spg spareribs uitgelicht

SPG Spareribs

Dat spareribs van de BBQ ongekend populair zijn blijkt wel uit de cijfers van mijn blog. Er staan inmiddels diverse recepten voor spareribs online, allemaal met een specifieke smaak of stijl. Bij de meeste recepten draait de smaak van spareribs voor een groot deel om de rub, de saus waarmee je aflakt en het rookhout. Omdat ik dit keer met Iberico Spareribs aan de gang ging, wilde ik echter een recept dat ook om de smaak van het vlees zou draaien. Iberico heeft namelijk zo’n mooie smaak van zichzelf, dat […]

wild zwijn rack uitgelicht

Gerookt Wild Zwijn Rack

Een varkensrack en lamsrack heb je wellicht al eens bereid op de BBQ, maar heb je al eens een wild zwijn rack geprobeerd? Nee? Ik kan het je aanraden! Het rack van een wild zwijn is enigszins vergelijkbaar met een varkensrack, maar is iets kleiner en minder vet. Daarbij heeft het vlees van een wild zwijn een veel rijkere smaak, omdat wilde zwijnen veel gevarieerder eten. Je eet een wild zwijn rack nog een beetje rosé en in dit recept voorzien we het rack van wildzwijn van een mooie rub […]

rosbief rollade mosterdsaus uitgelicht

Rosbief Rollade met Mosterdsaus

Eerder schreef ik al eens een aantal rosbief recepten voor op de BBQ. Dit keer ging ik met een Black Angus rosbief rollade aan de slag, die ik langzaam gaarde en vervolgens serveerde met een heerlijke mosterdsaus. Een combinatie die verrassend goed samenging en die ik je dus zeker kan aanraden. Die Black Angus rosbief rollade trouwens ook. Ik heb de rollade uiteraard ook zonder de saus geproefd en dit vlees was erg lekker kan ik je vertellen!

chuck eye rollade salsa mexicana uitgelicht

Chuck Eye Rollade

Als je met een wat groter gezelschap gaat eten en daarvoor één mooi stuk vlees wilt bereiden, dan is een rollade altijd een goed idee. Eerst langzaam garen en daarna nog even rondom afgrillen voor een krokant jasje. In dit recept gaan ik voor een Chuck Eye rollade, geschikt voor 6 tot 8 personen. Die rollade heb ik geserveerd met Salsa Mexicana, een heerlijke salsa waar een deel van de Ingredienten eerst wordt geroosterd op de BBQ. Zó lekker! De combinatie van de Chuck Eye rollade en de Salsa Mexicana […]

tri tip mojo marinade uitgelicht

Tri-tip in Mojo Marinade

Tri-tip, of Maminha, kennen we in Nederland als het liesstuk of als het ezeltje. Het is een stuk uit het rund, gesneden uit de lies. Dit stuk vlees is gemakkelijk te bereiden en om die reden heet het ook wel ezel, want zelfs een ezel kan dit stuk vlees niet verpesten. Dat komt omdat dit vlees zowel gebakken als biefstuk als doorbakken goed te eten is. Ik maakte er overigens als eens stoofvlees mee in de dutch oven, maar dit keer gaan we dit stuk vlees in zijn geheel bereiden […]

porchetta pinwheels uitgelicht

Porchetta Pinwheels

Je hebt misschien wel eens gehoord van porchetta. Het is een klassieke Italiaanse rollade van buikspek met zwoerd, die op de BBQ vaak aan het spit wordt bereid. De rollade is gevuld met veel groene kruiden en op de BBQ wordt het zwoerd lekker krokant gegrild. Heerlijk! Maar een hele porchetta is meer een gerecht om met een groep te eten. Dus bedacht ik de porchetta pinwheels. Een mini rollade van speklap met zwoerd, uiteraard gevuld met lekkere kruiden. Maar dan ook geschikt om met zijn tweeën van te eten. […]

pulled turkey sandwich uitgelicht

Pulled Turkey Sandwich

Pulled Pork, Pulled Beef, Pulled Lam, Pulled Chicken. Ik had al heel wat soorten vlees tot een pulled variant omgetoverd, maar kalkoen was er nog niet van gekomen. Tot nu, want ik maakte van een kalkoendij een heerlijk broodje pulled turkey. Uiteraard met coleslaw en BBQ saus. En ik zeg broodje, maar ik bedoel broodjes. Want een kalkoendij weegt al snel een kilo en is dus in niets te vergelijken met de kippendij!

griekse pulled lam flatbreads uitgelicht

Griekse Pulled Lam Flatbreads

Pulled pork, pulled chicken en pulled beef heb je misschien allemaal al eens geprobeerd. Allemaal erg lekker, maar het is tijd voor iets anders. Pulled Lam. Griekse Pulled Lam wel te verstaan, want we gaan voor heerlijke flatbreads met pulled lam en diverse Griekse toppings. We beginnen met het zelf samenstellen van een Griekse rub voor het vlees en tzatziki is één van die toppings, want een flatbread met pulled lam kan niet zonder, toch?

hachee dutch oven uitgelicht

Hachee uit de Dutch Oven

Stoven op de BBQ in de Dutch Oven is iets wat ik in de herfst- en wintermaanden erg leuk vindt om te doen. Ik heb ook een lekker grote Dutch Oven, waardoor ik gelijk een voorraadje stoofvlees kan aanleggen. Dit keer ging ik voor hachee. Een klassiek stoofgerecht met uien en, in dit geval, sukade. Door de boel lekker een paar uurtjes te laten pruttelen krijg je heerlijk mals vlees, dat je zeker vaker zal willen eten.  

Procureur Rollade met Mosterdsaus

Procureur Rollade met Mosterdsaus

Bij procureur denk je misschien al snel aan het bereiden van pulled pork. Je kunt echter veel meer met dit mooie stukje varkensvlees. Zo maakte ik bijvoorbeeld ook al eens babi pangang van procureur. Een rollade maken kan echter ook. Met een Livar procureur rollade van The Butchery bereidde ik een heerlijke gerookte variant, die ik serveerde met een mosterdsaus. En die saus maak je natuurlijk ook zelf.

Kerst Kalkoen van de BBQ

Gevulde Kerst Kalkoen

Onlangs schreef ik al een blog over Koopeenkoe.nl, waar ik een mooi pakket met rundvlees van ontving. Zo met de feestdagen op komst kreeg ik vervolgens de vraag of ik ook niet éen van hun andere diensten wilde proberen: Koopeenkalkoen.nl. Ik liep al een tijdje met het idee rond om eens een gevulde kalkoen op de BBQ te bereiden, dus toen ik dit aanbod kreeg, hoefde ik niet lang na te denken. Om mijn recept voor een gevulde kalkoen op de BBQ met jullie te delen was het echter wel […]

Iberico Presa

Iberico Presa

Wil je voor een mooi stukje varkensvlees op de BBQ gaan? Dan is Iberico vlees een aanrader! Schreef ik eerder al een recept voor Iberico Secreto, is vandaag de Iberico Presa aan de beurt. De Iberico Presa is een stuk vlees dat slagers in Nederland eigenlijk bijna nooit uitsnijden. Het wordt gesneden uit het deel tussen de nek en schouder van het Iberico varken en wordt gekenmerkt door een mooie dooradering van vet en een heerlijk malse smaak. Kortom: een prachtig stuk vlees dat je zeker eens moet proberen op […]