sticky chicken wings uitgelicht

Sticky Chicken Wings

Kippenvleugels van de BBQ is toch wel een BBQ klassieker. Een tijdje terug maakte ik al eens een Chicken Wing Roulette, maar ik had eigenlijk nog geen recept online staan voor lekkere, sticky kippenvleugels. Daar moest maar eens verandering in komen, want chicken wings zijn het perfecte voorgerechtje en zijn ook te gek als snack bij de borrel. Je kunt er daarnaast een heleboel tegelijk bereiden op je BBQ en zo een grote groep van een hapje voorzien. Doen dus!

 

sticky chicken wings recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Marineren: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 45 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 435kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Neem een kommetje en meng hierin de basterdsuiker, paprika poeder, peper, zout, knoflookpoeder en uienpoeder met elkaar tot een rub.
  • Neem nu de kippenvleugels en bestrooi ze rondom met de zojuist gemaakte rub. Laat de smaken een uurtje intrekken.
  • Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de kippenvleugels op (het indirecte deel van) je BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Wil je je kippenvleugels ook een beetje roken? Voeg dan wat rookhout toe. Gaar de kippenvleugels nu 20 minuten, met de deksel op de BBQ.
  • Zet ondertussen een steelpan of sauspannetje op laag vuur en doe hierin de BBQ saus met de honing. Warm dit al roerend rustig door tot alles lekker met elkaar vermengt en de saus warm, maar niet heet is. Haal de pan vervolgens van het vuur.
  • Bestrijk de kippenvleugels na een kwartier op de BBQ rondom met de zojuist opgewarmde Honing BBQ saus. Sluit de BBQ vervolgens met de deksel en gaar de kippenvleugels nog 5 minuten. Bestrijk ze dan nog een keer met de saus en gaar nog eens 5 minuten.
  • Na in totaal 30 minuten op de BBQ zijn de kippenvleugels gaar. Bestrijk ze nog een laatste keer rondom met de saus en haal ze vervolgens van de BBQ. Serveer ze direct en vergeet daarbij niet de servetjes neer te zetten. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 435kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 35g | Fat: 31g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 7g | Monounsaturated Fat: 12g | Trans Fat: 0.4g | Cholesterol: 148mg | Sodium: 251mg | Potassium: 318mg | Fiber: 0.2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 410IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 27mg | Iron: 2mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Chicken wings van de BBQ. Kan het nog beter?

10 reacties

  1. Hoi Roy, kun je de wings ook voorbereiden en dan later in de oven opwarmen? Of worden ze dan te droog? Kan dat ook met moinkballs? Of wordt dat ook te droog? Wil tijdens bezoek eigenlijk weinig meer doen🤣

    • Met alles dat volledig gegaard wordt (dus geen rood vlees bijoorbeeld) geldt dat je het in feite opnieuw kunt opwarmen. Opnieuw opwarmen betekent echter wel dat je weer vocht gaat verliezen en je dus een droger resultaat kunt krijgen.

      Met deze kippenvleugels zou ik daarom de kerntemperatuur strak in de gaten houden en ze er bij 70 graden direct af halen. Daarnaast maar 1 keer lakken op de BBQ en dan nog een keer voor je ze opwarmt in de oven.

      MOINK Balls kunnen prima een minuut of 10 korter op de BBQ, die tijd gebruik je dan weer voor het opwarmen in de oven.

      De oven zou ik op een graad of 150/160 zetten en eventueel een bak vocht onderin (kokend water in doen).

  2. Hallo Bbq Junkie,

    Helemaal Fan van u gerechten. Maak elke week wel wat, alleen u heeft zoveel recepten dat het soms lastig is om iets bij elkaar te matchen. Misschien een idee om de gerechten te sorteren op direct of indirect en daarnaast op welke temperatuur. Tot die tijd ga ik ze gewoon allemaal af om bij elkaar te matchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling