Pulled Pork Taco's

Pulled Pork Taco’s

Er gaat hier met regelmaat een ooi stuk vlees op de BBQ om pulled pork mee te bereiden. En iedere keer gaan er wel weer een paar zakjes de vriezer in om te gebruiken in gerechten. Nacho’s met Pulled Pork, Pulled Pork Cheeseburgers, Cuban Sandwiches, Gepofte Aardappelen met Pulled Pork en nu ook Pulled Pork Taco’s. Taco’s zijn wat mij betreft altijd een goed idee en zo’n restje pulled pork is natuurlijk perfect als vulling! Wat avocado, pico de gallo, crème fraîche en eventueel nog een pittige salsa er bij en dan heb je alleen nog een lekker biertje nodig om de boel compleet te maken. Aanrader!

Pulled Pork Taco's
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 3 personen
calorieën: 426kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ
  • Plancha of Skillet

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Heb je de pico de gallo nog niet bereid? Doe dit dan volgens mijn pico de gallo recept en zet dit klaar. Doe daarna het vruchtvlees van de avocado’s in een kom, prak dit met een vork door en breng op smaak met peper en zout.
  • BBQ op temperatuur? Dan is het tijd om de plancha of skillet er bij te pakken. Met een plancha bak je de pulled pork een beetje krokant, terwijl in de skillet het vlees wat zachter blijft na het opwarmen. Kies wat je zelf het lekkerst vindt.
  • Is de plancha of skillet heet? Voeg dan de pulled pork toe en bak dit tot het warm is. Rooster ondertussen ook de gordita’s kort aan beide kanten op het rooster.
  • Pulled pork warm en de gordita’s geroosterd? Dan is het tijd om taco’s te bouwen. Neem hiervoor een grodita en bestrijk de helft met wat van de guacamole en de andere helft met de crème fraîche.
  • Schep er nu wat van de opgewarmde pulled pork op, gevolgd door een schep van de pico de gallo. Optioneel maak je de pulled pork taco’s vervolgens nog af met een pittige salsa (ik gebruik graag de Green Mexican Salsa van La Morena) of hot sauce. Je kunt deze er natuurlijk ook los bij serveren, als je niet weet of iedereen van pittig eten houdt.
  • Nu is het tijd om de pulled pork taco’s van de BBQ te serveren en dat doe je, wat mij betreft in ieder geval, natuurlijk met een lekker Mexicaans biertje er bij. Eet smakelijk!
    Pulled Pork Taco's

Benadering van voedingswaarden

Calories: 426kcal | Carbohydrates: 37g | Protein: 23g | Fat: 23g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 7g | Cholesterol: 73mg | Sodium: 1023mg | Potassium: 330mg | Fiber: 5g | Sugar: 25g | Vitamin A: 367IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 96mg | Iron: 2mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
BBQ Pulled Pork Taco's

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *