BBQ Bacon Pizza

BBQ Bacon Pizza

Inspiratie voor nieuwe recepten doe ik letterlijk overal op. Dit keer voor een heerlijke pizza, toen ik uit eten was in IJsland. En laten we wel wezen, zelf een pizza bakken op de BBQ is sowieso al 10 keer lekkerder dan een afhaalpizza of pizza uit de supermarkt. Deze pizza, waarvan de hoofdrolspelers bacon en BBQ saus zijn, is een regelrechte aanrader en moet je zeker eens proberen!

BBQ Recept: Turkse Pizza Recept

Turkse Pizza

Eén van mijn favoriete fast food snacks na het uitgaan is denk de Turkse pizza, ook wel bekend als lahmacun. Op de een of andere manier heb ik namelijk altijd honger na een avond stappen en een Turkse pizza gaat er dan altijd wel in! Ik wilde die lekkernij echter ook wel eens zelf maken en dan het liefst op de BBQ. En zelf Turkse pizza maken is dus nog veel lekkerder dan diegene je na het uitgaan eet. Dit recept moet je dan ook zeker eens proberen!

Pizza Salami met Honing

Pizza Salami met Honing

Als je in Italië een pizza eet, zal je zien dat deze niet met veel verschillende ingrediënten is belegd. Een goede bodem, een saus vol smaak en 1 of 2 hoofdingrediënten, daar draait het om. En als je goede ingrediënten gebruikt heeft een pizza ook niet meer nodig dan een paar ingrediënten. Dit keer ging ik voor een heerlijke pizza met salami en mozzarella, die ik een kleine zoete toets mee gaf door honing te gebruiken. Het resultaat? Een eenvoudige, maar heerlijke pizza!

Pizza van de BBQ: Kip Pesto Pizza

Kip Pesto Pizza

Een pizza hoeft niet veel ingrediënten te bevatten om lekker te zijn, als je maar goede en verse ingrediënten neemt en de tijd neemt om er iets lekkers mee te maken. Dat bewijst ook deze pizza met kip en pesto wel. Het pizzadeeg krijgt de tijd om lekker lang te rijzen, de pizzasaus mag rustig pruttelen en ook de pesto is vers gemaakt. Wat wil je eigenlijk nog meer?

Spinazie & Artisjok Pizza

Als je pizza gaat bakken, dan begin je vaak automatisch al met het besmeren van de bodem met een saus op basis van tomaten. Maar dat hoeft dus helemaal niet! Er zijn ook genoeg pizza’s te bedenken zonder tomatensaus te gebruiken. Deze met artisjok & spinazie bijvoorbeeld! Combineer die twee met mozzarella, geraspte kaas en kruidenkaas en je hebt een heerlijke pizza! Ga jij hem proberen?

Bacon & Geitenkaas Pizza

Zelf pizza’s bakken, daar kan geen diepvriespizza of plaatselijke afhaalpizza tegenop! Heerlijk vers deeg en dan zelf je pizza beleggen met verse ingrediënten. Veel beter wordt het niet! Helemaal niet als je de BBQ flink heet opstookt, de pizzasteen voorverwarmd en dan je pizza in een paar minuten afbakt. Heerlijk! Met een BBQ met deksel kun je een steenoven imiteren. Je kunt veel hogere temperaturen bereiken en zo dus in kortere tijd een pizza bakken. Deze pizza, met geitenkaas met bacon is er eentje die tot mijn favorieten van de […]

Stromboli

Als je van pizza van de BBQ houdt (en ik kan me niet voorstellen van niet), dan zul je stromboli ook te gek vinden! Stromboli is een gevuld brood, dat je ook zou kunnen omschrijven als een opgerolde pizza. Het heeft daarnaast ook wel iets weg van een calzone, maar doordat het deeg wordt opgerold krijg je heerlijke laagjes brood, afgewisseld met een lekkere vulling. Stromboli van de BBQ is eigenlijk net zo makkelijk als pizza, maar het oogt net weer even wat anders. Ook met stromboli kun je eindeloos […]

Pizza Burrata

Zelfgebakken pizza’s zijn altijd lekker. Zeker als je de BBQ flink heet stookt, de pizzasteen voorverwarmt en de pizza in een paar minuten bakt. Heerlijk! Vandaag daarom weer een nieuw pizza recept, dat heerlijk is in zijn eenvoud. Het hoofdingrediënt van deze pizza is burrata: een Italiaanse kaas, die wel wat weg heeft van mozzarella. Burrata is echter gevuld met room en dat is zó lekker! Combineer de burrata met tomatensaus, prosciutto en wat blaadjes basilicum en je hebt een heerlijke pizza.

Vlechtpizza

Pizza van de BBQ. Ik houd er wel van! Pizzasteen er op, de BBQ flink opstoken, je zelfgemaakte deeg uitrollen en dan een heerlijke pizza bakken in slechts een paar minuten. Zoveel beter dan de diepvriesdingen en die van de plaatselijke pizzeria! Daarnaast kun je met deeg natuurlijk allerlei vormen creëren en zo ontstond deze vlechtpizza. Een soort van calzone, maar dan net anders. Smaakte heerlijk en ziet er ook nog eens leuk uit!

Flammkuchen met Ui en Spek

Deelde ik laatst al een recept voor Flammkuchen met appel en geitenkaas, beloofde ik ook dat ik nog met een recept zou komen voor de variant met ui en spek! Bij deze dus! Deze Flammkuchen doen het goed in de wat koudere periode. De BBQ lekker warm opstoken. Pizzasteen er op en bakken maar! Om vervolgens heerlijk de flammkuchen te delen! Ideaal voor de volgende winter BBQ.

Flammkuchen met Appel & Geitenkaas

Flammkuchen. Misschien ken je ze wel. Het zijn eigenlijk een soort pizza’s waarbij de tomatensaus is vervangen door Crème Fraîche. Het deeg is trouwens ook net iets anders, maar qua uiterlijk is het net een pizza. Flammkuchen zijn een specialiteit uit de Elzas en ze worden van oorsprong belegd met spekjes en uien. Die moet ik ook nog een keer maken. Nu ging ik echter voor een topping van appel, geitenkaas en gekarameliseerde rode uien ringen. Haal je pizzasteen dus maar tevoorschijn, want dit wil je maken!

Pulled pork pizza

Pulled Pork Pizza

Pizza’s bakken op de BBQ blijft leuk. Je kunt namelijk eindeloos variëren met de toppings om een nieuwe combinatie uit te vinden. Een keer een andere vlees- of vissoort, er zijn talloze kazen waar je uit kunt kiezen en vergeet ook de groenten niet. Deze keer ging ik voor een combinatie met een echte BBQ Classic: Pulled Pork. Het resultaat? Deze Pulled Pork Pizza. Compleet met coleslaw en BBQ saus!