Witlof in Spek

Wil je wat groente serveren tijdens je volgende BBQ, dan hoeft dat helemaal niet moeilijk te zijn. Deze witlof in spek is makkelijk voor te bereiden, kost weinig tijd en is bovendien erg lekker. Witlof is absoluut niet mijn favoriete groente, maar van de BBQ wilde ik het nog wel een kans geven. En ik moet zeggen dat ik witlof van de BBQ wel erg lekker vind. En de ontbijtspek maakt natuurlijk ook een hoop goed!

Witlof van de BBQ is een heerlijk bijgerecht. Zeker deze witlof in spek van de BBQ!
Witlof van de BBQ is een heerlijk bijgerecht. Zeker deze witlof in spek van de BBQ!

Bijgerecht

4 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 4 stronken Witlof
– 8 plakken Gerookt Ontbijtspek

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Keukenpapier

Bereiding

Zet een ruime pan water op het vuur en breng het water aan de kook. Maak de stronken witlof schoon (snijd eventueel de uiteinden er af en verwijder de buitenste bladeren). Doe, als het water kookt, de stronken witlof in de pan en kook ze 4 minuutjes. Haal ze daarna uit de pan en laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Snijd, terwijl de BBQ warm wordt, de stronken witlof over de lengte door midden en druk er nog wat vocht uit. Wikkel vervolgens om iedere halve stronk een plak gerookt ontbijtspek.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de stronken witlof met spek dan op, het indirecte deel van, de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de witlof in spek nu 12 tot 15 minuten, tot de spek een mooie kleur krijgt. Haal de witlof vervolgens van de BBQ en serveer direct. Eet smakelijk!

3 reacties

  1. Beste BBQ Junkie,
    Wat een leuk recept is dit.
    Maar persoonlijk hebben wij het spek met een prikkertje vast gezet ( deze wel even laten weken in water) omdat het anders omhoog krult.
    Met vriendelijke groet,
    Familie Bel

  2. Kun je de witlof ook de avond ervoor al koken en deze dan de volgende dag uit de koelkast halen, ingewikkeld in spek en al, en op de bbq leggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *