Vandaag een heel eenvoudig recept voor een salsa die zorgt voor een smaakexplosie: Salsa Verde. Heerlijk bij gegrild rundvlees, maar past ook goed bij vis. Het is zelfs lekker op sandwiches of om gewoon lekker een broodje in te dippen! Salsa verde is trouwens één van de meest diverse sauzen ter wereld. Heel veel landen kennen hun eigen variant, steeds met niet iets andere toevoegingen. Denk bijvoorbeeld aan de Argentijnse Chimichurri. In dit recept ga ik voor de Italiaanse Salsa Verde: een eenvoudige, maar oh zo lekkere salsa.


Saus
4 personen
10 minuten
Ingrediënten
– 1 flinke bos Peterselie
– 1 kleine bos Basilicum
– 2 teentjes Knoflook
– 2 eetlepels Kappertjes
– 1 Citroen
– 60 milliliter Extra Virgine Olijfolie
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout
Overige Benodigdheden
– Keukenmachine
Bereiding
Neem de keukenmachine en doe er de peterselie en basilicum blaadjes in. Voeg de helft van de olie toe en draai het geheel tot een grove saus.
Voeg nu de teentjes knoflook, de kappertjes, de rasp én het sap van de citroen toe en draai alles tot een gladde saus. Voeg nu beetje bij beetje wat meer olijfolie toe tot je de perfecte dikte hebt bereikt.
Breng de saus op smaak met flink wat zwarte peper en een beetje zout en serveer hem bij een lekker gegrild gerecht van de BBQ. Wat dacht je bijvoorbeeld van ribeye met salsa verde?
