Cote de Boeuf

Côte de Boeuf met Gepofte Knoflook

Eén van de mooiste stukken vlees om te zien en te bereiden vind ik toch altijd de Cote de Boeuf. Met dat bot en de vetmarmering in het vlees is het simpelweg een genot om te zien en qua bereiding hoef je geen gekke dingen te doen om toch een fantastische smaak te krijgen. Dat bewijst ook dit recept wel, met slechts 5 ingrediënten. Het belangrijkste ingrediënt in dit recept is, na het vlees uiteraard, de knoflook. Deze wordt namelijk eerst gepoft en krijgt hierdoor een heerlijke zachte en zoete […]

Mexicaanse Short Rib Taco’s

In dit recept gaan we low & slow aan de slag met short ribs. Short ribs zijn eigenlijk de tegenhanger van de spareribs van het varken en ik vind het echt een prachtig stuk vlees. Als je short ribs één keer geprobeerd hebt, ga je het zeker vaker proberen. Dat weet ik zeker. En deze Mexicaanse short rib taco’s zijn dan een welkome aanvulling om de short ribs te serveren. Heerlijk in kleine tortilla wraps, met avocado crème en een lekker pittige picco de gallo. En voor de echte liefhebber […]

Chili Con Carne

Dat je met de BBQ alle kanten op kan probeer ik iedere keer weer te bewijzen met mijn recepten. En in sommige gevallen helpt een accessoire er bij om weer een leuk gerecht van de BBQ te toveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van Chili Con Carne van de BBQ? Het kan! Met behulp van de Dutch Oven kun je heerlijke stoofgerechten maken en dus tover je ook een heerlijke chili van de BBQ! Recept Video De bereiding van dit recept heb ik gefilmd en tot een korte video gemonteerd. Zie […]

Low & Slow: Short Ribs

Short Ribs

Als je een beetje bekend bent met het Low & Slow BBQ’en, dan heb je waarschijnlijk al vaak pulled pork, spareribs en andere grote stukken vlees bereid op de BBQ. Maar ben je ook wel eens voor Short Ribs van de BBQ gegaan? Short Ribs, ook wel bekend als Beef Ribs, zijn spareribs, maar dan van het rund. Een prachtig stuk vlees dat zich perfect leent voor een low & slow sessie en rook. Het is heel smaakvol en ziet er ook nog eens gaaf uit. Short Ribs van de […]

Indonesische Pulled Pork

Pulled Pork is één van de bekendste BBQ gerechten van de laatste jaren en is ook nog eens enorm populair geworden door de talloze food festivals in Nederland. Ik heb inmiddels al zo vaak pulled pork gemaakt dat ik de tel kwijt ben en wilde wel eens iets nieuw proberen. Ik ging daarom voor Indonesische pulled pork, die ik op een broodje serveerde met de Indonesische coleslaw die ik eerder deze week deelde. Het resultaat? Een heerlijk broodje pulled pork, dat toch helemaal anders is dan dat broodje dat ik […]

Buikspareribs van de BBQ

Vandaag weer eens een recept voor spareribs, want het was al lang geleden dat ik die maakte! Dit keer ging ik voor buikspareribs in plaats van de babyback ribs die je in Nederland veel ziet. Buikspareribs zijn iets minder dik bevleesd en hebben vaak iets meer tijd nodig dan de babyback ribs, maar ze zijn alle moeite dubbel en dwars waard. Deze keer ging ik voor redelijk basic spareribs, waarbij je het vlees goed proeft. Zet de spareribs dus maar op het menu voor komend weekend!

Barbecue Recept: Boeuf Bourguignon uit de Dutch Oven

Boeuf Bourguignon

Al een tijdje gebruik ik de Dutch Oven. Soms direct boven vuur, soms op de BBQ. De Dutch Oven in veelzijdig en je kunt hem voor veel verschillende bereidingen gebruiken. Zo bakte ik al meermaals brood in de Dutch Oven en ging ik voor heerlijk stoofvlees uit de Dutch Oven. Ook in dit recept ging ik weer voor het stoven. Ik maakte namelijk Boeuf Bourguignon van de BBQ, gestoofd in de Dutch Oven. Klinkt dat niet heerlijk?

Barbecue Recept: Procureur Rollade

Procureur Rollade

Bij low & slow BBQ en procureur denk je misschien al snel aan het bereiden van Pulled Pork. Natuurlijk, het is een heerlijk gerecht, maar je kunt veel meer met dat prachtige stuk procureur. Een rollade bijvoorbeeld. Ik maakte deze procureur rollade eind vorig jaar, tijdens onze jaarlijkse winter BBQ. Een prachtig stuk vlees, dat langzaam wordt gegaard en gerookt, met een smaak waar iedereen van zal genieten. Zeker een aanrader om eens iets anders te proberen met procureur dus!

Ham van het Spit

Eerder dit jaar ontving ik van Weber hun Limited Edition Master-Touch en daarbij een aantal accessoires. In een vorig recept ging ik al aan de slag met de Dutch Oven en deze keer was de rotisserie aan de beurt! Ik ging voor een gerookte ham van het spit, geglaceerd met een mengsel van abrikozenjam, honing en mosterd. Een mooi recept, dat het ook goed zal doen tijdens de Kerst. Ik maakte ook een recept video voor dit recept. Die vind je hier onder ook! Daarnaast heb ik hier het recept […]

Stoofvlees uit de Dutch Oven

Een tijdje terug ontving ik van Weber hun nieuwe Limited Edition Master-Touch en een aantal accessoires. Nu het koudere weer is gearriveerd leek het me wel een goed idee om met één van die accessoires aan de slag te gaan. De winter vraagt tenslotte om stoofvlees en dat kun je heerlijk bereiden in de Dutch Oven. Ik ging voor draadjesvlees van rundvlees, gestoofd in bier. Ik maakte er een receptvideo van, die je hieronder ook terug vindt. In de video vind je ook een leuke winactie, waarbij je een mooi […]

Pork Belly Burnt Ends

Een trend van de laatste tijd zijn de Pork Belly Burnt Ends. Een heerlijke rokerige en zoete snack, gemaakt van buikspek. Door het in blokjes te snijden en langzaam te roken en te garen worden de blokjes botermals en smelten ze bijna weg op je tong. Dit Pork Belly Burnt Ends recept is dan ook zeker het proberen waard!

Rendang uit de Dutch Oven

Een tijdje terug bedacht ik me dat mijn kamado na het BBQ’en altijd nog heel lang warm blijft en gedurende de nacht helemaal afkoelt. Met die warmte wilde ik wel eens aan de slag om stoofvlees te maken. Want dat zou toch mooi zijn? Als ik met die warmte, zonder er naar om te kijken een heerlijk gerecht kon bereiden? Ik koos voor Rendang, want als het om stoofvlees gaat is dat toch wel een favoriet van mij. Op vrijdagavond maakte ik hamburgers, om vervolgens de Dutch Oven op de […]