Kip Teriyaki Spiesjes

Bij kip van de BBQ denkt iedereen al snel aan saté. Logisch, want het is zo’n beetje het meest gegeten gerecht van de BBQ. Ik maak tegenwoordig echter vrijwel nooit meer saté. Niet omdat ik het niet lekker vind hoor, maar er is zoveel meer mogelijk met kip. Deze keer maakte ik kip teryaki spiesjes. Sticky kipspiesjes met een klein beetje pit, een klein beetje zout en een vleugje zoet. Afgemaakt met geroosterde sesamzaadjes en ringetjes bosui. Heerlijk toch?
Kipspiesjes van de BBQ, maar geen saté? Probeer deze Kip Teriyaki Spiesjes eens!
Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 1 uur en 30 minuten

Ingrediënten

- 400 gram Kippendijen
- 5 el Sojasaus
- 5 el Ketjap Manis
- 2 el Bruine Basterdsuiker
- 2 el Honing
- 2 el Chilisaus
- 2 el Olijfolie
- 1 stukje Gemberwortel (duimgrootte)
- 2 teentjes Knoflook
- 1 Sjalot
- 2 el Sesamzaad
- 2 Bosuitjes

Overige benoigdheden

- 4 Houten Spiesen

Bereiding

Voor deze kipspiesen is het zaak vroeg te beginnen met de marinade. Hoe langer deze kan intrekken, hoe beter. Neem in ieder geval een uur. Een avond van te voren is nog beter.

Doe voor de marinade de sojasaus, ketjap manis, basterdsuiker, honing en chilisaus in een pannetje en verwarm dit tot de suiker is opgelost. Laat vervolgens gelijk weer afkoelen.

Neem nu een kom en knijp hier de teentjes knoflook in uit. Schil het stukje gember en rasp deze. Voeg de rasp toe aan de kom. Snipper nu het sjalotje fijn en voeg ook deze toe, gevolgd door de eetlepels olijfolie.

Snijd nu de kippendijen in blokjes van 1,5 cm. Voeg deze ook toe aan de kom, gevolgd door het afgekoelde mengsel van ingrediënten. Meng alles goed door elkaar, dek af en zet in de koelkast.

Leg nu gelijk je houten spiesjes in het water, zodat deze wat vocht op kunnen nemen. Dit zorgt er voor dat je spiesjes straks niet verbranden op de BBQ.

Als je van mening bent dat je kip lang genoeg gemarineerd heeft, of als je gasten honger krijgen, is het tijd om de BBQ aan te steken en terwijl deze heet wordt kun je mooi de spiesjes rijgen. Snijd dan ook gelijk de bosuitjes in ringetjes en rooster het sesamzaad.

Als de BBQ op temperatuur is mogen de spiesjes het rooster op, om ze boven de kolen gaar te grillen. Keer ze regelmatig, want door de suiker en honing in de marinade is er het risico dat je spiesjes anders zullen verbranden. Het garen van de spiesjes zal ongeveer 12 tot 15 minuutjes duren.

Haal de spiesjes als ze gaar zijn van de BBQ en strooi er vervolgens de sesamzaadjes en ringetjes bosui over. Eet smakelijk!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je geen robot bent: *