naan uitgelicht

Knoflook Koriander Naan

De laatste tijd zijn we thuis aan het experimenteren met het bakken van brood. En dat zorgde er weer voor dat ik besloot ook weer eens brood op de BBQ te bakken. Met een pizzasteen maak je namelijk niet alleen de lekkerste pizza’s, je kunt er ook allerlei broden op maken. Ik ging voor Indiase naan en dat was een geslaagde poging. Binnenkort waarschijnlijk dan ook meer broden van de BBQ.

Met een pizzasteen maak je de heerlijkste en pizza's en broden gewoon op de BBQ!

Bijgerecht

4 personen

1 uur en 25 minuten

Ingrediënten

- 250 gr Bloem
- 1 tl Suiker
- 5 gr Zout
- 4 gr Gedroogde Gist
- 90 gr Griekse Yoghurt
- 85 ml lauwwarm water
- 75 gram Gesmolten Boter
- 2 tenen Knoflook
- 1 klein bosje Verse Koriander

Overige Benodigdheden

- BBQ met Deksel
- Pizzasteen
- Bakkwast

Bereiding

Neem een mengkom en doe hier de bloem in. Meng het zout hier doorheen. Doe er vervolgens het gist, water, de Griekse yoghurt, suiker en 25 gram van de gesmolten boter bij en kneed goed door, tot een plakkerige deegbal.

Bebloem nu je werkblad en leg de deegbal hierop. Kneed het deeg gedurende 5 minuten stevig door, tot een mooi elastisch deeg.

Leg het deeg nu weer terug in de kom en dek af met een natte theedoek. Laat een uur rijzen op een warme plek, zodat het in omvang zal verdubbelen.

Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor een temperatuur van 250 graden. Leg meteen de pizzasteen op je rooster en sluit de BBQ met de deksel, zodat de steen goed warm kan worden.

Hak vervolgens de teentjes knoflook fijn en meng deze door de rest van de gesmolten boter.

Haal je deeg na een uur weer uit de kom. En kneed dit nog even door. Verdeel je deeg in 4 gelijke delen en rol ieder deel uit tot een ovale lap van ongeveer 0,5 cm dik.

Bestrijk nu iedere lag met de knoflookboter en leg ze op de pizzasteen. Sluit de BBQ weer met de deksel en bak de naan broden in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar.

Hak ondertussen de koriander klein. Haal de naan broden van de pizzasteen wanneer ze gaar zijn en bestrijk ze gelijk nog een keer met de knoflook boter. Bestrooi de broden gelijk met de koriander.

2 reacties

    • Bij zo’n korte bereiding kan het in feite boven directe hitte, maar als je de naan in een paar ronden moet bakken is indirect verstandiger. Door de pizzasteen indirect te verwarmen heb je wat minder kans op een te heten steen, waardoor de naan zowel van onder als boven gelijkmatig kunnen garen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *