griekse bbq rub uitgelicht

Griekse BBQ Rub

Je hebt in de winkel allerlei kant-en-klare dry rubs die je kunt gebruiken tijdens het BBQ’en. Daar zitten veel heerlijke rubs tussen, maar met de kruiden en specerijen die je al in je keukenkastje hebt staan kun je zelf ook een heerlijke rub maken. Ik maakte een heerlijke Griekse dry rub, die goed past bij lamsvlees en rundvlees, maar ook zeker goed combineert met varkensvlees en kip.

Griekse BBQ Rub
Griekse BBQ Rub

Overig

10 minuten

Ingrediënten

– 1 eetlepel Donkere Basterdsuiker
– 1 eetlepel Keukenzout
– 1 eetlepel Gerookt Paprikapoeder
– 1 eetlepel Gedroogde Basilicum
– 1 eetlepel Gedroogde Oregano
– 1 eetlepel Versgemalen Zwarte Peper
– 2 theelepels Uienpoeder
– 2 theelepels Knoflookpoeder
– 2 theelepels Gedroogde Munt
– 1 theelepel Kaneel
– 1 theelepel Chilipoeder
– 1 theelepel Gemalen Komijn
– 1 theelepel Mosterdpoeder

Overige Benodigdheden

– Ruime Mengkom

Bereiding

De bereiding van deze rub is eenvoudig en heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Meng simpelweg alle ingrediënten tot een rub. Die kan je dan gebruiken om een lekker stuk vlees mee te rubben.

Met de genoemde ingrediënten maak je ongeveer 100 gram rub. Voor een beetje een groot stuk vlees gaat het meeste van de rub er dan al doorheen. Je kunt er dus ook voor kiezen het recept te vermenigvuldigen en de rub luchtdicht te bewaren in een potje of bakje.

Let op: In veel kant-en-klare rubs zit antiklontermiddel. Als je bovenstaande rub maakt zit dit er vanzelfsprekend niet in. Bewaar je de rub? Dan kan het dus zijn dat de boel een beetje gaat klonteren. Dat is niet erg. Schud de rub voor gebruik even goed door en je kunt er weer tegenaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *