Sticky Chicken Wings

Kippenvleugels van de BBQ is toch wel een BBQ klassieker. Een tijdje terug maakte ik al eens een Chicken Wing Roulette, maar ik had eigenlijk nog geen recept online staan voor lekkere, sticky kippenvleugels. Daar moest maar eens verandering in komen, want chicken wings zijn het perfecte voorgerechtje en zijn ook te gek als snack bij de borrel. Je kunt er daarnaast een heleboel tegelijk bereiden op je BBQ en zo een grote groep van een hapje voorzien. Doen dus!

Chicken wings van de BBQ. Kan het nog beter?
Chicken wings van de BBQ. Kan het nog beter?

Voorgerecht/Snack

3-5 personen

1 uur en 30 minuten

Ingrediënten

– 15 Kippenvleugels
– 1 eetlepel Bruine Basterdsuiker
– 1 eetlepel Paprika Poeder
– 1 eetlepel Versgemalen Zwarte Peper
– 1 theelepel Zout
– 1 theelepel Knoflookpoeder
– 1 theelepel Uienpoeder
– 5 eetlepels BBQ Saus
– 3 eetlepels Honing

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Bastingkwast

Bereiding

Neem een kommetje en meng hierin de basterdsuiker, paprika poeder, peper, zout, knoflookpoeder en uienpoeder met elkaar tot een rub.

Neem nu de kippenvleugels en bestrooi ze rondom met de zojuist gemaakte rub. Laat de smaken een uurtje intrekken.

Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de kippenvleugels op (het indirecte deel van) je BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Wil je je kippenvleugels ook een beetje roken? Voeg dan wat rookhout toe. Gaar de kippenvleugels nu een kwartiertje, met de deksel op de BBQ.

Zet ondertussen een steelpan of sauspannetje op laag vuur en doe hierin de BBQ saus met de honing. Warm dit al roerend rustig door tot alles lekker met elkaar vermengt en de saus warm, maar niet heet is. Haal de pan vervolgens van het vuur.

Bestrijk de kippenvleugels na een kwartier op de BBQ rondom met de zojuist opgewarmde Honing BBQ saus. Sluit de BBQ vervolgens met de deksel en gaar de kippenvleugels nog 5 minuten. Bestrijk ze dan nog een keer met de saus en gaar nog eens 5 minuten.

Na in totaal 25 minuten op de BBQ zijn de kippenvleugels gaar. Bestrijk ze nog een laatste keer rondom met de saus en haal ze vervolgens van de BBQ. Serveer ze direct en vergeet daarbij niet de servetjes neer te zetten. Eet smakelijk!

Chicken wings van de BBQ. Kan het nog beter?
Chicken wings van de BBQ. Kan het nog beter?

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *