flop5 bbq recepten 2022 uitgelicht

Flop 5 BBQ Recepten 2022

Op de laatste dag van 2022 deelde ik traditiegetrouw de top 5 met meest populaire recepten van afgelopen jaar. Maar inmiddels is ook de Flop 5 een jaarlijks terugkerend ritueel. Niet ieder recept scoort natuurlijk even goed en ik vind het leuk om ook de minder populaire recepten nog eens in het zonnetje te zetten. Er zitten ook dit jaar namelijk weer recepten tussen waarvan ik vind dat je ze toch echt eens moet proberen. Komen ze!

Benieuwd naar de 5 minst populaire BBQ recepten van 2022? Je vindt ze hier!
Aziatische Kipburgers met Ingelegde Rode Kool

5. Aziatische Kipburgers met Ingelegde Rode Kool

Of het nou de rode kool is die afschrikt of dat jullie liever een burger van rundvlees eten; Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat deze Aziatische Kipburger hier zeker nog eens op tafel komt! De combinatie van de pittige mayonaise met de fris zure smaak van de ingelegde rode kool past perfect bij een heerlijk sappige kipburger en is dus zeker een aanrader voor 2023.

Griekse Kip aan het Spit

4. Griekse Kip aan het Spit

Dat dit recept de Flop 5 heeft gehaald had ik niet verwacht. Vaak scoort een kip aan het spit erg goed en ook de Griekse keuken wordt altijd wel gewaardeerd heb ik het idee. Deze combinatie is echter toch iets minder goed ontvangen. Of wellicht heb je het recept gewoon gemist. Maakt ook niet uit. Gewoon proberen deze Griekse Kip van het Spit!

Aziatische Kroepoek Bites

3. Aziatische Kroepoek Bites

Al kort nadat het recept voor de Mexicaanse Nacho Hapjes online kwam had ik het idee voor deze Kroepoek Bites in mijn hoofd. En waar de Nacho Hapjes steevast bij de populairdere recepten hoort, behalen deze Aziatische Kroepoek Bites een teleurstellende 3e plaats in de flop 5 van 2022. Geef jij dit recept nog een kans? Aan de smaak ligt het namelijk niet!

Mediterraanse Pizza

2. Mediterraanse Pizza

Ook dit jaar weer een pizza recept in de Flop 5, dus dat verbaast me niet meer! Sommige pizza recepten scoren nog wel goed, maar voor de meeste BBQ’ers onder ons behoort het bakken van pizza’s waarschijnlijk tot iets incidenteels. En dan is deze ook nog eens vegetarisch. Neemt niet weg dat deze pizza erg lekker was!

Plaattaart met Groene Asperges

1. Plaattaart met Groene Asperges

En dan deze. Ik had stiekem ergens verwacht dat dit recept wel goed zou scoren, maar niets blijkt minder waar. Deze plaattaart met groene asperges was erg lekker, maar wel meer iets voor de ‘doordeweekse maaltijd’ en niet uitdagend genoeg voor de meeste BBQ’ers onder ons. Neem niet weg dat deze plaattaart wel een aanrader is om van de zomer eens op tafel te zetten!

Zo, dat waren ze weer. De 5 minst populaire recepten van 2022. Zitten er recepten bij die jij in 2023 toch nog een kans gaat geven? Check ook zeker de top 5 van 2022 even, want daar zit ongetwijfeld ook wat voor je bij! Door in de zoekbalk op ‘top’ of ‘flop’ te zoeken vind je ook alle top- en floplijstjes van eerdere jaren! Vind je het leuk wat ik doe en wil je me steunen? Dan kan dat door bijvoorbeeld mijn e-book te kopen of een donatie te doen. En probeer je komend jaar één van mijn recepten? Dan vind ik het leuk als je het resultaat met me deelt op Facebook, op Instagram óf middels een reactie onder het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *