pulled beef street tacos uitgelicht

Pulled Beef Street Taco’s

Het broodje Pulled Pork kennen we inmiddels wel en ook de Pulled Chicken is voor velen al een bekend BBQ gerecht. Allebei niks mis mee en hartstikke lekker zelfs, maar op de BBQ wilde ik wel eens iets anders proberen. Pulled Beef is nog een stuk minder bekend, maar van wat ik er van hoorde moest ik het zeker eens proberen. Het werden deze Pulled Beef Street Taco’s, gevuld met heerlijk langzaam gegaard rundvlees en een verse coleslaw. Street Taco’s zijn, in tegenstelling tot de harde taco’s die de meeste […]

kip lollies uitgelicht

Kip Lollies

Vandaag een BBQ recept dat toch wel bij de klassiekers hoort die je echt een keer gemaakt moet hebben: Kip Lollies. Gekke naam, maar toch ook wel weer logisch als je de foto bekijkt. In dit recept wordt het vlees los gesneden van het gewricht, waardoor het botje vrijgemaakt kan worden en zo als het stokje van een lollie dient. Een lollie van kip en bacon wel te verstaan. Dus dat wil je proberen!  

karamel fudge brownie uitgelicht

Karamel Fudge Brownie

Als de BBQ hier aan gaat probeer ik altijd diverse gerechten te maken. Ik ben meestal van de voor-, hoofd- en bijgerechten en mijn vriendin komt met de ideeën voor de toetjes. Over het algemeen zijn die toetjes voorzien, van chocolade, deeg of een ander ingrediënt dat goed machtig is. Regelmatig gaan mensen hier dan ook de deur uit met het gevoel dat ze misschien net iets te veel hebben gegeten.. Kan gebeuren! Zo’n lekker toetje als deze Karamel Fudge Brownie kun je moeilijk laten staan, toch?

kip saucijzen closeup

Kip Saucijzen van de BBQ

Een tijdje terug kwam mijn vriendin een recept voor kip saucijzen tegen op de website van OhMyFoodness. Leek ons superlekker en ik dacht gelijk: dat gaan we op de BBQ proberen. In combinatie met de pizzasteen krijg je een heerlijk resultaat, dat je heerlijk kunt serveren als een hapje wanneer je een groep mensen te eten krijgt!

bacon mozzarella aardappelen uitgelicht

Bacon Mozzarella Aardappelen

Een lekker bijgerecht van de BBQ toveren kan zo eenvoudig zijn. Aardappelen, spek en kaas zijn de ingrediënten die je nodig hebt en een gietijzeren koekenpan voor op de BBQ zorgt er voor dat je deze bacon mozzarella aardappelen maakt op jouw BBQ. Heerlijk naast een gegrild kippetje of een lekkere steak van de BBQ.

gerookte kip uitgelicht

Gerookte Kip

Gerookte kip. We kennen het allemaal uit de supermarkt en gebruiken het ongetwijfeld wel eens in een salade of ander recept. Maar wist je dat het zelf roken van kip supermakkelijk is en nog veel lekkerder dan dat gerookte kippetje uit de supermarkt? Probeer dit recept één keer en ik durf te wedden dat je vaker zelf kipfilets staat te roken!

beenham honing mosterd uitgelicht

Beenham Honing Mosterd

Eén van mijn favorieten van de laatste tijd is de beenham! Relatief korte bereidingstijd, wel roken en een heerlijk resultaat. Vandaag een recept voor de beenham zoals deze bij de meesten waarschijnlijk bekend is: met honing-mosterd saus. Heerlijk op een broodje, maar ook los erg lekker! Hier komt ie in ieder geval vaker op tafel. Ga jij hem ook proberen? Recept Video Beenham Honing Mosterd De bereiding van deze beenham honing mosterd op de BBQ heb ik gefilmd en tot een korte video gemonteerd, zodat je snel een idee krijgt […]

tortilla de patata uitgelicht

Tortilla de Patata

Vandaag het recept voor een klassiek Spaans gerecht, maar dan van de BBQ. Tortilla de Patata. Een typisch gerecht, dat je vast wel eens hebt gegeten. Met een gietijzeren pan of skillet maak je deze ook gewoon op de BBQ. Heerlijk als bijgerecht, want je kunt voor iedereen een punt afsnijden!

butterflied tandoori kip uitgelicht

Butterflied Tandoori Kip

Op vakantie vind ik het altijd lekker om een keer Indiaas te eten. Kip Tandoori is dan één van mijn favoriete gerechten, maar toch had ik het zelf nog nooit gemaakt. Daar moest maar eens verandering in komen dus. Echte Kip Tandoori wordt geroosterd in een Tandoor. Dit is een tonvormige houtoven, die goed heet wordt opgestookt. Ik heb uiteraard geen Tandoor en omdat ik een hele kip bereidt ben ik ook voor een iets lagere temperatuur gegaan. De smaak van de houtoven laat ik terugkomen door een klein beetje […]

reuze skillet cookie uitgelicht

Reuze M&M’s Skillet Cookie

Dit keer een recept voor diegenen die nooit vol zitten. Vaak staat BBQ’en gelijk aan erg veel eten. Verschillende soorten vlees, salade, stokbrood. Menig BBQ’er zit daarna wel goed vol. Heb jij altijd nog wel ruimte voor een dessert? Dan is deze Reuze M&M’s Skillet Cookie het dessert voor jou! Gebakken in een gietijzeren pan op de BBQ, zo machtig als wat, maar overheerlijk. Hierna zit je gegarandeerd vol en kun je wel wachten met eten tot het ontbijt de volgende morgen!

beercan burgers uitgelicht

Beercan Burgers

Het is weer Burger Friday! Deze keer met een bijzondere, want deze burgers hebben geen broodje! Geen broodje? Inderdaad! Geen broodje. Deze Beercan Burgers zijn namelijk groot van formaat en worden gevuld met allerlei lekkers. Dit alles maakt een beercan burger al een maaltijd op zich. Een broodje gaat er niet meer bij passen!  

gevulde puntpaprikas uitgelicht

Puntpaprika’s met Ricotta & Mascarpone

Het binnenkrijgen van groenten is voor de gemiddelde BBQ’er nog wel eens lastig. Het draait meestal vooral om vlees dat op de BBQ gaat. Om van je avondje BBQ’en een volledige maaltijd te maken mogen groenten echter niet ontbreken en het maken van heerlijke bijgerechten kan ook gewoon op de BBQ. Ik maakte deze met mascarpone en ricotta gevulde puntpaprika’s en die vielen goed in de smaak!