Ga terug
+ servings

Koreaanse Kip Bulgogi

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Koreaans
Trefwoord: bbq bulgogi, bulgogi, chicken bulgogi, kip bulgogi
Porties: 2 personen
calorieën: 586kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Kernthermometer (optioneel)
  • Ziplock Zak
  • Rasp
  • Knoflookpers

Instructies

  • Neem een mengkom en doe hier de gochujang, sojasaus, honing, rijstazijn, sesamolie en chilivlokken in. Knijp er vervolgens de tenen knoflook in uit en rasp de gember en voeg ook toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en giet de marinade in de ziplock zak.
  • Haal de kippendijen uit de verpakking en voeg ze toe aan de zak met marinade. Druk zoveel mogelijk lucht uit de zak en sluit deze af. Masseer de marinade in de kippendijen en leg ze in de koeling om 2 tot 4 uur te marineren.
  • Heeft de kip lang gemarineerd? Steek dan de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 175 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Haal de ziplock zak met kippendijen dan uit de koeling. Haal de kippendijen uit de marinade en laat een klein beetje uitlekken. Leg de kippendijen vervolgens op het indirecte deel van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel.
  • Snijd ondertussen de lente ui in dunne ringetjes en zet de sesamzaadjes klaar.
  • Gaar de kippendijen nu ongeveer 20 minuten op het indirecte deel van de BBQ en verplaats ze vervolgens naar het directe deel, waar je ze nog 3 minuutjes per kant afgrilt. Eventueel kun je nog de kerntemperatuur controleren. Deze dient minimaal 70 graden te zijn.

Nutrition

Calories: 586kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 50g | Fat: 39g | Saturated Fat: 11g | Polyunsaturated Fat: 8g | Monounsaturated Fat: 16g | Trans Fat: 0.2g | Cholesterol: 188mg | Sodium: 1557mg | Potassium: 648mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 560IU | Vitamin C: 7mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg