Lemon Pepper Rub

Een tijdje terug ging ik aan de slag met de Lemon Pepper Rub van Van Beekum en toen kreeg ik een aantal keren de vraag wat er in die rub zit en of je zo’n rub makkelijk zelf kunt maken. Dus ging ik voor je aan de slag om een eenvoudige Lemon Pepper Rub te maken. Althans, ik begon met het zelf drogen en malen van citroenschil, dus het is wel wat arbeidsintensief. Maar hey, ook gedroogde en gemalen citroenschil kun je gewoon kopen, dus je kunt het eerste deel in het recept ook overslaan! Anyway, deze rub doet het heerlijk op chicken wings, maar zal het ook goed doen op zalm. Het kleine beetje kurkuma is vooral voor wat extra kleur. Hoe je Lemon Pepper Chicken Wings maakt lees je in dit recept.

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 12 uur
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 12 uur 5 minuten
Porties: 1 portie

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • Dunschiller
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Keukenmachine

Instructies

  • Neem de citroenen en schil ze met een dunschiller. Zorg dat je zo min mogelijk wit op de citroenschil hebt. Leg alle citroenschillen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de oven aan en stel hem in op 75 graden. Droog de schillen 4 uur in de oven. Zet de oven daarna op een kier en laat de citroenschillen zo nog een nacht in de oven liggen.
  • De volgende dag doe je alle gedroogde citroenschillen in de keukenmachine, waarna je klein draait. Doe dit niet te lang, want je wil wel wat textuur overhouden en niet met poeder aan de slag zo.
  • Neem nu 3 theelepels van de gedroogde citroen en voeg hier de zwarte peper, het knoflookgranulaat, het zout en de kurkuma aan toe. Meng door elkaar tot een rub en gebruik om je kip of vis mee te kruiden. Of bewaar de rub in een afsluitbaar potje.

Notities

Zoals gezegd is het schillen van de citroenen en het drogen van de schillen wel een tijdrovend klusje. Je kunt dus ook gedroogde citroenschil kopen óf de lemon pepper rub aanschaffen. Die heeft overigens wat meer ingrediënten, maar is ook zeker lekker!

4 reacties

    • Ja ik zou wel voor biologische citroenen kiezen. Al heb ik zo’n vermoeden dat ik al genoeg zest van niet biologische citroenen en limoenen binnen heb gekregen en ik ben er nog 😉 Ik weet niet in hoeverre goed wassen volstaat, dus zou wat dat betreft altijd biologisch nemen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.