hamburger broodjes uitgelicht

Hamburger Broodjes

Volgens mij heb ik al wel eens verteld dat ik een enorm fan ben van burgers. Ik probeer graag nieuwe combinaties en je zult dan ook regelmatig nieuwe hamburger recepten langs zien komen op mijn website. Vaak gebruik ik afbakbroodjes, zoals Italiaanse bollen, of zachte bolletjes om mijn burgers te bouwen. Nu leek het me echter ook wel eens leuk om zelf hamburger broodjes te maken. Het was even testen en uitproberen, maar met dit hamburger broodjes recept maak je lekker stevige burger broodjes die je ook nog eens in de vriezer kunt bewaren!
Je bouwt niet alleen zelf je burger, je kunt ook zelf hamburger broodjes maken!

Hoofdgerecht

8-9 personen

3 uur

Ingrediënten

- 500 gram Tarwebloem
- 275 gram Melk
- 25 gram Zonnebloem Olie
- 10 gram Suiker
- 7 gram Gedroogd Gist
- 6 gram Zout
- 2 eetlepels Sesamzaadjes
- 1 Ei (Maat M)

Bereiding

Bij het bereiden van brood is het belangrijk nauwkeurig om te gaan met de verhoudingen van de ingrediënten. Weeg alle ingrediënten daarom af met een grammenweegschaal.

Laat het ei en de melk op kamertemperatuur komen voordat je begint aan het deeg.

Doe alle ingrediënten in een ruime kom en roer dit goed door met een houten lepel, tot alles goed gemengd is. Stort het deeg vervolgens op een licht met bloem bestoven werkblad en kneed het deeg in ongeveer 15 tot 20 minuten tot een soepel deeg. In het begin zal het deeg erg plakkerig zijn, maar naarmate je het deeg soepeler kneed zal het steeds minder plakkerig worden. Je hoeft dus niet extra bloem toe te voegen omdat het deeg 'te nat' zou zijn.

Als het deeg soepel is, gaan we het klaar maken voor de eerste rijs. Neem hiervoor een schone kom en vet deze lichtjes in met zonnebloem olie. Leg de deegbal in de kom en draai deze een keer om, zodat het deeg aan alle kanten in aanraking is geweest met de olie. Dek de kom nu af met een vochtige theedoek en laat het deeg ongeveer een uur rijzen, tot het in volume is verdubbeld. Het deeg is goed gerezen als je er met je vinger een gat in prikt en deze blijft staan in het deeg.

Vet je werkblad nu licht in met zonnebloem olie en stort het deeg op het werkblad. Druk vervolgens de lucht uit het deeg en verdeel het in 8 á 9 gelijke stukken. Nu is het tijd om van ieder stuk deeg een mooi bolletje te maken. Doe dit door alle zijkanten een beetje naar binnen te vouwen, zodat er een bolletje ontstaat met aan de onderkant een kuiltje. Leg ieder bolletje op een met bakpapier beklede bakplaat met genoeg tussenruimte voor de tweede rijs. Dek de bolletjes af met een droge theedoek en laat ze een minuut of 10 staan.

Druk na 10 minuten ieder deegballetje plat met de palm van je hand, bestrijk het met een beetje water en strooi er wat sesamzaadjes overheen. Dek het deeg wederom af met de droge theedoek en laat ongeveer een uur rijzen, tot de deegbollen ongeveer twee keer zo groot zijn. Als je nu een deeg bolletje indrukt moet het terugveren.

Verwarm tijdens de tweede rijs je oven voor op 210°C en bak de broodjes vervolgens in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de broodjes na afloop volledig afkoelen op een rooster en bewaar ze vervolgens in een diepvrieszak.

Het mooie van dit recept is het feit dat je de broodjes ook kunt invriezen. Wanneer je dit doet moet je voor gebruik wel eerst de broodjes volledig laten ontdooien. Je kunt ze daarna ook even een paar minuutjes afbakken op 180°C. Kies nu nog één van mijn Hamburger Recepten en bouw je eigen burgers! Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *