Een broodje bij de BBQ? Dat kan niet zonder zelfgemaakte knoflookboter!

Knoflook Boter

Hoewel ik vaak roep dat we moeten stoppen met te veel stokbrood serveren bij de BBQ, ben ik er wel fan van om een lekker zelfgebakken broodje te serveren als voorgerecht. En wat is er dan lekkerder om daar ook een huisgemaakte knoflookboter bij te serveren? Precies, niets! Voor dit recept hoeft de BBQ niet aan, het is daarnaast een heel eenvoudig recept, maar toch vond ik dat dit knoflookboter recept niet mocht ontbreken hier. Dus doe er je voordeel mee!

Een broodje serveren bij de BBQ? Dan mag dit knoflook boter recept eigenlijk niet ontbreken!
Een broodje serveren bij de BBQ? Dan mag dit knoflook boter recept eigenlijk niet ontbreken!

Anders

8-12 personen

20 minuten

Ingrediënten

– 250 gram Ongezouten Roomboter
– 8 teentjes Knoflook
– 2 eetlepels Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– Vershoudfolie
– Knoflookpers

Bereiding

Voordat je begint met het maken van deze knoflookboter is het belangrijk dat de boter op kamertemperatuur is. Haal de boter daarom ruim van te voren uit de koeling. Is de boter op kamertemperatuur? Dan kun je de andere ingrediënten er veel makkelijker doorheen kneden.

Neem nu een ruime mengkom en doe hier de boter in. Ontdoe nu de tenen knoflook van hun schil en knijp vervolgens met de knoflookpers alle tenen uit boven de mengkom. Voeg vervolgens de eetlepels grof zeezout toe aan de kom en meng de knoflook en het zout met de hand goed door de boter.

Leg vervolgens een ruim stuk vershoudfolie op je aanrecht en schep met een lepel de zachte knoflookboter op het midden van de folie en vorm het tot een rechthoekig reep. Rol nu de vershoudfolie op en vorm tegelijk een ronde staaf van de boter. Draai daarna beide uiteinden van het folie strak dicht en leg er een knoop in. Leg de boter vervolgens een uurtje in de koeling om weer op te stijven.

Na een uur heb je een stevige rol knoflook boter met zeezout, waar je met een scherp mes eenvoudig porties af kunt snijden.

Nu is het enkel nog zaak om een lekker brood (af) te bakken en te serveren met deze heerlijke huisgemaakte knoflookboter! Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.