Vlechtpizza

Pizza van de BBQ. Ik houd er wel van! Pizzasteen er op, de BBQ flink opstoken, je zelfgemaakte deeg uitrollen en dan een heerlijke pizza bakken in slechts een paar minuten. Zoveel beter dan de diepvriesdingen en die van de plaatselijke pizzeria! Daarnaast kun je met deeg natuurlijk allerlei vormen creëren en zo ontstond deze vlechtpizza. Een soort van calzone, maar dan net anders. Smaakte heerlijk en ziet er ook nog eens leuk uit!

Flammkuchen met Ui en Spek

Deelde ik laatst al een recept voor Flammkuchen met appel en geitenkaas, beloofde ik ook dat ik nog met een recept zou komen voor de variant met ui en spek! Bij deze dus! Deze Flammkuchen doen het goed in de wat koudere periode. De BBQ lekker warm opstoken. Pizzasteen er op en bakken maar! Om vervolgens heerlijk de flammkuchen te delen! Ideaal voor de volgende winter BBQ.

Flammkuchen met Appel & Geitenkaas

Flammkuchen. Misschien ken je ze wel. Het zijn eigenlijk een soort pizza’s waarbij de tomatensaus is vervangen door Crème Fraîche. Het deeg is trouwens ook net iets anders, maar qua uiterlijk is het net een pizza. Flammkuchen zijn een specialiteit uit de Elzas en ze worden van oorsprong belegd met spekjes en uien. Die moet ik ook nog een keer maken. Nu ging ik echter voor een topping van appel, geitenkaas en gekarameliseerde rode uien ringen. Haal je pizzasteen dus maar tevoorschijn, want dit wil je maken!

Pulled pork pizza

Pulled Pork Pizza

Pizza’s bakken op de BBQ blijft leuk. Je kunt namelijk eindeloos variëren met de toppings om een nieuwe combinatie uit te vinden. Een keer een andere vlees- of vissoort, er zijn talloze kazen waar je uit kunt kiezen en vergeet ook de groenten niet. Deze keer ging ik voor een combinatie met een echte BBQ Classic: Pulled Pork. Het resultaat? Deze Pulled Pork Pizza. Compleet met coleslaw en BBQ saus!

Pizza Capricciosa

Een goede pizza van de BBQ is zoveel lekkerder dan die van de lokale pizzeria! En die pizza’s uit de diepvries kun je helemaal wel gedag zeggen. Daarnaast is het ook erg leuk om met de pizzasteen aan de slag te gaan, de BBQ flink op te stoken en een heerlijke verse pizza te bakken in een paar minuutjes. Dit keer ging ik voor een echte classic: de Pizza Capricciosa. Met mozzarella, artisjokkenharten en olijven. Heerlijk toch?

Pizza Margherita van de BBQ

Pizza Margherita

Als je wel eens in Napels bent geweest, kun je het alleen maar met me eens zijn: De pizza Margherita is de lekkerste pizza die er is. Vorig jaar was ik in Italië en verbleef ik een aantal dagen in Napels. Ik heb dan ook vrijwel iedere dag pizza gegeten en de Napolitaanse pizza Margherita was gewoonweg heerlijk. Tijd om dat thuis ook eens te proberen. Mooie mozzarella gekocht bij de kaasboer. Basilicum uit eigen tuin. Deeg maken. De BBQ goed opstoken en dan op hoop van zegen! Ik moet […]

Grilled Chicken Pizza

Weer een pizza recept deze keer. De pizzasteen er weer bij gepakt en voor een mooi recept gegaan met ingrediënten die ik in huis had. Het werd deze pizza met gegrilde kip, rode ui en broccoli. Simpel, maar doeltreffend. Erg lekker! En pizza bakken op de BBQ is zoveel lekkerder. Alles dat je nodig hebt is een pizzasteen en een BBQ met deksel. Door de hoge temperatuur die je kunt bereiken met de BBQ is de pizza in een paar minuten gaar, wat zorgt voor een heerlijk krokante bodem!

Pizza Breekbrood

Vandaag een wel heel simpel brood van de BBQ. Dit pizza breekbrood is namelijk gemaakt met een kant-en-klare rol pizzadeeg met bijbehorende tomatensaus. Zo voorbereid dus. Vervolgens even 20 minuutjes op de BBQ en je schotelt je eters iets speciaals voor. En als je echt indruk wil maken, zeg je gewoon dat je het deeg ook zelf hebt gemaakt. Ik zal het niet verder vertellen!

Philly Cheese Steak Pizza

Ik merkte dat ik de laatste tijd wat minder vaak pizza’s van de BBQ heb gemaakt. Zonde, want het is erg lekker! Voor dit recept heb ik daarom de pizzasteen weer uit de schuur gehaald en heb ik een in Philadelphia populaire sandwich, de cheese steak sandwich, omgetoverd tot een heerlijke pizza! Met biefstuk, champignons, groene paprika en cheddar. Klinkt goed toch?

Geitenkaas Pizza

Pizza’s van de BBQ zijn zoveel lekkerder dan gewoon uit de oven. Een pizzasteen is dan ook een waardevolle uitbreiding op je BBQ gereedschap. Door de BBQ goed heet te stoken kun je je pizza’s in 3 tot 5 minuten bakken, net alsof het een echte steenoven is! Deze keer maakte ik pizza’s met geitenkaas, rucola en crema di balsamico. Weer eens wat anders dan de doorsnee pizza’s, maar erg lekker!

Cheeseburger Pizza

Van het weekend had ik een druk weekend met borrels en festivals. De zondag is er dan voornamelijk voor om te chillen, maar goed eten is ook belangrijk. Comfort food noemen ze dat toch? Bij mij worden het meestal burgers of pizza. Maar dan wel zelf gemaakt. Deze keer combineerde ik beide en maakte ik de cheeseburger pizza. In mijn brakke toestand vergat ik de bacon, maar zo aardig als ik ben, ben je vrij om zelf wel bacon te gebruiken in dit recept.

Pizza Parma

Afgelopen maand bestelde ik de pizzaring van Barabiku. Een ring van RVS, waarmee je iedere kogel BBQ omtovert tot een heuse pizzaoven. Pizzasteen op de BBQ, opstoken tot de BBQ goed heet is en je bakt in een paar minuten een heerlijke pizza! Dit keer maakte ik een pizza met rauwe Parmaham, Parmezaanse kaas en rucola. Een heerlijke combinatie, die het proberen waard is!