Pulled Beef uit de Dutch Oven

Een mooie low en slow sessie om pulled beef te maken kan zomaar de hele dag duren. Lastig als je gasten hebt en wel op een fatsoenlijke tijd wil eten. Daarom nu de oplossing om wel pulled beef te kunnen serveren, maar zonder de stress te ervaren of er wel op tijd gegeten kan worden. En nee, dan heb ik het niet over een dag eerder de pulled beef al bereiden. We gaan namelijk voor een combinatie van kort roken en dan in de Dutch Oven verder garen. In een […]

Homemade Bacon

Zelf bacon maken stond al een tijdje op mijn lijst, maar op de een of andere manier hield het proces van pekelen met colorozozout me een beetje tegen. Onterecht, want een basis pekel voor bacon is doodeenvoudig en het zelf maken van bacon is dan ook een eitje. Toen ik bij de slager was nog even de verhouding colorozozout en suiker doorgenomen en vergeleken met wat ik op internet (met name Het BBQ Genootschap) al tegen was gekomen en ik kon aan de slag. Het pekelen duurt vervolgens wel even, […]

Pulled Pork van Boston Butt

Pulled Pork is natuurlijk een absolute BBQ klassieker en mijn pulled pork recept doet zijn werk iedere keer weer. Zowel bij mij thuis, als bij de mensen die laten weten hoe hun pulled pork sessie is verlopen. Desalniettemin stond het al een tijdje op mijn lijstje om eens pulled pork te bereiden zonder te injecteren en in te pakken. De BBQ en het vlees hun werk laten doen en niet willen ingrijpen om het proces te versnellen. Dus koos ik voor een mooi stuk Livar Boston Butt, zette het in […]

Brisket Style Tri-Tip

Een tijdje geleden bereidde ik de point van een brisket en dat was erg leuk om te doen. Het resultaat was nog niet helemaal bevredigend, dus die gaat zeker nog eens opnieuw op de BBQ. In de tussentijd zag ik op verschillende plekken bereidingen voorbij komen waarbij een tri-tip, ook wel bekend als het liesstuk, wordt bereid als een brisket. Ik heb wel eerder met tri-tip gewerkt, maar deze bereiding stond direct hoog op mijn lijstje. Bij eerdere bereidingen heb ik het vlees namelijk verwerkt in stoofvlees en juist rosé […]

Gerookte Lamsbout

Ik kan enorm genieten van de smaak van lamsvlees, maar om mij heen is dat wat minder het geval. Dat betekent dat we hier niet met grote regelmaat lamsvlees op de BBQ hebben liggen, maar een mooie lamsbout stond nog wel op het lijstje om sowieso eens te proberen. Onlangs kon ik hem afstrepen, want ik rookte een mooi stuk Nieuw-Zeelands Lamsbout. En ik kan je direct vertellen dat zelfs de mensen die niet van lamsvlees houden dit stuk toch wel lekker vonden. De smaak van lam was subtieler dan […]

Ribeye Roast

Waar ik grotere steaks met regelmaat middels de reverse sear methode bereid, was ik ook wel eens benieuwd naar het resultaat van een ribeye roast die je niet in steaks snijdt, maar in zijn geheel langzaam gaart (en rookt) tot een mooie kerntemperatuur, maar vervolgens niet afgrilt. Dus ging ik met een mooie Black Angus Ribeye Roast van The Butchery aan de slag, voorzag de buitenkant van een mooie laag zout, peper en knoflook granulaat en gaarde de ribeye roast in ongeveer 2 uur tot een prachtig eindresultaat. Het vlees […]

Indische Spareribs

Het was alweer even geleden dat ik spareribs bereidde op de BBQ, dus het werd wel weer eens tijd. En dan kun je net zo goed gelijk voor een nieuw recept gaan, toch? Het werden deze Indische spareribs en ik verwacht dat deze hier nog wel eens op het menu gaan komen! Waar ik bij spareribs meestal gebruik maak van zogenoemde dry rubs, ging ik dit keer voor een natte marinade. Het resulteerde in heerlijke malse ribs, die je zeker eens moet proberen!

Sausage Burnt Ends

Het principe van Burnt Ends is een ding in de BBQ wereld. Het begon denk ik met brisket burnt ends, waar vervolgens de Pork Belly Burnt Ends een afgeleide van waren. Later kwam ik de hotdog burnt ends nog tegen en nog niet heel lang terug bracht Noskos met het recept voor Frikandel Burnt Ends ook een versie online. En toen dacht ik, dan moet ik mijn burnt ends creatie ook maar eens delen: Sausage Burnt Ends. Geen ingewikkeld recept of 1000 ingrediënten. Wel een hele lekkere BBQ snack voor […]

Varkenswangen

Spareribs, Pulled Pork en buikspek zijn denk de bekendste BBQ gerechten met varkensvlees. Er is echter nog een hoop meer lekkerst met varkensvlees te bereiden op de BBQ. Mijn tip om op je to-do lijstje te zetten? Varkenswangen! Wellicht niet het eerste stukje vlees waar je aan denkt en het klinkt misschien iets minder uitnodigend. Maar door ze een bereiding mee te geven die ergens tussen die van spareribs en stoofvlees in zit krijg je heerlijk mals vlees! Zet die varkenswangen van de BBQ dus maar op het lijstje voor […]

Spareribs Rub

Als ik moet kiezen wat mijn favoriete BBQ gerecht is dan ga ik denk voor spareribs. Lekker low & slow bereid, met een beetje rookhout. De hele middag in de weer en dan uiteindelijk heerlijk eten. Dat is toch wel hoe BBQ er voor mij uit hoort te zien. Met spareribs kun je daarnaast alle kanten op qua kruiden en marinades. Natuurlijk kun je één van de kant-en-klare dry rubs voor spareribs kopen, en daar zitten ook heerlijke rubs tussen, maar zelf een rub samenstellen is ook erg leuk om […]

Gerookte Halfom Rollade

Bij een rollade denk je al snel aan een stuk vlees dat gevlinderd wordt en vervolgens een vulling krijgt. Dat die vulling ook een ander stuk vlees kan zijn, daar denk je wellicht minder snel. Maar dat is dus wel precies wat een halfom rollade is. Overigens zijn er verschillende vormen van de halfomrollade, waarbij de combinatie van vlees verschilt. In dit geval gaat het om een rollade van runderlende, gevuld met een varkenshaas. In dit recept voorzien we de halfomrollade van een mooie rub en roken we hem rustig […]

Carnitas van de BBQ

Carnitas

Pulled Pork kennen we allemaal als een BBQ Klassieker en wellicht bereid je die al regelmatig. Carnitas is een Mexicaanse variant van de pulled pork. De bereiding is alleen iets eenvoudiger en er komt een Dutch Oven aan te pas. Daarnaast serveer je Carnitas niet op een broodjes met wat coleslaw en BBQ saus, tenminste dat zou ik niet doen. Nee, je maakt er street style taco’s van, met Pico de Gallo, avocado, feta en koriander. Heerlijk! Recept Video De bereiding van dit recept heb ik gefilmd en tot een […]