Rode Uien Marmelade

Een tijdje terug maakte ik hertenbiefstuk met een rode uien marmelade en die marmelade is dus te gebruiken in allerlei gerechten. Zoals gezegd gaat het dus goed met hertenbiefstuk, maar ook bij een lekkere steak of op een burger is het heerlijk. Daarom een op zichzelf staand recept voor deze rode uien marmelade!

Deze rode uien marmelade is perfect als topping bij meerdere BBQ gerechten!

Bijgerecht

6 personen

45 minuten

Ingrediënten

- 6 grote Rode Uien
- 2 eetlepels Olijfolie
- 4 eetlepels Balsamico Azijn
- 4 eetlepels Rode Wijn Azijn
- 3 eetlepels Maple Syrup
- 3 eetlepels Bruine Basterdsuiker
- 1 theelepel Zout

Overige Benodigdheden

– Koekenpan

Bereiding

Ontdoe de rode uien van de schil en snijd ze over de lengte doormidden. Snijd de halve uien vervolgens in halve ringen van ongeveer een halve centimeter dik.

Zet een koekenpan op laag vuur en doe hier de olijfolie in (je kunt dit eventueel ook op de BBQ doen, maar in de keuken is het onder controle houden van de warmtebron een stuk eenvoudiger). Voeg vervolgens de uien en de theelepel zout toe aan de pan en bak de uien gedurende 15 minuten. Roer regelmatig door.

Voeg na een kwartier de balsamico azijn, rode wijn azijn, maple syrup en basterdsuiker toe en meng dit door de uien. Laat alles nu 20 minuutjes pruttelen, tot het vocht is ingedikt tot een saus. Schep nu de rode uienmarmelade op een bord en laat dit afkoelen.

Is het mengsel volledig afgekoeld? Dan kun je het bewaren in een potje en gebruiken voor allerlei gerechten. Het is lekker op burgers, bij biefstuk, bij wild en wellicht heb je zelf ook nog wel ideeën met deze rode uien marmelade!

2 reacties

    • In een schone pot zeker een week. Langer kan ook als je de pot vooraf steriliseert en schoon werkt. Dat betekent dat je er in ieder geval bij gebruik altijd met een schone lepel in gaat. Dan is 3 weken ook haalbaar. Al is de pot dan waarschijnlijk al lang leeg 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *