Fugazzeta

Een tijdje terug stuitte ik op Netflix op de serie Street Food: Latin America, waarin ze verschillende landen afgaan en je kennis laten maken met de heerlijkste streetfood uit die landen. In de eerste aflevering word je meegenomen naar Argentinië en daar komt onder andere de Fugazzeta voorbij. Een Argentijnse, met kaas gevulde pizza, met een topping van uien en nog meer kaas. Nu behoren deeg, uien en kaas hier in huize BBQ Junkie wel tot de favoriete ingrediënten, dus deze Fugazzeta moest geprobeerd worden op de BBQ!

 

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 8 uur 40 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 9 uur
Porties: 2 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

 • Voor de fugazzeta beginnen we met de bereiding van het pizzadeeg. Pak een ruime mengkom en doe hier de bloem, het water, zout, gist en de helft van de olijfolie in. Meng alles met een spatel door elkaar, tot er een plakkerige deegbal ontstaat. Bebloem nu je werkblad en stort je deeg hierop. Kneed het deeg gedurende 10 minuten stevig door, tot er een elastische deegbal ontstaat.
 • Bovenstaande kun je eventueel ook doen met een mixer of keukenmachine. Wel raad ik altijd aan het deeg nog even met de hand door te kneden, omdat je dan goed aan voelt of het elastisch genoeg is.
 • Maak de mengkom even schoon en leg de deegbal hier in. Dek de kom af met de vochtige theedoek en laat het deeg nu 8 uur rijzen.
 • Wil je een deeg dat minder lang hoeft te rijzen? Neem dan 10 gram gedroogde gist in plaats van 3 gram en voeg 1 theelepel suiker toe aan je deeg, voordat je gaat kneden. Je pizzadeeg hoeft dan slechts een uur te rijzen. Probeer echter ook het deeg met de lange rijs eens. Het is een heerlijk pizzadeeg dat makkelijker te verteren is.
 • Steek een half uur voordat het deeg klaar is met rijzen de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 230 graden.
 • Neem vervolgens de uien en snijd deze beide in flinterdunne halve ringen. Pak ook de geraspte mozzarella en de Parmezaanse kaas er bij en wacht tot je deeg genoeg heeft gerezen.
 • Heeft het deeg lang genoeg gerezen? Pak dan de skillet er bij en vet deze in met de olijfolie. Verdeel vervolgens je deeg in 2 bollen, waarvan er 1 een stukje groter is dan de andere. Zeg 55 om 45 procent.
 • Neem nu de grootste bol deeg en leg deze in het midden van de skillet. Druk het deeg uit over de bodem van de pan en geef het deeg iets opstaande randen.
 • Verdeel daarna 150 gram van de geraspte mozzarella over het deeg, maar houd de buitenste 2 cm vrij van kaas.
 • Bebloem vervolgens je werkblad en druk de andere bol deeg met de hand uit tot een cirkel van 30 cm. Gebruik deze om het met kaas belegde deeg te bedekken en druk de randen goed aan.
 • Verdeel nu de halve uienringen over het deeg en strooi er daarna de geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas over. Bestrooi de fugazzeta to be tot slot met versgemalen zwarte peper en laat zo even staan tot de BBQ op temperatuur is.
 • Is de BBQ heet? Zet de skillet dan op het BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Bak de fugazzeta nu 15 tot 20 minuten, tot het deeg mooi goudbruin en gaar is en de kaas lekker is gesmolten.
 • Pak nu de BBQ handschoenen er bij en til de skillet van de BBQ. Check of de randen van de fugazzeta los zijn gekomen van de skillet en snijd deze eventueel even los. Gebruik daarna een spatel om de Argentijnse pizza uit de skillet te halen.
 • Serveer de Fugazzeta van de BBQ in zijn geheel en snijd er aan tafel punten van. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Argentijnse Fugazzeta van de BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept