babi pangang van de bbq uitgelicht

Babi Pangang

Babi Pangang van de BBQ? Ja het kan! Ik maakte het misschien wel meest gegeten gerecht bij de Chinees gewoon in mijn achtertuin. En nee, dit is niet precies zoals je hem bij de Chinees eet. Maar hij is wel verdomd lekker! Het kost wat tijd om het vlees low and slow te garen, maar in de tussen tijd heb je mooi de tijd om zelf je saus te maken. Het proberen waard dus, maar dat bewijst de foto hieronder ook wel!  

dutch bbq crew spicy spareribs uitgelicht

Spicy Dutch BBQ Crew Ribs

Spareribs bereiden is voor mij het ultieme BBQ’en. De avond van te voren al aan de slag met het marineren en dan op zondag lekker vroeg de BBQ aan steken, de temperatuur onder controle krijgen en de ribs langzaam laten garen tot een perfect eindresultaat. Spelen met rook, smaak en textuur. Om vervolgens met zijn allen te smullen. Een tijdje terug ontving ik een pakketje met rubs en sauzen van The Dutch BBQ Crew en deze keer ging ik voor spareribs met een pittige twist. Ook een keer spareribs maken […]

dutch bbq crew calssic spareribs uitgelicht

Classic Dutch BBQ Crew Ribs

Sinds kort ben ik eigenaar van The Bastard. Een kamado van Nederlandse bodem, die een nieuw hoofdstuk in mijn BBQ avontuur betekent. Toen MeatFish van mijn nieuwe aanwinst hoorde, wilde ze graag wat spareribs opsturen, zodat ik een goede spareribs avond kon organiseren. En daar zeg ik geen nee tegen. Ik gebruikte voor de spareribs rubs en sauzen van The Dutch BBQ crew, die ik van De Vleesboerderij kreeg een tijdje terug. Hoewel ik voorheen mijn rubs vrijwel altijd zelf samenstelde, moet ik zeggen dat het toch best handig is […]

oerhammetjes uitgelicht

Oerhammetjes van de BBQ

Een tijdje terug had ik twee oerhammetjes mee besteld toen ik vlees ging bestellen. Nog zonder idee wat ik er mee ging doen, maar ze zagen er wel leuk uit voor op de BBQ. Het werd dus eens tijd om ze te gaan bereiden. Ik heb de hammetjes eerst een nacht in de pekel gelegd, om ze vervolgens indirect te garen en te roken op de BBQ. Het resultaat was heerlijk mals, dus dit kun je zeker eens proberen!

moink balls uitgelicht nieuw

BBQ Klassieker: MOINK Balls

Ik had al vaak gelezen over MOINK balls, maar ze nog nooit gemaakt. Dat werd dus wel eens tijd. MOINK staat voor de combinatie van rundergehakt en bacon. Moo & Oink dus. De MOINK balls worden indirect gegaard en gerookt, wat zorgt voor een heerlijk mals gehaktballetje, verpakt in bacon, met een heerlijk rokerige smaak. Wat wil je nou nog meer? Niks! Proberen dus! Recept Video MOINK Balls De bereiding van MOINK Balls op de BBQ heb ik gefilmd en tot een korte video gemonteerd. Zie daarvoor hieronder! Vind je […]

Aziatische Spareribs van de BBQ

Aziatische Spareribs

Spareribs. Het blijft een klassiek BBQ gerecht dat bij velen in de smaak valt. Met het maken van spareribs kun je namelijk ook eindeloos variëren met smaken, waardoor je kunt blijven experimenteren! Voor het bereiden van spareribs op de BBQ heb je veel tijd en geduld nodig, maar het wachten loont. Ik vind spareribs die volledig gegaard zijn op de BBQ namelijk veel lekkerder. Met dit Aziatische spareribs recept heb ik me gericht op een zoete, maar pikante smaak. Probeer ze eens en laat me weten wat je er van […]

De ultieme klassieker: Broodje Pulled Pork

BBQ Classic: Pulled Pork

Pulled Pork. Het is één van die BBQ klassiekers die iedere BBQ liefhebber op zijn to-do lijstje heeft staan, of misschien zelfs al een aantal keren heeft bereid. Pulled Pork doet het de laatste jaren ook erg goed op alle food festivals en dat is ook wel begrijpelijk. Want wordt het beter dan prachtige stukken vlees langzaam tot een perfect BBQ gerecht bereid en geserveerd op een lekker broodje met BBQ saus en coleslaw? Nee natuurlijk niet! En als je een beetje fan van de BBQ bent, wil je dit […]

Recept voor Beer Can Chicken

BBQ Klassieker: Beer Can Chicken

Eén van de bekendste BBQ gerechten is toch wel de Beer Can Chicken, ook wel bekend als ‘Kip op een Blik’ of ‘Bierblikkip’. Beer Can Chicken klinkt wellicht een beetje als een mannengerecht, maar dat is het zeker niet! Hoewel er een eeuwige discussie gaande is over het effect van het bier, dient het bierblik voornamelijk als standaard voor de kip. Het bier in het blik verdampt tijdens de bereiding niet, dus de kip wordt niet van binnenuit gaar gestoomd door het bier en het bier geeft ook zijn smaak […]

Spareribs Uitgelicht

Low&Slow: Overheerlijke spareribs

Spareribs. Wie houdt er eigenlijk niet van? Ik wel in ieder geval! En ik vind het heerlijk om een vrije zondag te besteden aan het bereiden er van! De BBQ aansteken en de spareribs op lage temperatuur langzaam laten garen. Mooier wordt het niet! En zeg nou zelf, als je iets zelf maakt is het toch alleen nog maar lekkerder?

BBQ Klassieker: Picanha op de BBQ, met Chimichurri

Picanha met Chimmichurri

Een BBQ wordt nog vaak gezien voor het snel bereiden van hamburgers, worsten en saté. Een BBQ met deksel is echter voor veel meer geschikt dan dat. Je kunt er ook grotere stukken vlees op bereiden op lage temperaturen. Een mooie picanha, ook wel bekend als staartstuk, bijvoorbeeld. Picanha op de BBQ valt inmiddels wel onder de klassiekers, maar blijft iedere keer weer lekker! In dit recept leg ik je uit hoe ik een picanha BBQ, waarna ik hem serveer met een heerlijke chimichurri Picanha op de BBQ klinkt misschien […]