ultimate bbq burger uitgelicht

The Ultimate BBQ Burger

Een burger van de BBQ. Het blijft toch één van mijn favorieten. Het is het ultieme weekend eten, over het algemeen zijn burgers snel klaar en je kunt er eindeloos mee variëren. Ik heb inmiddels een flinke collectie hamburgerrecepten, maar mensen willen altijd weten wat nou eigenlijk mijn favoriete burger is. Daarom dit recept voor ‘The Ultimate BBQ Burger’. Dit is een burger die je mij altijd kunt voorschotelen. Voor de burger salsa ben ik nog bezig met een eigen recept, maar voor de rest is dit hem. Laat je weten wat je er van vond?

 

ultimate bbq burger recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 653kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Skillet of BBQ Bestendige Koekenpan

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitten en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Haal het gehakt uit de koeling en vorm er twee gelijke burgers van die qua diameter net iets groter zijn dan je hamburgerbroodjes. Tijdens het grillen zullen ze namelijk nog iets krimpen.
  • Neem een kommetje en meng hierin de ijsbergsla met de mayonaise en de ketchup.
  • Zet de overige ingrediënten vast klaar. Heb je de rode uien marmelade nog niet gemaakt? Begin hier dan mee.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de skillet op het rooster en laat deze even opwarmen. Bak vervolgens de plakken ontbijtspek een minuut of 6, waarbij je de plakken halverwege keert. Ik doe dit altijd in een pan, zodat er geen vet van de spek op de brandende kolen druipt. Je krijgt zo geen steekvlammen en je bacon verbrandt niet. Uiteraard kun je dit ook op het rooster doen.
  • Zijn de plakjes spek gebakken? Leg ze dan op een bordje en haal de skillet van de BBQ. Let op, deze is heet geworden. Gebruik dus een BBQ handschoen om hem van de BBQ te halen.
  • Breng nu de burgers op smaak met peper en zout en leg ze op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de burgers ongeveer 3 minuutjes. Keer ze vervolgens om en beleg ze met de geraspte cheddar. Leg nu ook de plakken spek op de burgers. Zo smelt de kaas sneller en blijft de bacon warm. Gril de burgers, met de deksel van de BBQ gesloten, nogmaals 3 minuten.
  • Snijd ondertussen de hamburger broodjes open. Zijn de burgers klaar? Haal ze dan van de BBQ en rooster de broodjes een minuutje, met de gesneden kant naar beneden.
  • Haal nu ook de broodjes van de BBQ. Besmeer de onderste helften met de rode uien marmelade en schep er vervolgens een flinke lepel van het ijsbergsla mengsel op. Hier gaat vervolgens de burger met de cheddar en de spek op. Bestrijk de gesneden kant van de bovenste helft van de broodjes vervolgens met de burger salsa en maak je burgers er mee af. Prik eventueel een satéprikker of steakmes door de burger en je bent klaar om te serveren. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 653kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 38g | Fat: 44g | Saturated Fat: 18g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 16g | Trans Fat: 2g | Cholesterol: 139mg | Sodium: 555mg | Potassium: 525mg | Fiber: 1g | Sugar: 5g | Vitamin A: 449IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 306mg | Iron: 5mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

7 reacties

  1. Ziet er weer top uit zeg, ik ga deze eens maken! Één vraagje, de burger salsa link loopt uit op een niet bestaande pagina. Is daar een recept van? Of enig idee waar ik de salsa kan kopen?

  2. Best veel werk voor een paar “hamburgers, maar dit zijn niet zomaar hamburgers. We vonden ze heerlijk!! Ik had de burger Salsa en de Marmalade bewaard en en we hebben de week erop ze weer gegeten.. Dan is het een stuk minder werk:)).

    Bedankt!

    Gr, Frans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling