Hachee uit de Dutch Oven

Stoven op de BBQ in de Dutch Oven is iets wat ik in de herfst- en wintermaanden erg leuk vindt om te doen. Ik heb ook een lekker grote Dutch Oven, waardoor ik gelijk een voorraadje stoofvlees kan aanleggen. Dit keer ging ik voor hachee. Een klassiek stoofgerecht met uien en, in dit geval, sukade. Door de boel lekker een paar uurtjes te laten pruttelen krijg je heerlijk mals vlees, dat je zeker vaker zal willen eten.

Procureur Rollade met Mosterdsaus

Procureur Rollade met Mosterdsaus

Bij procureur denk je misschien al snel aan het bereiden van pulled pork. Je kunt echter veel meer met dit mooie stukje varkensvlees. Zo maakte ik bijvoorbeeld ook al eens babi pangang van procureur. Een rollade maken kan echter ook. Met een Livar procureur rollade van The Butchery bereidde ik een heerlijke gerookte variant, die ik serveerde met een mosterdsaus. En die saus maak je natuurlijk ook zelf.

Kerst Kalkoen van de BBQ

Gevulde Kerst Kalkoen

Onlangs schreef ik al een blog over Koopeenkoe.nl, waar ik een mooi pakket met rundvlees van ontving. Zo met de feestdagen op komst kreeg ik vervolgens de vraag of ik ook niet éen van hun andere diensten wilde proberen: Koopeenkalkoen.nl. Ik liep al een tijdje met het idee rond om eens een gevulde kalkoen op de BBQ te bereiden, dus toen ik dit aanbod kreeg, hoefde ik niet lang na te denken. Om mijn recept voor een gevulde kalkoen op de BBQ met jullie te delen was het echter wel […]

Iberico Presa

Iberico Presa

Wil je voor een mooi stukje varkensvlees op de BBQ gaan? Dan is Iberico vlees een aanrader! Schreef ik eerder al een recept voor Iberico Secreto, is vandaag de Iberico Presa aan de beurt. De Iberico Presa is een stuk vlees dat slagers in Nederland eigenlijk bijna nooit uitsnijden. Het wordt gesneden uit het deel tussen de nek en schouder van het Iberico varken en wordt gekenmerkt door een mooie dooradering van vet en een heerlijk malse smaak. Kortom: een prachtig stuk vlees dat je zeker eens moet proberen op […]

Low & Slow Oosterse Stijl Spareribs

Spareribs Oosterse Stijl

Spareribs blijven voor mij toch wel echt het ultieme BBQ gerecht! In geen restaurant zijn ze net zo lekker als wanneer ik ze zelf maak en als we gasten hebben, dan krijg ik er ook altijd complimenten over. Daarnaast is het natuurlijk het perfecte BBQ gerecht om een zondag niks doen te verantwoorden, waarbij je ook nog eens zeker weet dat je op tijd kunt eten. Dat is bij bijvoorbeeld pulled pork nog wel eens anders, omdat je daar van een kerntemperatuur uit gaat. Bij spareribs staat de bereidingstijd vast. […]

Low & Slow Pulled Beef van de BBQ

Pulled Beef

Pulled Pork kennen we inmiddels allemaal en ook pulled chicken heb je ongetwijfeld al eens gegeten. Maar heb je wel eens pulled beef bereid op de BBQ? Nee? Doen! Ik vind het persoonlijk lekkerder dan pulled pork en net als met pulled pork kun je pulled beef op allerlei manieren serveren. ’s Winters kun je pulled beef bijvoorbeeld serveren bij de stampot, maar je kunt het ook als topping op een burger gebruiken. Heerlijk!  

Oosters Buikspek van de BBQ

Oosters Buikspek

Buikspek is een prachtig stuk vlees, dat zich perfect leent om in zijn geheel te bereiden op de BBQ. Je kunt daarbij ook nog eens alle kanten op qua smaak! In dit recept gaan we de Oosterse kant op, met een heerlijke marinade op basis van hoisinsaus en ketjap manis. Je kunt in de bereiding eventueel ook wat rookhout toevoegen, maar ook zonder krijg je een heel smaakvol resultaat. Dus haal de ingrediënten in huis en plan een middagje in de tuin, want dit wil je proeven!

Taco's al Pastor

Taco’s al Pastor

Bij een rotisserie voor de BBQ denk je al snel aan een kip van het spit. Maar met een rotisserie voor je BBQ kun je veel meer dan dat! Ik bereidde bijvoorbeeld al eens picanha aan het spit en dit keer ging ik voor een recept met buikspek. Het werden deze taco’s al pastor. Een heerlijk gerecht, met langzaam gegaard buikspek en ananas van het spit. Heerlijk kruidig, een beetje pittig, maar tegelijk ook fris door de ananas en salsa verde. Heb jij een rotisserie voor de BBQ? Dan zijn […]

BBQ Recept voor Babi Pangang van buikspek

Babi Pangang van Buikspek

Een hele tijd geleden deelde ik al eens het recept voor babi pangang van de BBQ. Ik gebruikte toen procureur en ondanks dat dat heerlijk was kreeg ik ook berichten dat je babi pangang met buikspek hoort te maken. Dat moest ik dus maar eens proberen! Ik gebruikte ongeveer dezelfde bereiding als voor de babi pangang van procureur en het resultaat was heerlijk!

BBQ Recept voor Lamsrack

Lamsrack van de BBQ

Lamsrack is niet alleen maar een schitterend stuk vlees om te zien, als je een lamsrack goed bereidt is het ook nog eens een heerlijk stuk vlees. Je eet een lamsrack als hij nog mooi rosé van binnen is. Alles dat verder is gegaard is eigenlijk al niet lekker meer en dat betekent dat het bereiden van een lamsrack op de BBQ iets is wat veel mensen niet aandurven. Maar dat is nergens voor nodig, want met een beetje oefenen op je temperatuurbeheersing gaat het jou ook lukken om een […]

BBQ Recept Rosbief met koffie cacao rub

Rosbief met Koffie Cacao Rub

Een tijdje terug kwam ik ergens een gerecht tegen met een rub op basis van koffie en cacao. In eerste instantie klonk me dat een beetje gek in de oren, maar ik was toch ook wel benieuwd naar de smaak. Ik ben zelf niet zo’n koffiedrinker en wist dan ook niet wat ik moest verwachten, maar de rub, bestaande uit koffie, cacao, paprika, chili, basterdsuiker, peper en zout, is echt te gek! Zeker als je hem gebruikt op een mooi stuk rosbief. Proberen dus!

MOINK Burgers

MOINK Burgers

MOINK Balls zijn inmiddels een echte BBQ Klassieker die je als BBQ fanaat toch wel geprobeerd moet hebben. De combinatie van heerlijke gehaktballetjes, gerookt ontbijtspek en BBQ saus doet het altijd goed. Dit keer turnde ik deze zo populaire balletjes echter om in een burger variant: de MOINK Burger. Geserveerd op een lekker hamburger broodje, belegd met coleslaw. Dit wil je proeven!