Hasselback Skillet Aardappelen

Oké, officieel zijn het geen hasselback aardappelen omdat je de aardappelen in dit recept in plakken snijdt en niet in snijdt. Maar hey, lekker belangrijk. Deze hasselback skillet aardappelen zijn namelijk nóg makkelijker te bereiden en minstens zo lekker! Omdat je ze namelijk gewoon in plakken snijdt hoef je niet voorzichtig met de aardappelen om te gaan en in de skillet op de BBQ is voorzichtig zijn al helemaal niet meer nodig. Terwijl een ‘echte’ hasselback aardappel wel met een beetje voorzichtigheid behandeld dient te worden om uit elkaar vallen te voorkomen. Voor mij is dit dan ook een bijgerecht dat ik vaker zal serveren bij een mooi stuk vlees!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 209kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Maak de aardappelen schoon en snijd ze in plakken van 3 á 4 mm dik. Houd de aardappelen hierbij wel bij elkaar, zodat je ze in de skillet uit kunt waaieren. Doe dit met alle aardappelen.
  • Verdeel de olijfolie over de aardappelen in de skillet en bestrooi met versgemalen zwarte peper en grof zeezout.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet de skillet dan op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de aardappelen een uur, tot ze zacht zijn en een mooi kleurtje hebben gekregen.
  • Haal de skillet nu van de BBQ met een BBQ handschoen en zet de aardappelen als geheel op tafel. Zo kan iedereen zelf wat van de aardappelen opscheppen. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

Calories: 209kcal | Carbohydrates: 47g | Protein: 5g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.1g | Polyunsaturated Fat: 0.2g | Monounsaturated Fat: 0.4g | Sodium: 16mg | Potassium: 1121mg | Fiber: 6g | Sugar: 2g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 52mg | Calcium: 32mg | Iron: 2mg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *