Jalapeño Popper Pizza

Jalapeño Poppers ken je misschien wel. De BBQ afgeleide worden hier vaak Atomic Buffalo Turds genoemd, al komen ze ook geregeld voorbij als jalapeño poppers. De combinatie van jalapeño, Philadelphia kaas, cheddar en spek scoort altijd erg goed, dus ik besloot ze te gebruiken op een pizza. De Jalapeño Popper Pizza dus. En ik kan je vertellen dat het een goede keuze was om dat te proberen, want deze pizza’s waren zo weg!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
No ratings yet
Voorbereidingstijd: 8 uur 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 8 uur 45 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 1027kcal

Ingrediënten:

  • 340 gram Bloem
  • 200 milliliter Water
  • 10 gram Zout
  • 3 gram Gedroogde Gist
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • Extra Bloem
  • 8 eetlepels Philadelphia
  • 150 gram Cheddar (geraspt)
  • 2 Groene Jalapeños
  • 150 gram Ontbijtspek
  • 2 theelepels BBQ Rub (kies je favoriet)

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Voor het bakken van pizza’s begin je uiteraard met het maken van pizzadeeg. Pak een ruime mengkom en doe hier de bloem, het water, zout, gist en olijfolie in. Meng alles met een spatel door elkaar, tot er een plakkerige deegbal ontstaat. Bebloem nu je werkblad en stort je deeg hierop. Kneed het deeg gedurende 10 minuten stevig door, tot er een elastische deegbal ontstaat.
  • Bovenstaande kun je eventueel ook doen met een mixer of keukenmachine. Wel raad ik altijd aan het deeg nog even met de hand door te kneden, omdat je dan goed aan voelt of het elastisch genoeg is.
  • Maak de mengkom even schoon en leg de deegbal hier in. Dek de kom af met de vochtige theedoek en laat het deeg nu 8 uur rijzen.
  • Wil je een deeg dat minder lang hoeft te rijzen? Neem dan 10 gram gedroogde gist in plaats van 3 gram en voeg 1 theelepel suiker toe aan je deeg, voordat je gaat kneden. Je pizzadeeg hoeft dan slechts een uur te rijzen. Probeer echter ook het deeg met de lange rijs eens. Het is een heerlijk pizzadeeg dat makkelijker te verteren is.
  • Als je pizzadeeg nog maar een uurtje hoeft te rijzen, is het tijd om de BBQ aan te steken. Ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 300 tot 350 graden. Leg de pizzasteen op tijd op de BBQ, zodat deze mee kan opwarmen.
  • Snijd ondertussen de plakken ontbijtspek in stukken van ongeveer 2 cm groot en snijd de jalapeños in dunne ringen. Doe de Philadelphia in een kommetje en meng er de BBQ rub doorheen.
  • Is de BBQ op temperatuur en het deeg genoeg gerezen? Verdeel het deeg dan in 2 gelijke bollen. Bebloem je werkblad en leg er 1 van de bollen op. Druk de bol me je handen plat en vorm er vervolgens vanuit het midden een pizzabodem van. Je kunt dit eventueel ook doen met een deegroller, maar dan druk je veel lucht uit het deeg en krijg je een minder mooi resultaat.
  • Is je pizzabodem gevormd? Pak dan de pizzaschep er bij en bestrooi deze met een beetje bloem of maismeel. Leg er vervolgens de pizzabodem op.
  • Bestrijk de pizzabodem nu met de helft van de Philadelphia. Beleg de pizza vervolgens met de helft van de geraspte cheddar, ontbijtspek en jalapeños ringen.
  • Neem de pizzaschep met pizza nu mee naar de BBQ en schuif de pizza rustig op de pizzasteen. Sluit de BBQ vervolgens weer met de deksel en bak de pizza in 5 tot 7 minuten af.
  • Haal de pizza nu weer van de BBQ met de pizzaschep en schuif hem op een snijplank of groot bord. Laat de pizza daarna 3 minuutjes rusten voor je hem aansnijdt. Gebruik die tijd om de volgende pizza alvast te beleggen en op de pizzasteen te schuiven. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

Calories: 1027kcal | Carbohydrates: 140g | Protein: 29g | Fat: 37g | Saturated Fat: 12g | Polyunsaturated Fat: 7g | Monounsaturated Fat: 15g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 57mg | Sodium: 2850mg | Potassium: 731mg | Fiber: 6g | Sugar: 2g | Vitamin A: 561IU | Vitamin C: 17mg | Calcium: 73mg | Iron: 9mg
Jalapeño Popper Pizza's

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *