review barnington uitgelicht

Review: Barnington BBQ Hoes

Ruim een maand geleden kreeg ik een e-mail van Barnington Outdoor Covers met de vraag of ik interesse had om één van hun BBQ hoezen uit te proberen en er iets over te schrijven. Nu staan de meeste van mijn BBQ’s onder de overkapping, maar daar heb ik niet altijd ruimte om ze allemaal kwijt te kunnen. Ik weet het, een luxe probleem. Maar een goede hoes om ook buiten de overkapping het hele jaar een BBQ op te kunnen bergen was dus wel welkom. Het werd een hoes voor mijn 57 cm Weber Kogel BBQ en die leeft dus al wat weekjes buiten de overkapping, onder de hoes van Barnington. In deze review vertel ik je wat meer over het merk, de BBQ hoes en mijn ervaring met de hoes. Heb je nog vragen? Laat het dan vooral weten in een reactie onder de review!

Barnington BBQ Hoes Review

Over Barnington Outdoor Covers

Barnington Outdoor Covers is een merk dat zich met het assortiment richt op de bescherming van tuinmeubels en BBQ’s. Hiervoor hebben zij een lijn met premium, goed doordachte beschermhoezen ontwikkeld, die uitblinken in kwaliteit en multifunctioneel inzetbaar zijn. Alle producten zijn geproduceerd van zeer stevig, 100% waterdicht ripstop polyester materiaal.

Op dit moment biedt Barnington een vast assortiment aan met tuinmeubelhoezen en BBQ hoezen in standaard maten, waar de meeste tuinmeubelsets, kogel BBQ’s en kamado’s onder passen. Het merk is echter ook druk bezig om zich door te ontwikkelen op producten die meer richting maatwerk gaan, waarbij je op basis van jouw afmetingen een wat meer gerichtere opbergoplossing kunt bestellen. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan BBQ hoezen voor BBQ’s die zijn ingebouwd in een meubel.

Barnington Outdoor BBQ Hoes Review

De BBQ Hoes

Zoals gezegd ontving ik een BBQ hoes voor mijn Weber 57 cm Kogel BBQ. Dit is bij Barnington een hoes met een diameter van 70 cm die voor meerdere merken en typen kogel BBQ’s geschikt is, waaronder dus ook de 47 en 57 cm Weber Kogel BBQ’s.

De Barnington BBQ hoes komt keurig opgevouwen in een compact, stevig hoesje, dat van het zelfde materiaal is gemaakt als de BBQ hoes zelf. Ja, je leest het goed. De BBQ hoes komt in een hoes. Een BBQ Hoes Hoes. Handig voor als je tijdens de zomer de BBQ regelmatig gebruikt en de BBQ hoes dus even op wil bergen. Het opvouwen kan daarbij wellicht nog wel een uitdaging zijn, maar met wat oefening en eventueel een origami-diploma ga ik er van uit dat het me gaat lukken om de hoes ook weer in zijn opberghoes terug te krijgen.

De Barnington BBQ hoes is geproduceerd van 100% waterdicht ripstop polyester materiaal en voelt stevig aan. De hoes is daarbij voorzien van een handvat en een ventilatie-opening aan de bovenkant en een trekkoord aan de onderkant, zodat de hoes ook bij stormachtig weer niet van je BBQ zal waaien.

BBQ Hoes Barnington Outdoor Covers Review

Voordelen:

Ventilatieopening

Ik heb diverse BBQ’s in de tuin staan en dit betekent dat er ook wel eens een model wat langere tijd niet gebruikt wordt. Onder een BBQ hoes zonder ventilatie heb ik in het verleden last gehad van schimmelvorming, omdat vocht niet weg kan. De ventilatie-opening in de hoes is wat mij betreft dan ook een uitkomst, want als ik ook de schuiven van de BBQ open houdt kan het vocht altijd weer een weg naar buiten vinden en zal schimmel minder snel een kans krijgen.

Stevig materiaal

Waar ik in het verleden wel eens BBQ hoezen heb gehad waar de scheuren al erg snel in zaten heb ik bij de BBQ hoes van Barnington direct het gevoel dat het een degelijk product van stevig materiaal is. Zowel het materiaal, als alle naden van het product voelen degelijk aan en ook het handvat, de ventilatieopening en het trekkoord zien er solide uit. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat hier snel scheuren of beschadigingen in zullen ontstaan.

Makkelijk schoon te maken

Het materiaal van de BBQ hoes is eenvoudig te reinigen met een doek met wat water. Schoonmaken met zeep wordt door het merk afgeraden omdat dit de waterdichtheid kan beïnvloeden. Hoe ik dat weet? Omdat de hoes op dag 1 al doelwit was van een vogel. Dus nog voordat ik de eerste foto had gemaakt stond ik de vogelpoep er al af te poetsen. Dat ging gelukkig zonder moeite!

Aantrekkoord

Met name een uitkomst wanneer het weer wat slechter begint te worden en de wind haar intrede doet is het trekkoord aan de onderkant van de hoes. Hiermee trek je de hoes goed aan, waardoor de wind er minder onder kan komen en de hoes ook niet meer van de BBQ kan waaien. Scheelt weer een speurtocht door de wijk na een stevige storm.

BBQ Hoes Barnington Review

Nadelen:

Aantrekkoord verdeelt de hoes niet mooi

Hoewel dit puur esthetisch is en er naar mijn mening geen praktisch nadeel aan zit vind ik dit toch een nadeel. Wanneer je het trekkoord namelijk aantrekt hoopt de hoes zich op rond de sluiting en dat staat gewoon wat minder mooi. Nogmaals, technisch doe het zijn werk gewoon prima!

Groene kleur

Ook dit nadeel is gericht op uiterlijk en niet functionaliteit. De groene kleur vind ik persoonlijk niet zo mooi in combinatie met de kleuren van mijn BBQ’s. Je raadt dus al dat ik geen Big Green Egg heb staan, want daar zou de hoes dan wel weer prima mee matchen. Ik zou zelf toch sneller een zwarte kleur hoes bestellen en zou de mensen bij Barnington dan ook aanraden om te overwegen ook andere kleuren in het assortiment op te nemen. Al lijken ze wel bewust voor de groene kleur te hebben gekozen als merk zijnde.

Conclusie

Met een aantal functionele voordelen en slechts twee esthetische nadelen komt het waarschijnlijk niet al verrassing dat ik wel tevreden ben met deze BBQ hoes van Barnington. Met name de stevigheid van de hoes, gecombineerd met de ventilatieopening en het trekkoord maken deze hoes zeker een aanrader, al had ik hem dus liever in een andere kleur kunnen bestellen. Maar dat los ik wel op door de BBQ altijd voor de heg te plaatsen, dan valt het weer een beetje weg in de omgeving.

Maar mocht je dus op zoek zijn naar een nieuwe BBQ hoes voor je kogel BBQ of kamado, dan zou ik de hoezen van Barnington zeker eens bekijken!

 Review BBQ Hoes Barnington Outdoor Covers

p.s.: Deze review is gesponsord door Barnington Outdoor Covers. Deze review is echter niet geschreven door hen. Alles wat je leest in deze review is mijn persoonlijke mening. Ik wil Barnington Outdoor Covers bedanken voor het leveren van de Barnington BBQ Hoes, waardoor ik deze uitgebreid heb kunnen proberen.

4 reacties

    • De hoezen die ik ken die wat langer zijn dekken alsnog niet alles af, omdat je de hoes ook niet over de grond wil laten slepen. Bijkomend nadeel van dergelijke hoezen is dat je ze niet goed aan kunt trekken. Ze hangen los over de BBQ en waaien relatief snel van je BBQ.

  1. Thanks voor het artikel.
    Misschien overheen gelezen, maar wat kost zo’n hoes en bij welke NL reseller je ze kan kopen was informatief geweest.

    Niks wat Google niet kan oplossen hoor, daar niet van 😉

    • Ze hebben momenteel 3 modellen/maten, dus prijs is afhankelijk van de hoes die je wilt hebben. Volgens mij verkopen ze de hoezen alleen via hun eigen webshop. Link vind je net iets naar boven, onder de laatste foto van de review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.