Ga terug
+ servings

Kip Teriyaki Spiesjes van de BBQ

Kip Teriyaki Spiesjes
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: kip teriyaki, teriyaki burgers, teriyaki kip, teriyaki kipespiesen
Porties: 4 personen
calorieën: 235kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • 4 (Houten) Spiesen

Instructies

  • Voor deze kipspiesen is het zaak vroeg te beginnen met de marinade. Hoe langer deze kan intrekken, hoe beter. Neem in ieder geval een uur. Een avond van te voren is nog beter.
  • Doe voor de marinade de sojasaus, ketjap manis, basterdsuiker, honing en chilisaus in een pannetje en verwarm dit tot de suiker is opgelost. Laat vervolgens gelijk weer afkoelen.
  • Neem nu een kom en knijp hier de teentjes knoflook in uit. Schil het stukje gember en rasp deze. Voeg de rasp toe aan de kom. Snipper nu het sjalotje fijn en voeg ook deze toe, gevolgd door de eetlepels olijfolie.
  • Snijd nu de kippendijen in blokjes van 1,5 cm. Voeg deze ook toe aan de kom, gevolgd door het afgekoelde mengsel van ingrediënten. Meng alles goed door elkaar, dek af en zet in de koelkast.
  • Leg nu gelijk je houten spiesjes in het water, zodat deze wat vocht op kunnen nemen. Dit zorgt er voor dat je spiesjes straks niet verbranden op de BBQ.
  • Als je van mening bent dat je kip lang genoeg gemarineerd heeft, of als je gasten honger krijgen, is het tijd om de BBQ aan te steken. Ga hierbij voor een combinatie van direct en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Terwijl de BBQ warm wordt kun je mooi de spiesjes rijgen. Snijd dan ook gelijk de bosuitjes in ringetjes en rooster het sesamzaad.
  • Als de BBQ op temperatuur is mogen de spiesjes het rooster op, om ze boven de kolen gaar te grillen. Keer ze regelmatig, want door de suiker en honing in de marinade is er het risico dat je spiesjes anders zullen verbranden.
  • Daarom is het ook handig om een indirecte zone te hebben, waar je de spiesjes naar toe kunt verplaatsen als het allemaal iets te snel gaat. Het garen van de spiesjes zal ongeveer 12 tot 15 minuutjes duren.
  • Haal de spiesjes als ze gaar zijn van de BBQ en strooi er vervolgens de sesamzaadjes en ringetjes bosui over. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 235kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 19g | Fat: 16g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 7g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 75mg | Sodium: 99mg | Potassium: 231mg | Fiber: 0.4g | Sugar: 2g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 23mg | Iron: 1mg