Pico de Gallo

Hoewel ik vroeger wel van de sauzen was, ga ik nu steeds vaker voor een frisse salsa bij een mooi stuk vlees. Picanha is bijvoorbeeld heerlijk met chimichurri en daar kan geen saus tegen op! Een salsa die ook erg goed bij rundvlees en varkensvlees past is pico de gallo. Het is een licht pittige, maar ook zeker frisse salsa, die goed bij een mooi stuk gegrild vlees past en ook zeker bij verschillende vissoorten niet zou misstaan. Het is daarbij een salsa die je in een handomdraai hebt gemaakt, dus dat is ook ideaal!

Pico de Gallo is een heerlijke Mexicaanse salsa, die bij allerlei soorten vlees en vis past.

Bijgerecht

4 personen

15 minuten

Ingrediënten

– 3 Tomaten
– 1 Rode Ui
– 1 teen Knoflook
– 1 Groene Peper
– 1 Rode Peper
– 0,25 Komkommer
– Bosje Koriander
– 2 eetlepels Limoensap
– Zout

Bereiding

Snijd de tomaten in vieren en ontdoe ze van het vruchtvlees. Snijd de tomaat vervolgens in kleine blokjes. Doe de blokjes in een ruime mengkom.

Snipper de rode ui fijn en voeg deze bij de tomaten. Snipper ook het teentje knoflook goed fijn en voeg toe. Schil vervolgens de komkommer en snijd deze over de lengte doormidden. Ontdoe de komkommer van het vruchtvlees en snijd de komkommer in kleine blokjes. Voeg ook de blokjes komkommer toe aan de mengkom.

Ontdoe nu beide pepers van de zaden en snijd ze goed fijn. Hak ook de koriander fijn. Voeg de pepers en koriander toe aan de mengkom.

Voeg tot slot het limoensap en een mespuntje keukenzout toe aan de kom en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Laat een uurtje in de koelkast staan, zodat alle smaken goed samen komen.

Grill nu een mooi stuk rund- of varkensvlees of rooster een lekker stuk vis en serveer met de Pico de Gallo. Eet smakelijk!

Pico de Gallo is een heerlijke Mexicaanse salsa, die bij allerlei soorten vlees en vis past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *