Flammkuchen met Ui en Spek

Deelde ik laatst al een recept voor Flammkuchen met appel en geitenkaas, beloofde ik ook dat ik nog met een recept zou komen voor de variant met ui en spek! Bij deze dus! Deze Flammkuchen doen het goed in de wat koudere periode. De BBQ lekker warm opstoken. Pizzasteen er op en bakken maar! Om vervolgens heerlijk de flammkuchen te delen! Ideaal voor de volgende winter BBQ.

Ga voor een winterse BBQ met deze Flamkuchen met ui en spek!

Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 2 uur en 15 minuten

Ingrediënten

- 300 gram Bloem
- 150 milliliter Lauwwarm Water
- 7 gram Gedroogde Gist
- 1 theelepel Suiker
- 125 gram Crème Fraîche
- 2 Grote Uien
- 1 eetlepel Olijfolie
- 150 gram Spekblokjes
- Zwarte Peper

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Pizzasteen
Pizzaschep (optioneel)
– Vochtige Theedoek
– Kleine koekenpan

Bereiding

Voor het maken van de flammkuchen beginnen we met het deeg. Neem hiervoor een grote mengkom en doe hier de bloem in. Doe in een andere kom het lauwwarme water en voeg er de suiker en gist aan toe. Laat even zo staan, tot er een schuimlaag op het water komt te staan. Voeg het watermengsel vervolgens toe aan de bloem en meng alles met een spatel goed door elkaar.

Bebloem nu je werkblad en stort je deeg er op. Kneed het deeg gedurende 10 minuutjes stevig door, tot er een elastische deegbal ontstaat.

Maak nu de mengkom schoon en leg hier je deegbal in. Dek af met een vochtige theedoek en laat het deeg een uur lang rustig rijzen.

Snijd ondertussen de uien in ringen. Zet een kleine koekenpan op een laag vuurtje en doe de olijfolie in de pan. Bak de uien vervolgens op laag vuur 10 minuutjes, tot ze mooi zacht worden. Haal de pan daarna van het vuur en laat de uienringen afkoelen.

Steek nu ook vast de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 220 graden. Leg de pizzasteen ongeveer een kwartier voor je gaat beginnen met bakken op de BBQ om voor te verwarmen.

Is het deeg genoeg gerezen? Verdeel het dan in 4 gelijke delen. Bebloem nogmaals je werkblad en rol één van de delen uit tot een dunne bodem van ongeveer een halve centimeter dik. Leg de bodem op je pizzaschep en bestrijk hem met een kwart van de crème fraîche.

Verdeel vervolgens een kwart van de uienringen en de spekblokjes over de bodem. Maal wat verse zwarte peper je flammkuche en schuif deze nu van de pizzaschep op je pizzasteen. Sluit de BBQ met de deksel en bak de flammkuche nu 10 tot 12 minuten, tot de bodem gaar en krokant is.

Snijd de flammkuchen nu in stukjes en serveer direct. Herhaal bovenstaande met de rest van je deeg en ingrediënten. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je geen robot bent: *