Marokkaanse Rub voor Lam

Toen ik onlangs een mooi stuk lam wilde bereiden en ik er bij de kruidenmixen van Van Beekum er niet helemaal uit kwam, eindigde ik bij de Marokkaanse keuken. Dat vroeg op zijn beurt weer om een mooie dry rub met een Marokkaans tintje en zo is dit rub recept geboren. Dit recept doet het dus sowieso goed om lamsvlees dat je langzaam gaart, zoals een lamsbout of lamsschenkels, maar omdat de rub geen suiker bevat kun je deze rub ook prima gebruiken op vlees dat je kort en heet grilt op de BBQ.

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten

Ingrediënten:

Instructies

  • De bovengenoemde ingrediënten zijn goed voor een mooie lamsbout van een ruime kilo. Vermenigvuldig de ingrediënten om meer te bereiden met deze rub of om een voorraadje aan te leggen.
  • Neem een mengkom en meng hierin alle ingrediënten tot een rub. Gebruik de rub vervolgens om je steak of roast te kruiden of giet de rub over in een droge, goed afsluitbare pot.

Notities

Ga je met een mooi stuk lamsvlees aan de slag? Dan valt het je wellicht op dat er vrij weinig dry rubs op de markt zijn die echt gericht zijn op het bereiden van lamsvlees. Een mengsel maken is dan ook vaak de beste optie. Ga je voor een gerecht met een Marokkaans tintje? Dan is deze rub uitermate geschikt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.