Coca Cola Drumsticks

Ik had al wel vaker gelezen dat je BBQ saus kunt maken op basis van Cola. Ik was ook al een keer een recept tegen gekomen van een kip op colablikje. De bierblikkip, maar dan met cola zeg maar. Ik ging echter voor drumsticks, omdat dat iets makkelijker te bereiden is in combinatie met bijgerechten. Het werden dus kip drumsticks met een sticky Coca Cola saus. Heerlijk!
Sticky Drumsticks van de BBQ? Ga voor dit Coca Cola Drumsticks recept!
Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 1 uur en 15 minuten

Ingrediënten

- 6 Kip Drumsticks
- 1 blikje Coca Cola
- 1 Ui
- 50 gram Donkere Basterdsuiker
- 2 eetlepels Ketchup
- 2 el Worcestershire Saus
- 1 teentje Knoflook
- 1 Rode Peper

Overige benodigdheden

- BBQ met Deksel
- Siliconen Bakkwast

Bereiding

Voor dit recept beginnen we met de marinade voor de drumsticks. We willen de kip minimaal 4 uur laten marineren, maar je kunt dit dus ook prima de avond van te voren doen.

Snipper voor de marinade de ui en het teentje knoflook fijn en doe deze in een kom. Snijd ook de rode peper fijn en voeg toe. Voeg vervolgens de Coca Cola, suiker ketchup en Worcestershire saus en meng alles even door elkaar.

Doe de drumsticks in een diepvrieszak en giet er de marinade bij. Knoop de zak dicht en leg in de koelkast om te marineren.

Heet de kip lang genoeg gemarineerd? Haal de drumsticks dan uit de koelkast om een beetje op kamertemperatuur te komen. Steek ondertussen de BBQ aan en maak deze klaar voor indirect garen op een temperatuur van 160 graden.

Haal de drumsticks, terwijl de BBQ warm wordt, uit de marinade, maar gooi de marinade niet weg. Giet deze in een steelpannetje en zet op laag vuur om in te dikken tot een saus.

Als de BBQ op temperatuur is mogen de drumsticks op het rooster. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de drumsticks gedurende 45 minuten. Zorg ondertussen dat de marinade indikt tot een saus die de dikte heeft van BBQ saus.

Na 45 minuten mogen de drumsticks ingesmeerd worden met de saus. Sluit de BBQ weer met de deksel en gaar de kip nog een kwartier. Smeer de drumsticks dan nog één keer in met de saus en haal ze daarna van de BBQ. Laat 5 minuutjes rusten en serveer daarna. Eventueel kun je de rest van de saus in een klein kommetje gieten voor de liefhebbers. Eet smakelijk!

Misschien is dit ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *