Barbecue Recept: Burger Salsa

Burger Salsa

Het klinkt misschien een beetje gek, maar in dit recept wordt er geen gebruik gemaakt van de BBQ. Wat? Ja je leest het goed. In dit recept gaan we namelijk een heerlijke topping maken voor je burgers, die vanzelfsprekend wel weer van de BBQ komen! Toen we vorig jaar een reis door de Verenigde Staten maakten kwamen we een sweet relish tegen van Heinz. Meegenomen natuurlijk, want een goede burger kan niet zonder een zoetzure topping! De fles was binnen no-time leeg en toen liep ik bij Oil & Vinegar tegen een potje Green Burger Salsa aan. Dat klonk als een prima vervanger en dat was het ook. Maar uiteraard was ook deze weer binnen no-time op. Toen werd het dus tijd voor een eigen burger salsa! Dit is hem geworden en in mijn ogen kan een burger niet zonder deze topping!

Een goede hamburger van de BBQ kan niet zonder lekkere toppings. Probeer daarom deze burger salsa eens!

Saus/Salsa

30 minuten

Ingrediënten

– 75 gram Augurken
– 75 gram Komkommer
– 50 gram Geroosterde Gele Paprika
– 5 eetlepels Azijn
– 5 eetlepels Water
– 1 eetlepel Suiker
– 1 eetlepel Mosterdzaad
– 1 theelepel Zout
– 1 theelepel Kurkuma

Overige Benodigdheden

– Kleine steelpan
– Potje om de Salsa in de bewaren

Bereiding

Ontdoe de komkommer van de schil en het vruchtvlees. Laat de geroosterde paprika en de augurken uitlekken.

Snijd de komkommer, paprika en augurken vervolgens in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter groot. Doe deze vervolgens in de kleine steelpan en voeg hier het zout, de suiker, de kurkuma en het mosterdzaad aan toe en roer door elkaar.

Voeg vervolgens ook de azijn en het water toe en zet de pan op laag vuur. Laat het mengsel nu langzaam aan de kook komen en kook het onder af en toe roeren ongeveer 15 minuutjes door. Heb je het idee dat het mengsel te droog wordt? Voeg dan nog wat water toe.

Haal de salsa nu van het vuur en laat hem volledig afkoelen. Hierna kun je hem in een potje doen en een paar weken bewaren. Of je organiseert een burgeravond en gebruikt de salsa voor een lading overheerlijke burgers! Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *