Ga terug
+ servings

The Ultimate BBQ Burger

Gang: Hoofdgerecht, Lunchgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: burgers van de bbq, ultieme bbq burgers, ultimate burgers
Porties: 2 personen
calorieën: 653kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Skillet of BBQ Bestendige Koekenpan

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitten en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Haal het gehakt uit de koeling en vorm er twee gelijke burgers van die qua diameter net iets groter zijn dan je hamburgerbroodjes. Tijdens het grillen zullen ze namelijk nog iets krimpen.
  • Neem een kommetje en meng hierin de ijsbergsla met de mayonaise en de ketchup.
  • Zet de overige ingrediënten vast klaar. Heb je de rode uien marmelade nog niet gemaakt? Begin hier dan mee.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de skillet op het rooster en laat deze even opwarmen. Bak vervolgens de plakken ontbijtspek een minuut of 6, waarbij je de plakken halverwege keert. Ik doe dit altijd in een pan, zodat er geen vet van de spek op de brandende kolen druipt. Je krijgt zo geen steekvlammen en je bacon verbrandt niet. Uiteraard kun je dit ook op het rooster doen.
  • Zijn de plakjes spek gebakken? Leg ze dan op een bordje en haal de skillet van de BBQ. Let op, deze is heet geworden. Gebruik dus een BBQ handschoen om hem van de BBQ te halen.
  • Breng nu de burgers op smaak met peper en zout en leg ze op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de burgers ongeveer 3 minuutjes. Keer ze vervolgens om en beleg ze met de geraspte cheddar. Leg nu ook de plakken spek op de burgers. Zo smelt de kaas sneller en blijft de bacon warm. Gril de burgers, met de deksel van de BBQ gesloten, nogmaals 3 minuten.
  • Snijd ondertussen de hamburger broodjes open. Zijn de burgers klaar? Haal ze dan van de BBQ en rooster de broodjes een minuutje, met de gesneden kant naar beneden.
  • Haal nu ook de broodjes van de BBQ. Besmeer de onderste helften met de rode uien marmelade en schep er vervolgens een flinke lepel van het ijsbergsla mengsel op. Hier gaat vervolgens de burger met de cheddar en de spek op. Bestrijk de gesneden kant van de bovenste helft van de broodjes vervolgens met de burger salsa en maak je burgers er mee af. Prik eventueel een satéprikker of steakmes door de burger en je bent klaar om te serveren. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 653kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 38g | Fat: 44g | Saturated Fat: 18g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 16g | Trans Fat: 2g | Cholesterol: 139mg | Sodium: 555mg | Potassium: 525mg | Fiber: 1g | Sugar: 5g | Vitamin A: 449IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 306mg | Iron: 5mg