Aziatische Zalm van de BBQ

Aziatische Zalm

Er wordt hier thuis te weinig vis gegeten. Zelf houd ik er wel van, maar ik ben wel zo goed als de enige hier thuis. Vis gaat dan ook zeker niet zo vaak op de BBQ als ik zelf zou willen. Maar goed, ik houd gelukkig ook wel van een stukje vlees, dus mij hoor je niet klagen! Maar een tijdje terug kwamen er vrienden eten en ik wist dat ik daar wel een stukje zalm aan kwijt kon, dus ging ik voor een mooi stukje zalm dat ik, met […]

tuna melt pizza uitgelicht

Tuna Melt Pizza

Als het om tosti’s gaat is de tuna melt één van mijn favorieten. Je komt de tuna melt in allerlei vormen tegen, maar mijn favoriet bevat naast tonijn, in ieder geval rode ui, cheddar en zwarte olijven. En die ingrediënten lenen zich ook prima voor een pizza dacht ik zo. Dus stak ik onlangs de BBQ aan voor Tuna Melt Pizza’s. Een aanrader voor iedereen die een tuna melt ook wel kan waarderen!  

pineapple shrimp tacos uitgelicht

Pineapple Shrimp Taco’s

Taco’s lenen zich zeer goed om de BBQ voor aan te steken en dat deed ik dus ook maar weer een keer. Ditmaal voor een snelle maaltijd, want garnalen hebben niet zo lang nodig. De maiskolven en ananas in dit recept liggen nog het langst op de BBQ. En ja, ik weet het, volgens velen hoor je ananas niet warm te eten. Maar dat blijkt dus helemaal niet waar te zijn. Probeer deze taco’s met ananas en garnalen maar eens en je bent het met me eens!  

tapas van de bbq uitgelicht

Compleet Tapas Menu

Hoewel er inmiddels steeds meer landen zijn om op vakantie te gaan, kies jij er wellicht nog voor om het vakantiegevoel naar je eigen tuin te halen en gewoon lekker vaak de BBQ aan te steken. Helemaal geen gek idee ook! Om dat vakantiegevoel naar je eigen tuin te halen ben ik deze zomer gastlid van de PLUS kookclub. Hierin dagen Francesca, Leonie, Linda, Saskia en ik elkaar uit om in een landenthema te gaan BBQ’en. Uiteraard met enkel ingrediënten van PLUS. Ik had al de eer om de challenge […]

Kabeljauw Saté

Kabeljauw Saté

Saté van de BBQ is er in allerlei vormen. De bekendste is saté van kip, waarbij ik kippendijen het lekkerst vind, maar je kunt saté ook van varkensvlees, geitenvlees, rundvlees en kipgehakt maken. Maar wist je dat je ook saté kunt maken van vis? In dit recept maak ik heerlijke saté van kabeljauw, die je in de keukenmachine tot een soort gehakt draait en samen met allerlei lekker kruiden en specerijen om stengels citroengras kneed. Even grillen, eventueel serveren met wat pittige satésaus en je hebt eens een heerlijke variatie […]

Zalm van een Plankje

Zalm van een Plankje

Gerookte zalm, warm of koud, ik vind het heerlijk! En warm gerookte zalm kun je heel eenvoudig zelf bereiden op de BBQ. Hiervoor heb je in feite alleen een BBQ met deksel en een cederhouten rookplankje voor nodig. Oké, een mooi stuk zalm is ook niet onbelangrijk! Zonder verder veel smaken is warm gerookte zalm al erg lekker, maar in deze klassieke combinatie met citroen en dille wordt het helemaal smullen!  

Chimichurri Garnalen van de BBQ

Chimichurri Garnalen

Chimichurri ken je ongetwijfeld van de combinatie met picanha. Picanha met chimichurri is ten slotte een echte BBQ klassieker. Maar je kunt chimichurri bij verschillende soorten vlees en vis serveren en ook op andere manieren gebruiken. In dit recept gebruik je chimichurri bijvoorbeeld als marinade voor de garnalen. Erg lekker en dus zeker het proberen waard!

Recept voor Tonijnsteak van de BBQ

Tonijn Steak in Sesamkorst

Tonijn is, naast zalm, waarschijnlijk één van de populairste vissoorten om te eten. Daarbij is het gelijk ook één van de duurste. Je kunt tonijn rauw eten, bijvoorbeeld in sushi, maar ook gegrild is een tonijn steak erg lekker. Zeker als je hem grilt op de BBQ! Bij tonijn is het overigens zo dat de smaak valt of staat met de kwaliteit van de vis. Ga dus voor een goed stukje tonijn, want anders zal het tegen vallen. Mijn favoriete tonijn steak is deze, in een jasje van wit en […]

zalmspiesen met citroen uitgelicht

Zalmspiesen met Citroen

Zalm kun je op diverse manieren bereiden op de BBQ. Je kunt zalm koud roken, je kunt zalm grillen en je kunt zalm ook warm roken op een plankje. Ik ging echter voor eenvoudige zalmspiesen, met dille en citroen. Een heerlijke klassieke combinatie, die het altijd goed doet. Bovendien proef je in dit gerecht nog écht de zalm en dat vind ik wel zo lekker!

Barbecue Recept: Gestoomde Kabeljauw

Gestoomde Kabeljauw

Een stukje vis van de BBQ is erg lekker, maar veel mensen vinden het lastig om vis te bereiden op de BBQ. Dit omdat het grillen van vis vaak resulteert in het blijven plakken van de vis aan het rooster en vervolgens in een uit elkaar gevallen stukje vis. Met dit recept voor gestoomde kabeljauw voorkom je het vastplakken aan het rooster en heb je toch een heerlijk stukje vis van de BBQ! Serveer de kabeljauw met de simpel te maken dille mayonaise en je hebt een heerlijk visgerecht van […]