Ga terug
+ servings

Sticky Chicken Wings van de BBQ

Gang: Snack, Voorgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chickenwings, kippenvleugels, sticky chicken wings, sticky kippenvleugels, sticky wings
Porties: 4 personen
calorieën: 435kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Neem een kommetje en meng hierin de basterdsuiker, paprika poeder, peper, zout, knoflookpoeder en uienpoeder met elkaar tot een rub.
  • Neem nu de kippenvleugels en bestrooi ze rondom met de zojuist gemaakte rub. Laat de smaken een uurtje intrekken.
  • Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de kippenvleugels op (het indirecte deel van) je BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Wil je je kippenvleugels ook een beetje roken? Voeg dan wat rookhout toe. Gaar de kippenvleugels nu 20 minuten, met de deksel op de BBQ.
  • Zet ondertussen een steelpan of sauspannetje op laag vuur en doe hierin de BBQ saus met de honing. Warm dit al roerend rustig door tot alles lekker met elkaar vermengt en de saus warm, maar niet heet is. Haal de pan vervolgens van het vuur.
  • Bestrijk de kippenvleugels na een kwartier op de BBQ rondom met de zojuist opgewarmde Honing BBQ saus. Sluit de BBQ vervolgens met de deksel en gaar de kippenvleugels nog 5 minuten. Bestrijk ze dan nog een keer met de saus en gaar nog eens 5 minuten.
  • Na in totaal 30 minuten op de BBQ zijn de kippenvleugels gaar. Bestrijk ze nog een laatste keer rondom met de saus en haal ze vervolgens van de BBQ. Serveer ze direct en vergeet daarbij niet de servetjes neer te zetten. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 435kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 35g | Fat: 31g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 7g | Monounsaturated Fat: 12g | Trans Fat: 0.4g | Cholesterol: 148mg | Sodium: 251mg | Potassium: 318mg | Fiber: 0.2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 410IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 27mg | Iron: 2mg