
Bijgerecht
2 personen
20 minuten
Ingrediënten
- 100 gram Groene Aspergetips
- 6 plakken Rauwe Ham
- Grof Zeezout
Overige Benodigdheden
- 6 Cocktailprikkers
Bereiding
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 180 tot 200 graden. We gaan de aspergerolletjes namelijk niet direct boven de kolen grillen, maar de hitte van de BBQ gebruiken om ze garen.
Neem de aspergetips en snijd de uiteinden er van af. Leg je plakken rauwe ham op een snijplank en leg op iedere plak 5 aspergetips. Rol de ham vervolgens om de asperges en zet het vlees vast met een cocktailprikker.
Is de BBQ op temperatuur? Leg je aspergerolletjes dan op het indirecte deel van de BBQ en strooi er een klein beetje grof zeezout over. Gaar de rolletjes 10 tot 15 minuten, tot de rauwe ham mooi krokant is.
Haal de rolletjes van de BBQ en serveer direct. Eet smakelijk!

Kun je deze ook direct mee grillen bij het dichtschroeien van bijv. een picanha? Lijkt me een leuke combi voor mijn deel van het kerstdiner.
Ja, dat kan prima!