Pizza Quattro Formaggi

Als we het over klassieke pizza’s hebben dan komt ook de Quattro Formaggi vrij snel aan bod. Deze klassieker is een ware traktatie voor de liefhebber van kaas, want naast een beetje tomatensaus gaan op deze pizza (de naam van de pizza verraadt het al) 4 verschillende kazen. Die kazen zijn qua smaak heel uiteenlopend en dat zorgt er voor dat je iedere hap van een Quattro Formaggi anders ervaart. Heerlijk! Welke kazen er op de Quattro Formaggi horen, daar is nog wel wat onenigheid over trouwens. Ik ging voor […]

Bacon & Pineapple Pizza

Met het recept voor deze pizza schop ik waarschijnlijk alle Italianen en een hoop andere pizza liefhebbers tegen het zere been. Ananas op een pizza is volgens velen namelijk not done en in Italië waarschijnlijk zelfs een doodzonde. De combinatie van BBQ saus, spek en gekaramelliseerde ananas is er echter één die zich uitstekend leent voor een pizza. Wat lekkere geraspte mozzarella er over en je hebt een heerlijke pizza. Alleen zorgen dat je geen Italianen of anti-ananas-op-een-pizza betogers uitnodigt als je deze pizza’s gaat bakken!

Amerikaanse Pan Pizza

Een pizza bakken op de BBQ heb je ongetwijfeld al eens gedaan. Pizzasteen er op, de BBQ flink opstoken en je bakt de heerlijkste Italiaanse pizza’s. Deze Amerikaanse Pan Pizza is echter wel wat anders. Zoals de naam al zegt bak je deze pizza in een pan en de bodem is, in tegenstelling tot die van een Italiaanse pizza, dik. En met dik bedoel ik 3 cm dik en heerlijk luchtig. In dit recept gaan we voor een klassieke Amerikaanse Pan Pizza van de BBQ, met pepperoni, mozzarella en provolone. […]

Pizza met Saucijs en Gegrilde Groenten

Pizza met Gegrilde Groenten & Saucijs

Ik ben een enorme fan van het bakken van pizza’s op de BBQ. Sowieso vind ik zelfgebakken pizza’s al een stuk lekkerder dan de afhaalvariant of de diepvriespizza’s van de supermarkt. Maar met een BBQ kun je ook nog eens hoge temperaturen behalen, waardoor je pizza’s kort en snel kunt bakken. Met een heerlijke krokante bodem, zelfgemaakte pizzasaus en verse toppings wordt het eigenlijk niet beter. Wil jij ook pizza’s bakken op de BBQ? Probeer dan deze variant met gegrilde groenten en saucijs eens!

BBQ Bacon Pizza

BBQ Bacon Pizza

Inspiratie voor nieuwe recepten doe ik letterlijk overal op. Dit keer voor een heerlijke pizza, toen ik uit eten was in IJsland. En laten we wel wezen, zelf een pizza bakken op de BBQ is sowieso al 10 keer lekkerder dan een afhaalpizza of pizza uit de supermarkt. Deze pizza, waarvan de hoofdrolspelers bacon en BBQ saus zijn, is een regelrechte aanrader en moet je zeker eens proberen!

BBQ Recept: Turkse Pizza Recept

Turkse Pizza

Eén van mijn favoriete fast food snacks na het uitgaan is denk de Turkse pizza, ook wel bekend als lahmacun. Op de een of andere manier heb ik namelijk altijd honger na een avond stappen en een Turkse pizza gaat er dan altijd wel in! Ik wilde die lekkernij echter ook wel eens zelf maken en dan het liefst op de BBQ. En zelf Turkse pizza maken is dus nog veel lekkerder dan diegene je na het uitgaan eet. Dit recept moet je dan ook zeker eens proberen!

Pizza Salami met Honing

Pizza Salami met Honing

Als je in Italië een pizza eet, zal je zien dat deze niet met veel verschillende ingrediënten is belegd. Een goede bodem, een saus vol smaak en 1 of 2 hoofdingrediënten, daar draait het om. En als je goede ingrediënten gebruikt heeft een pizza ook niet meer nodig dan een paar ingrediënten. Dit keer ging ik voor een heerlijke pizza met salami en mozzarella, die ik een kleine zoete toets mee gaf door honing te gebruiken. Het resultaat? Een eenvoudige, maar heerlijke pizza!

Pizza van de BBQ: Kip Pesto Pizza

Kip Pesto Pizza

Een pizza hoeft niet veel ingrediënten te bevatten om lekker te zijn, als je maar goede en verse ingrediënten neemt en de tijd neemt om er iets lekkers mee te maken. Dat bewijst ook deze pizza met kip en pesto wel. Het pizzadeeg krijgt de tijd om lekker lang te rijzen, de pizzasaus mag rustig pruttelen en ook de pesto is vers gemaakt. Wat wil je eigenlijk nog meer?

Spinazie & Artisjok Pizza

Als je pizza gaat bakken, dan begin je vaak automatisch al met het besmeren van de bodem met een saus op basis van tomaten. Maar dat hoeft dus helemaal niet! Er zijn ook genoeg pizza’s te bedenken zonder tomatensaus te gebruiken. Deze met artisjok & spinazie bijvoorbeeld! Combineer die twee met mozzarella, geraspte kaas en kruidenkaas en je hebt een heerlijke pizza! Ga jij hem proberen?

Bacon & Geitenkaas Pizza

Zelf pizza’s bakken, daar kan geen diepvriespizza of plaatselijke afhaalpizza tegenop! Heerlijk vers deeg en dan zelf je pizza beleggen met verse ingrediënten. Veel beter wordt het niet! Helemaal niet als je de BBQ flink heet opstookt, de pizzasteen voorverwarmd en dan je pizza in een paar minuten afbakt. Heerlijk! Met een BBQ met deksel kun je een steenoven imiteren. Je kunt veel hogere temperaturen bereiken en zo dus in kortere tijd een pizza bakken. Deze pizza, met geitenkaas met bacon is er eentje die tot mijn favorieten van de […]

Stromboli

Als je van pizza van de BBQ houdt (en ik kan me niet voorstellen van niet), dan zul je stromboli ook te gek vinden! Stromboli is een gevuld brood, dat je ook zou kunnen omschrijven als een opgerolde pizza. Het heeft daarnaast ook wel iets weg van een calzone, maar doordat het deeg wordt opgerold krijg je heerlijke laagjes brood, afgewisseld met een lekkere vulling. Stromboli van de BBQ is eigenlijk net zo makkelijk als pizza, maar het oogt net weer even wat anders. Ook met stromboli kun je eindeloos […]

Pizza Burrata

Zelfgebakken pizza’s zijn altijd lekker. Zeker als je de BBQ flink heet stookt, de pizzasteen voorverwarmt en de pizza in een paar minuten bakt. Heerlijk! Vandaag daarom weer een nieuw pizza recept, dat heerlijk is in zijn eenvoud. Het hoofdingrediënt van deze pizza is burrata: een Italiaanse kaas, die wel wat weg heeft van mozzarella. Burrata is echter gevuld met room en dat is zó lekker! Combineer de burrata met tomatensaus, prosciutto en wat blaadjes basilicum en je hebt een heerlijke pizza.