Ga terug
+ servings

Salsa Verde

Gang: Saus
Keuken: Italiaans
Trefwoord: groene salsa, ribeye salsa verder, salsa, salsa verde
Porties: 2 personen
calorieën: 187kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • Keukenmachine

Instructies

  • Neem de keukenmachine en doe er de peterselie en basilicum blaadjes in. Voeg de helft van de olie toe en draai het geheel tot een grove saus.
  • Voeg nu de teentjes knoflook, de kappertjes, de rasp én het sap van de citroen toe en draai alles tot een gladde saus. Voeg nu beetje bij beetje wat meer olijfolie toe tot je de perfecte dikte hebt bereikt.
  • Breng de saus op smaak met flink wat zwarte peper en een beetje zout en serveer hem bij een lekker gegrild gerecht van de BBQ. Wat dacht je bijvoorbeeld van ribeye met salsa verde?

Nutrition

Calories: 187kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 0.2g | Fat: 21g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 15g | Sodium: 998mg | Potassium: 25mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 0.4g | Vitamin A: 71IU | Vitamin C: 7mg | Calcium: 5mg | Iron: 0.2mg