Varkenshaas Pistachekorst

Varkenshaas in Pistachekorst

Soms heb je van die etentjes dat je iets speciaals op tafel wil zetten. Het kerstdiner is er één, maar ook op bijvoorbeeld mijn verjaardag wil ik iets moois serveren. Voor die etentjes is deze varkenshaas in pistachekorst een aanrader. Want hoewel de voorbereiding én bereiding van dit gerecht vrij eenvoudig zijn, ziet dit gerecht er luxe uit en smaakt het bovenal erg lekker. Je kunt de varkenshaas in pistachekorst eventueel ook nog serveren met de mosterdsaus uit dit recept, al is dit gerecht zonder de saus ook al erg smaakvol!

Varkenshaas met Pistache
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
No ratings yet
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 2

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  • Doe de pistachenoten en het teentje knoflook in de keukenmachine en maal tot een grof mengsel. Meng dit met de Dijon mosterd, grove mosterd en blaadjes tijm.
  • Neem nu de varkenshaas en dep deze rondom droog. Bestrooi het vlees met versgemalen zwarte peper en een beetje zeezout.
  • Leg de varkenshaas vervolgens op een bord of plank en bekleed hem met het pistachemengsel. Druk dit goed aan. Steek nu ook alvast de probe van je kernthermometer in het vlees.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de varkenshaas dan op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de varkenshaas nu tot een kerntemperatuur van 60 graden. Bij mij duurde dit bijna 30 minuten.
  • Is de kerntemperatuur van 60 graden bereikt? Dan mag de varkenshaas in pistachekorst van de BBQ. Laat het vlees 5 minuten rusten en snijd het vervolgens in plakken van ongeveer 1 cm dik. Een tip daarbij is om het vlees met de pistachekorst naar beneden aan te snijden, zodat de korst zo veel mogelijk intact blijft. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *