Kip Lollies

Vandaag een BBQ recept dat toch wel bij de klassiekers hoort die je echt een keer gemaakt moet hebben: Kip Lollies. Gekke naam, maar toch ook wel weer logisch als je de foto bekijkt. In dit recept wordt het vlees los gesneden van het gewricht, waardoor het botje vrijgemaakt kan worden en zo als het stokje van een lollie dient. Een lollie van kip en bacon wel te verstaan. Dus dat wil je proberen!
Een echte BBQ Klassieker: Kip Lollies

Hoofdgerecht

4 personen

1 uur en 20 minuten

Ingrediënten

- 8 Drumsticks
- 8 plakken Gerookt Ontbijtspek
- 4 eetlepels Chicken Rub
- 8 eetlepels BBQ Saus

Overige Benodigdheden

- BBQ met Deksel
- Rookhout
- Scherp Mes
- Kernthermometer

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Haal ondertussen de kip drumsticks uit de verpakking en pak er een goed scherp mes bij. Pak nu een drumstick en leg deze op een snijplank. Snijd nu net onder het gewricht (die knobbel aan het uiteinde) het vlees rondom tot op het bot in. Je kunt het vlees nu verschuiven, zodat er een deel van het bot te zien is, en het stukje huid en vlees dat over het gewricht zit loswippen. Mocht je er niet uitkomen, zoek dan even op 'chicken lollipops' op YouTube. Er zijn verschillende filmpjes die duidelijk laten zien hoe je het best te werk kunt gaan.

Herhaal bovenstaande bij alle drumsticks en smeer ze daarna rondom in met de rub. Kies hiervoor je favoriete kip rub of maak er zelf één. Wikkel nu om het vlees van iedere drumstick een plak ontbijtspek.

Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan een blokje rookhout toe en zet de drumsticks vervolgens rechtop, met ‘het stokje’ naar boven, op het rooster. Sluit de BBQ met de deksel en laat de kip lollies ongeveer 3 kwartier garen. De kerntemperatuur zou nu ongeveer 70 graden moeten zijn. Is dat het geval? Smeer ze dan rondom in met BBQ Saus en laat nog een kwartiertje rustig doorgaren. Anders sluit je de BBQ nog even en wacht je tot de kerntemperatuur 70 graden is, om ze daarna met de saus in te smeren en nog een kwartiertje door te garen.

Zijn de kip lollies klaar? Haal ze dan van de BBQ en serveer ze direct. Ze kunnen vastgehouden worden aan het botje en door de indirecte bereiding kan het vlees eenvoudig worden afgehapt. Eet smakelijk!

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *