Alweer een hele tijd terug probeerde ik voor het eerst gochujang, een smaakmaker uit de Koreaanse keuken, en dat was zó top! Sindsdien staat dat spul hier altijd wel in de voorraadkast en wordt het ook geregeld gebruikt. Ook nu weer, want het is een belangrijk ingrediënt in deze Koreaanse kip bulgogi van de BBQ. Licht pittig, maar vooral heel smaakvol en super sappige kippendijen. Wat wil je nou nog meer?

Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Marineren: 2 uur uur
Totale tijd: 2 uur uur 45 minuten minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 586kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten:
- 4 Kippendijen
- 2 eetlepels Gochujang
- 50 milliliter Sojasaus
- 2 eetlepels Honing
- 2 eetlepels Rijstazijn
- 1 eetlepel Sesamolie
- 4 tenen Knoflook
- 2 cm Gember
- 1 theelepel Chilivlokken
- 1 theelepel Sesamzaadjes
- 1 Lente Ui
Overige Benodigdheden:
- BBQ met Deksel
- Kernthermometer (optioneel)
- Ziplock Zak
- Rasp
- Knoflookpers
Instructies
- Neem een mengkom en doe hier de gochujang, sojasaus, honing, rijstazijn, sesamolie en chilivlokken in. Knijp er vervolgens de tenen knoflook in uit en rasp de gember en voeg ook toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en giet de marinade in de ziplock zak.
- Haal de kippendijen uit de verpakking en voeg ze toe aan de zak met marinade. Druk zoveel mogelijk lucht uit de zak en sluit deze af. Masseer de marinade in de kippendijen en leg ze in de koeling om 2 tot 4 uur te marineren.
- Heeft de kip lang gemarineerd? Steek dan de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 175 graden.
- Is de BBQ op temperatuur? Haal de ziplock zak met kippendijen dan uit de koeling. Haal de kippendijen uit de marinade en laat een klein beetje uitlekken. Leg de kippendijen vervolgens op het indirecte deel van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel.
- Snijd ondertussen de lente ui in dunne ringetjes en zet de sesamzaadjes klaar.
- Gaar de kippendijen nu ongeveer 20 minuten op het indirecte deel van de BBQ en verplaats ze vervolgens naar het directe deel, waar je ze nog 3 minuutjes per kant afgrilt. Eventueel kun je nog de kerntemperatuur controleren. Deze dient minimaal 70 graden te zijn.
Benadering van voedingswaarden
Calories: 586kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 50g | Fat: 39g | Saturated Fat: 11g | Polyunsaturated Fat: 8g | Monounsaturated Fat: 16g | Trans Fat: 0.2g | Cholesterol: 188mg | Sodium: 1557mg | Potassium: 648mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 560IU | Vitamin C: 7mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!


Een vraagje, om nou gelijk, met mijn al uitgebreide assortiment ook nog Gochujang te gebruiken is dan Sriracha-saus, met eventuel wat extra honing of palmsuiker ook een vervanger?
Sriracha is wel een hele andere smaak, waarbij knoflook ene belangrijk ingrediënt is, terwijl gochujang juist een wat zoetere smaak heeft door de, volgens mij, gefermenteerde sojabonen die gebruikt worden. Je kunt dus wel sriracha gebruiken, maar het geeft een compleet andere smaak 🙂 Overigens is het natuurlijk niet zo dat je gochujang enkel in verpakkingen van minimaal een kilo kunt kopen, gewoon eens proberen dus 😉