choripan snackbrood uitgelicht

Choripan Snackbrood

Vorig jaar zomer stond het gegrild stokbrood met gehakt op het menu en het recept daarvan werd goed bezocht. Sindsdien maakte ik dit brood ook nog een aantal keer, waarbij ik de laatste keer voor een nieuwe variant ging. Ik had namelijk nog wat chorizo braadworstjes liggen en het leek me wel een goed plan om een soort Choripan versie van dit brood te maken. Dat resulteerde in dit heerlijke Choripan Snackbrood, dat gemakkelijk te bereiden is, er erg lekker uit ziet en ook nog eens zo smaakt! Zet dus maar op je to-do lijst voor de volgende avond borrelen!

 

choripan snackbrood recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 351kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel

Instructies

  • Voor de bereiding van dit snackbrood ga ik er van uit dat je de chimichurri al hebt voorbereid. Is dat niet het geval? Begin daar dan eerst mee volgens het recept op mijn site.
  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  • Neem een mengkom. Snijd de braadworsten open en doe het gehakt van de chorizo worsten in de kom. Kneed dit even door.
  • Neem nu het stokbrood en snijd de bovenkant er af. Haal nu met je handen het grootste deel van de binnenkant van het brood er uit en druk de rest plat met de bolle kant van een lepel.
    choripan snackbrood recept stap1
  • Verdeel nu eerst 4 eetlepels van de chimichurri over de bodem van het brood en verdeel hier vervolgens de geraspte provolone over.
    choripan snackbrood recept stap2
  • Neem nu het chorizo gehakt en bedek de vulling van het brood hier mee. Zorg er daarbij voor dat je de laag gehakt overal ongeveer even dik hebt en druk het vlees goed aan.
    choripan snackbrood recept stap3
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg het gevulde stokbrood dan met de gehakt kant naar beneden op het rooster. Sluit de BBQ met de deksel en gril het brood 8 minuten.
    choripan snackbrood recept stap4
  • Keer het brood na 8 minuten om en verplaats het naar het indirecte deel van de BBQ. Sluit de BBQ weer met de deksel en bak het geheel nog 5 tot 10 minuutjes.
  • Haal het brood na de laatste 5 tot 10 minuten van de BBQ en laat het een paar minuten rusten. Snijd het brood daarna in stukken er serveer direct, samen met de extra chimichurri om in te dippen. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 351kcal | Carbohydrates: 31g | Protein: 18g | Fat: 17g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 2g | Cholesterol: 61mg | Sodium: 576mg | Potassium: 114mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 541IU | Vitamin C: 11mg | Calcium: 267mg | Iron: 3mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Choripan Snackbrood van de BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling