Ga terug
+ servings

Marokkaanse Lams Rub

Gang: Dry Rub
Keuken: Marokkaans
Trefwoord: lams rub, marokaanse rub, marokkaanse dry rub, rub voor lamsvlees
Porties: 1 portie
calorieën: 18kcal

Ingrediënten:

Instructies

  • De bovengenoemde ingrediënten zijn goed voor een mooie lamsbout van een ruime kilo. Vermenigvuldig de ingrediënten om meer te bereiden met deze rub of om een voorraadje aan te leggen.
  • Neem een mengkom en meng hierin alle ingrediënten tot een rub. Gebruik de rub vervolgens om je steak of roast te kruiden of giet de rub over in een droge, goed afsluitbare pot.

Notities

Ga je met een mooi stuk lamsvlees aan de slag? Dan valt het je wellicht op dat er vrij weinig dry rubs op de markt zijn die echt gericht zijn op het bereiden van lamsvlees. Een mengsel maken is dan ook vaak de beste optie. Ga je voor een gerecht met een Marokkaans tintje? Dan is deze rub uitermate geschikt!

Nutrition

Calories: 18kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 1g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.1g | Polyunsaturated Fat: 0.2g | Monounsaturated Fat: 0.2g | Sodium: 391mg | Potassium: 101mg | Fiber: 1g | Sugar: 0.2g | Vitamin A: 750IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 25mg | Iron: 1mg