De Porchetta is zo’n BBQ klassieker die al een tijdje op de to-do lijst stond om een recept voor te schrijven. Deze Italiaanse rollade wordt gemaakt van buikspek met zwoerd en gevuld met verschillende kruiden en specerijen. Het is de truc om het zwoerd van de Porchetta mooi krokant te krijgen en bij een eerdere poging een paar jaar terug was ik daar nog niet erg tevreden over. Dit keer ging het een stuk beter, met een heerlijke rollade als eindresultaat. Zeker een aanrader om eens te proberen dus!
Archieven
Wild Zwijn Rollade
Kerst en rollades gaan hand in hand. Als je met de plannen voor het kerstdiner mee bezig bent komt de rollade dan ook altijd als optie voorbij. Helemaal niet gek, want een rollade bereiden en aan tafel trancheren past natuurlijk erg goed bij een kerstdiner met familie of vrienden. Maar alleen met de keuze voor een rollade ben je er nog niet, want wat voor rollade gaat het worden? Ik maakte al diverse rollades op de BBQ, waaronder een procureur rollade en een bavette rollade. Dit keer ging ik voor […]
Iberico Rib Fingers
Wellicht heb je de Iberico Rib Fingers onlangs al eens voorbij zien komen en dacht je net als ik: ‘wat zijn rib fingers?’. Laat ik dan beginnen door te zeggen dat rib fingers eigenlijk het vlees is dat normaal tussen de botjes van een sparerib zit. Sparerib vlees dus, dat is alvast een goed begin. Maar waarom zie je die rib fingers voornamelijk van Iberico vlees voorbij komen? Dat heeft te maken met de wijze waarop Iberico varkens verdeeld worden en dan met name de wijze waarop het buikspek wordt […]
Brisket
De Brisket. Hij stond al heel lang op het lijstje om te proberen, maar steeds kwam het er niet van. Of stelde ik het steeds uit, door de verhalen over hoe moeilijk dit stuk vlees is om perfect te bereiden? Een beetje van beiden denk! Maar ik heb het inmiddels geprobeerd en kan het iedereen aanraden. Het resultaat was niet zo perfect als je soms op social media in video’s voorbij ziet komen, maar het vlees was zeker niet droog, de gebruikte rub paste erg goed bij het vlees en […]
SPG Spareribs
Dat spareribs van de BBQ ongekend populair zijn blijkt wel uit de cijfers van mijn blog. Er staan inmiddels diverse recepten voor spareribs online, allemaal met een specifieke smaak of stijl. Bij de meeste recepten draait de smaak van spareribs voor een groot deel om de rub, de saus waarmee je aflakt en het rookhout. Omdat ik dit keer met Iberico Spareribs aan de gang ging, wilde ik echter een recept dat ook om de smaak van het vlees zou draaien. Iberico heeft namelijk zo’n mooie smaak van zichzelf, dat […]
Gerookt Wild Zwijn Rack
Een varkensrack en lamsrack heb je wellicht al eens bereid op de BBQ, maar heb je al eens een wild zwijn rack geprobeerd? Nee? Ik kan het je aanraden! Het rack van een wild zwijn is enigszins vergelijkbaar met een varkensrack, maar is iets kleiner en minder vet. Daarbij heeft het vlees van een wild zwijn een veel rijkere smaak, omdat wilde zwijnen veel gevarieerder eten. Je eet een wild zwijn rack nog een beetje rosé en in dit recept voorzien we het rack van wildzwijn van een mooie rub […]
Rosbief Rollade met Mosterdsaus
Eerder schreef ik al eens een aantal rosbief recepten voor op de BBQ. Dit keer ging ik met een Black Angus rosbief rollade aan de slag, die ik langzaam gaarde en vervolgens serveerde met een heerlijke mosterdsaus. Een combinatie die verrassend goed samenging en die ik je dus zeker kan aanraden. Die Black Angus rosbief rollade trouwens ook. Ik heb de rollade uiteraard ook zonder de saus geproefd en dit vlees was erg lekker kan ik je vertellen!
Chuck Eye Rollade
Als je met een wat groter gezelschap gaat eten en daarvoor één mooi stuk vlees wilt bereiden, dan is een rollade altijd een goed idee. Eerst langzaam garen en daarna nog even rondom afgrillen voor een krokant jasje. In dit recept gaan ik voor een Chuck Eye rollade, geschikt voor 6 tot 8 personen. Die rollade heb ik geserveerd met Salsa Mexicana, een heerlijke salsa waar een deel van de Ingredienten eerst wordt geroosterd op de BBQ. Zó lekker! De combinatie van de Chuck Eye rollade en de Salsa Mexicana […]
Tri-tip in Mojo Marinade
Tri-tip, of Maminha, kennen we in Nederland als het liesstuk of als het ezeltje. Het is een stuk uit het rund, gesneden uit de lies. Dit stuk vlees is gemakkelijk te bereiden en om die reden heet het ook wel ezel, want zelfs een ezel kan dit stuk vlees niet verpesten. Dat komt omdat dit vlees zowel gebakken als biefstuk als doorbakken goed te eten is. Ik maakte er overigens als eens stoofvlees mee in de dutch oven, maar dit keer gaan we dit stuk vlees in zijn geheel bereiden […]
Porchetta Pinwheels
Je hebt misschien wel eens gehoord van porchetta. Het is een klassieke Italiaanse rollade van buikspek met zwoerd, die op de BBQ vaak aan het spit wordt bereid. De rollade is gevuld met veel groene kruiden en op de BBQ wordt het zwoerd lekker krokant gegrild. Heerlijk! Maar een hele porchetta is meer een gerecht om met een groep te eten. Dus bedacht ik de porchetta pinwheels. Een mini rollade van speklap met zwoerd, uiteraard gevuld met lekkere kruiden. Maar dan ook geschikt om met zijn tweeën van te eten. […]
Pulled Turkey Sandwich
Pulled Pork, Pulled Beef, Pulled Lam, Pulled Chicken. Ik had al heel wat soorten vlees tot een pulled variant omgetoverd, maar kalkoen was er nog niet van gekomen. Tot nu, want ik maakte van een kalkoendij een heerlijk broodje pulled turkey. Uiteraard met coleslaw en BBQ saus. En ik zeg broodje, maar ik bedoel broodjes. Want een kalkoendij weegt al snel een kilo en is dus in niets te vergelijken met de kippendij!
Griekse Pulled Lam Flatbreads
Pulled pork, pulled chicken en pulled beef heb je misschien allemaal al eens geprobeerd. Allemaal erg lekker, maar het is tijd voor iets anders. Pulled Lam. Griekse Pulled Lam wel te verstaan, want we gaan voor heerlijke flatbreads met pulled lam en diverse Griekse toppings. We beginnen met het zelf samenstellen van een Griekse rub voor het vlees en tzatziki is één van die toppings, want een flatbread met pulled lam kan niet zonder, toch?