pesto parmezaanse kaas breekbrood uitgelicht

Pesto Parmezaanse Kaas Breekbrood

Een goede BBQ draait niet enkel om vlees op het rooster en saté eten. Ook de bijgerechten zijn belangrijk. En lekkere bijgerechten kun je makkelijk zelf maken. Soms snel, zoals een heerlijke salade. Soms moet je iets meer geduld hebben en kost een heerlijk bijgerecht iets meer tijd. Dit breekbrood is zo’n bijgerecht wat iets meer tijd kost. Maar als je gasten dit brood eten en daarna horen dat je het helemaal zelf hebt gemaakt kunnen ze niet wachten tot ze nog een keer worden uitgenodigd voor een BBQ!

pizza parma uitgelicht nieuw

Pizza Parma

Afgelopen maand bestelde ik de pizzaring van Barabiku. Een ring van RVS, waarmee je iedere kogel BBQ omtovert tot een heuse pizzaoven. Pizzasteen op de BBQ, opstoken tot de BBQ goed heet is en je bakt in een paar minuten een heerlijke pizza! Dit keer maakte ik een pizza met rauwe Parmaham, Parmezaanse kaas en rucola. Een heerlijke combinatie, die het proberen waard is!

pittige gehakt pizza uitgelicht

Pittige Gehakt Pizza

Soms ben je genoodzaakt om iets te maken met wat je nog in huis hebt en moet je even improviseren. Ingrediënten voor een pizzabodem heb ik eigenlijk altijd wel in huis en dan is een lekkere pizza snel samengesteld. Deze keer is het een pittige pizza voor echte vleeseters geworden. Met het gehakt, de saucijzen en rode pepers in dit pizzarecept zet je een pittige maaltijd op tafel. Proberen dus!

mexicaanse pizza uitgelicht

Mexicaanse Pizza

Ik had mijn pizzasteen al een tijdje niet meer gebruikt, dus daar moest maar eens verandering in komen. Tijd voor een heerlijke pizza dus. En met deze Mexicaanse pizza heb ik flink uitgepakt. Gemarineerde biefstuk, mozzarella, jalapeños en dan ook nog tortilla chips en guacamole om het af te maken. Dit Mexicaanse pizza recept moet je echt eens proberen!

Aziatische Spareribs van de BBQ

Aziatische Spareribs

Spareribs. Het blijft een klassiek BBQ gerecht dat bij velen in de smaak valt. Met het maken van spareribs kun je namelijk ook eindeloos variëren met smaken, waardoor je kunt blijven experimenteren! Voor het bereiden van spareribs op de BBQ heb je veel tijd en geduld nodig, maar het wachten loont. Ik vind spareribs die volledig gegaard zijn op de BBQ namelijk veel lekkerder. Met dit Aziatische spareribs recept heb ik me gericht op een zoete, maar pikante smaak. Probeer ze eens en laat me weten wat je er van […]

winter pizza uitgelicht

Winter Pizza met Boerenkool

In mijn blog met 7 tips voor de perfecte Winter BBQ beschreef ik al zaken waar je echt aan moet denken bij het organiseren van een Winter BBQ voor vrienden of familie. Echte winter BBQ recepten mogen echter ook niet ontbreken. Maar wat zijn nu geschikte winter BBQ recepten, die je ook voor een grote groep kunt bereiden? Deze Winter Pizza’s met boerenkool en bacon zijn in ieder geval geschikt. Met dit recept kun je namelijk ook een groot aantal kleine winter pizza’s maken!

Gevulde Zoete Aardappel Uitgelicht

Gevulde Zoete Aardappelen

BBQ’en hoeft niet altijd alleen maar om vlees te draaien. Je kunt ook heerlijke bijgerechten op de BBQ bereiden. Vorige week maakte ik bijvoorbeeld deze gevulde zoete aardappelen. Supermakkelijk, super lekker en als je het met een vlees gerecht combineert heb je een volwaardige maaltijd, compleet van de BBQ. Combineer deze gevulde zoete aardappelen bijvoorbeeld met mijn recept voor Turkse Kipgehakt Spiesen.

hamburger broodjes uitgelicht

Hamburger Broodjes

Volgens mij heb ik al wel eens verteld dat ik een enorm fan ben van burgers. Ik probeer graag nieuwe combinaties en je zult dan ook regelmatig nieuwe hamburger recepten langs zien komen op mijn website. Vaak gebruik ik afbakbroodjes, zoals Italiaanse bollen, of zachte bolletjes om mijn burgers te bouwen. Nu leek het me echter ook wel eens leuk om zelf hamburger broodjes te maken. Het was even testen en uitproberen, maar met dit hamburger broodjes recept maak je lekker stevige burger broodjes die je ook nog eens in […]

worlds best beer can chicken uitgelicht

World’s Best Beer Can Chicken

Het was alweer even geleden dat ik Beer Can Chicken, ook wel bekend als BCC of Bier Blik Kip, had gemaakt. Het werd dus weer hoog tijd. Het testpakket dat ik van BBQ-King.nl kreeg, met daarin onder andere Szeged World’s Best Chicken Rub en Chunks Kersen Rookhout, kwam dan ook zeer gelegen. In dit recept heb ik gebruik gemaakt van zowel de rub als het kersen rookhout. Dit alles te samen moet toch wel ‘s Werelds Beste Beer Can Chicken zijn?

pittige pizza pepperoni uitgelicht

Pittige Pizza Peperoni

De BBQ aansteken hoeft niet altijd te betekenen dat het rooster vol met vlees komt te liggen. Op de BBQ kun je namelijk heel gevarieerd koken. Ik vind het bijvoorbeeld erg leuk om, met behulp van mijn pizzasteen, pizza’s te bakken op de BBQ. En hier in huis krijg ik er ook geen klachten over als ik pizza’s wil maken! Dit keer maakte ik lekker pittige pizza’s met salami en Jalapeño ringen.

De ultieme klassieker: Broodje Pulled Pork

BBQ Classic: Pulled Pork

Pulled Pork. Het is één van die BBQ klassiekers die iedere BBQ liefhebber op zijn to-do lijstje heeft staan, of misschien zelfs al een aantal keren heeft bereid. Pulled Pork doet het de laatste jaren ook erg goed op alle food festivals en dat is ook wel begrijpelijk. Want wordt het beter dan prachtige stukken vlees langzaam tot een perfect BBQ gerecht bereid en geserveerd op een lekker broodje met BBQ saus en coleslaw? Nee natuurlijk niet! En als je een beetje fan van de BBQ bent, wil je dit […]

griekse pizza uitgelicht nieuw

Griekse Pizza van de BBQ

Het leuke aan BBQ-en is de veelzijdigheid. Je kunt er een hamburger en een stokje saté op bereiden, low and slow spareribs bereiden met indirecte hitte en met een pizzasteen kun je ook heerlijke pizza’s en broden bereiden! Zo zou je eigenlijk iedere dag kunnen BBQ-en en toch gevarieerd eten. In dit recept voor een Griekse Pizza draait het met name om het deeg. Met de topping kun je natuurlijk zelf eindeloos variëren!