pittige pizza pepperoni uitgelicht

Pittige Pizza Peperoni

De BBQ aansteken hoeft niet altijd te betekenen dat het rooster vol met vlees komt te liggen. Op de BBQ kun je namelijk heel gevarieerd koken. Ik vind het bijvoorbeeld erg leuk om, met behulp van mijn pizzasteen, pizza’s te bakken op de BBQ. En hier in huis krijg ik er ook geen klachten over als ik pizza’s wil maken! Dit keer maakte ik lekker pittige pizza’s met salami en Jalapeño ringen.

Zelf pizza's bakken? Ook dat kan op de BBQ!

Hoofdgerecht

2 personen

1 uur en 30 minuten

Ingrediënten

Voor de bodem:
- 280 gram Bloem
- 200 ml Lauwwarm Water
- 10 gram Gedroogde Gist
- 1 theelepel Zout
- 1 theelepel Suiker
- 1 theelepel Versgemalen Peper
- 1 Eetlepel Olijfolie

Voor de topping:
- 1 blikje Tomaten Puree
- 1 Ui
- 1 Rode paprika
- 1 Jalapeño Peper
- 150 gram Pittige Salami
- Geraspte Kaas
- Italiaanse Kruiden

Overige benodigdheden

- BBQ met deksel
- Pizzasteen
- Eventueel een Pizzaschep

Bereiding

Voor het deeg maak ik altijd gebruik van een recept dat ik ooit ergens vandaan heb gekopieerd en naar verloop van tijd steeds iets heb aangepast. Het is een mooi deeg voor pizza's met een mooi dunne, knapperige bodem. Hoe je het deeg bereidt lees je in mijn eerste pizza recept.

Het klaarmaken van de BBQ en de ingrediënten snijden:
Wanneer je deeg staat te rijzen heb je de tijd om de BBQ aan te steken en alle ingrediënten te snijden. Nu het deeg aan het rijzen is, is het tijd om de BBQ klaar te maken voor het bakken van de pizza's. Voor het bakken van pizza's gaan we voor een temperatuur van 230 tot 250 graden.

Als de kolen of briketten goed branden is verstandig om ze naar de buitenkant van het kolenrooster te verplaatsen. Je krijgt dan eigenlijk een cirkel van kolen, langs de rand van de BBQ. Het midden van het kolenrooster is dus vrij. Door dit te doen zal het midden van de pizzasteen niet te heet worden en verhit je de pizzasteen zo egaal mogelijk. Plaats de pizzasteen nu in het midden van het grillrooster en laat deze minimaal een kwartier goed heet worden. Zo zal de pizzabodem sneller garen en krokanter worden.

Snijd nu de paprika in repen, de ui en de Jalapeño in ringen, en snijd plakken van de pittige salami. Meng nu de inhoud van het blikje tomaten puree met een eetlepel water en 2 eetlepels Italiaanse kruiden tot een dikke tomatensaus.

De pizza's beleggen:
Als het deeg een uur gerezen heeft wordt het tijd om het in tweeën te delen en op een bebloemd aanrechtblad uit te rollen. Rol het deeg gelijkmatig uit tot het een dikte heeft van ongeveer 0,5 centimeter.

Leg nu één van de deeglappen op een pizzaschep of gelijk op de pizzasteen. Smeer de bodem vervolgens dun in met de tomatensaus en beleg de pizza met alle ingrediënten. Begin met de uien, salami en paprika en maak de pizza af met de Jalapeño ringen en geraspte kaas.

Heb je de pizza belegd op een pizzaschep? Schuif de pizza dan met een vloeiende beweging op de pizzasteen. Sluit de BBQ met de deksel, zodat deze als oven gaat fungeren. Het bakken van de pizza duurt, afhankelijk van de temperatuur, ongeveer 7 minuten.

Wanneer de pizza klaar is kun je deze met een pizzaschep van de pizzasteen scheppen. Laat de pizza nu even een paar minuten staan. De pizza is toch te heet om gelijk te eten en als je even een paar minuutjes wacht is de pizza ook makkelijker te snijden. Daarbij kun je in die paar minuutjes je volgende pizza beleggen en op de pizzasteen schuiven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *