Het werd weer tijd voor een pan pizza! Een hele tijd terug deelde ik al eens een recept voor een Amerikaanse Pan Pizza, met peperoni. Dit keer ging ik voor een BBQ chicken variant, waarbij de BBQ eerst aan gaat om pulled chicken te bereiden. Daarna bak je ook de pizza natuurlijk op de BBQ, in een skillet. Het resultaat? Een dikke Amerikaanse Pan Pizza van de BBQ. Houd je van pizza’s met een dikke bodem? Dan moet je deze BBQ pan pizza met pulled chicken zeker eens proberen!
Archieven
Pizza Quattro Stagioni
Zoals je ongetwijfeld weet gaan er hier regelmatig pizza’s op de BBQ. ’s Ochtends het deeg alvast voorbereiden, de saus zelf maken en dan lekkere toppings kiezen om de pizza’s mee te beleggen. Inmiddels staan er al heel wat varianten online, maar de klassieke Pizza Quattro Stagioni zat daar nog niet tussen. En dat terwijl het een heerlijke pizza is. Hoewel je hem regelmatig voorbij ziet komen met de vier hoofdingrediënten door elkaar heen, ging ik voor vier losse vlakken. Zoals je hem van de foto’s kent waarschijnlijk. Het resultaat […]
BBQ Chicken Pizza
Een pizza bakken op de BBQ gebeurt hier met grote regelmaat. Pizzasteen op het rooster, de BBQ naar 300+ graden en je hebt in een paar minuten de perfecte pizza. Al gaat er aan dat bakken nog wel wat voorbereiding vooraf natuurlijk. Zeker als je ook zelf je pizzadeeg en pizzasaus maakt. In dit recept kennen we trouwens nog een kleine tussenstap, want de pulled chicken voor deze pizza bereiden we natuurlijk ook op de BBQ. Heerlijk!
Pizza Bianca met Parmaham & Burrata
Vrijwel alle pizza’s op mijn blog gaan uit van tomatensaus als basis. En dat terwijl een pizza bianca ook erg lekker is! Daarom nu een mooi pizza recept voor een pizza bianca met mascarpone als basis. Dat is tevens het enige waarmee je de pizza belegt voordat deze wordt afgebakken. De pizza maak je na het bakken namelijk af met rucola parmaham en burrata. Dit zijn ingrediënten die je niet mee wil bakken.
Spaanse Pizza
Heb ik al wel eens gezegd dat pizza’s bakken op de BBQ een aanrader is? En dat die pizza’s naar schatting zo’n 100 keer lekkerder zijn dan die diepvriesgevallen uit de supermarkt? En dat ze ook lekkerder zijn dan die van de gemiddelde pizzeria? Volgens mij wel. Maar goed, dat krijg je met dingen waar je enthousiast over bent. Daar blijf je over praten. Dat heb ik dus met pizza’s bakken op de BBQ. Dit keer ging ik voor een pizza met een Spaanse twist, met chorizo en manchego. Wat […]
Pizza Caprese
Het werd weer tijd voor een nieuw pizza recept en dit keer ging ik aan de slag met de ingrediënten van een caprese. Dat resulteerde dus in deze Pizza Caprese, die je wat mij betreft zeker moet proberen! Want wat kan er nou mis gaan met mozzarella, pesto, cherry tomaatje, balsamico siroop en basilicum op een pizza? Precies, helemaal niks! Op de to-do lijst dus deze pizza!
Pizza Boten met Gegrilde Groenten
Onlangs maakte ik al pizza boten met BBQ pulled chicken. Die bevielen erg goed, dus gingen we voor een andere, vegetarische variant. Pizzaboten met gegrilde groenten en geitenkaas. Zelfde soort pizzaboten, maar toch totaal anders dan degene die ik eerder maakte met kip. Maar ook deze variant is erg lekker en zeker een aanrader om eens te proberen! Of je maakt er 1 met BBQ Pulled Chicken en 1 met gegrilde groenten. Kan ook nog!
BBQ Chicken Pizza Boten
Met een pizzasteen kun je op de BBQ de heerlijkste pizza’s bakken. Ik doe het regelmatig en op mijn site vind je dan ook diverse pizza recepten. Dit keer ook een pizza achtig recept dat een beetje een kruising lijkt te zijn van een pizza, calzone en de Turkse pide. Een heerlijk, maar vullend pizzagerecht dat je zeker eens moet proberen. En variëren met de vulling is uiteraard toegstaan!
Pizza Quattro Formaggi
Als we het over klassieke pizza’s hebben dan komt ook de Quattro Formaggi vrij snel aan bod. Deze klassieker is een ware traktatie voor de liefhebber van kaas, want naast een beetje tomatensaus gaan op deze pizza (de naam van de pizza verraadt het al) 4 verschillende kazen. Die kazen zijn qua smaak heel uiteenlopend en dat zorgt er voor dat je iedere hap van een Quattro Formaggi anders ervaart. Heerlijk! Welke kazen er op de Quattro Formaggi horen, daar is nog wel wat onenigheid over trouwens. Ik ging voor […]
Bacon & Pineapple Pizza
Met het recept voor deze pizza schop ik waarschijnlijk alle Italianen en een hoop andere pizza liefhebbers tegen het zere been. Ananas op een pizza is volgens velen namelijk not done en in Italië waarschijnlijk zelfs een doodzonde. De combinatie van BBQ saus, spek en gekaramelliseerde ananas is er echter één die zich uitstekend leent voor een pizza. Wat lekkere geraspte mozzarella er over en je hebt een heerlijke pizza. Alleen zorgen dat je geen Italianen of anti-ananas-op-een-pizza betogers uitnodigt als je deze pizza’s gaat bakken!
Amerikaanse Pan Pizza
Een pizza bakken op de BBQ heb je ongetwijfeld al eens gedaan. Pizzasteen er op, de BBQ flink opstoken en je bakt de heerlijkste Italiaanse pizza’s. Deze Amerikaanse Pan Pizza is echter wel wat anders. Zoals de naam al zegt bak je deze pizza in een pan en de bodem is, in tegenstelling tot die van een Italiaanse pizza, dik. En met dik bedoel ik 3 cm dik en heerlijk luchtig. In dit recept gaan we voor een klassieke Amerikaanse Pan Pizza van de BBQ, met pepperoni, mozzarella en provolone. […]
Pizza met Gegrilde Groenten & Saucijs
Ik ben een enorme fan van het bakken van pizza’s op de BBQ. Sowieso vind ik zelfgebakken pizza’s al een stuk lekkerder dan de afhaalvariant of de diepvriespizza’s van de supermarkt. Maar met een BBQ kun je ook nog eens hoge temperaturen behalen, waardoor je pizza’s kort en snel kunt bakken. Met een heerlijke krokante bodem, zelfgemaakte pizzasaus en verse toppings wordt het eigenlijk niet beter. Wil jij ook pizza’s bakken op de BBQ? Probeer dan deze variant met gegrilde groenten en saucijs eens!