Iberico Rib Fingers

Wellicht heb je de Iberico Rib Fingers onlangs al eens voorbij zien komen en dacht je net als ik: ‘wat zijn rib fingers?’. Laat ik dan beginnen door te zeggen dat rib fingers eigenlijk het vlees is dat normaal tussen de botjes van een sparerib zit. Sparerib vlees dus, dat is alvast een goed begin. Maar waarom zie je die rib fingers voornamelijk van Iberico vlees voorbij komen? Dat heeft te maken met de wijze waarop Iberico varkens verdeeld worden en dan met name de wijze waarop het buikspek wordt gesneden. Neem bijvoorbeeld een stuk Livar buikspek en de kans is groot dat de vleeszijde is voorzien van het vlees dat tussen de ribben wordt uitgesneden. In Spanje snijden ze die stukken weg van het buikspek. Wat je overhoudt zijn dan de Iberico Rib Fingers. Ik heb ze een tijdje terug geprobeerd en ben enthousiast over de smaak en textuur van dit gerecht! Zeker een aanrader om eens te proberen dus.

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Totale tijd: 3 uur
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Iberico Rib Fingers, Rib Fingers, Ribfingers
Porties: 6 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.
  • Neem ondertussen een ruime mengkom en doe de Iberico Ribfingers hier in, samen met de mosterd. Schep de ribfingers om met je handen, zodat ze allemaal worden gecoat met een beetje van de mosterd.
  • Bestrooi de rib fingers nu met de BBQ Rub en schep nogmaals om, tot het vlees rondom is voorzien van rub.
  • Is de BBQ op temperauur? Voeg dan het rookhout toe en leg vervolgens de Iberico Rib Fingers op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en rook de ribfingers nu 2 uur.
  • Doe na 1,5 uur de BBQ saus in een kommetje en bak de bastingkwast er bij. Bestrijk de rib fingers nu rondom met de BBQ saus en sluit de BBQ weer met de deksel. De rib fingers mogen nu nog een half uurtje rustig garen.
  • Haal de Iberico Rib Fingers een half uur later van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Notities

Tip: Iberico Rib Fingers zijn ook erg lekker om te serveren op een broodje. Beetje extra saus er op, wat coleslaw of augurk en je hebt een heerlijke lunch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *