Lamskoteletten van de BBQ is voor mij echt zo’n voorjaarsgerecht. Ik bereid ze niet vaak, maar als ik ze dan eet neem ik mezelf voor om ze vaker op de BBQ te leggen. Wat er dan vervolgens weer niet van komt door alle andere BBQ plannen. Maar nu had ik eindelijk weer eens lamskoteletten van de zadel had liggen, dus maakte ik een lekkere Griekse marinade waarin de koteletten een uurtje mochten zwemmen. Daarna kort en heet grillen en je hebt heerlijke Griekse lamszadelkoteletten.

Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 5 minuten minuten
Marineren: 1 uur uur
Totale tijd: 1 uur uur 15 minuten minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 627kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten:
- 4 Lamszadelkoteletten
- 50 milliliter Olijfolie
- 2 eetlepels Rode Wijnazijn
- 2 theelepels Gedroogde Oregano
- 2 theelepels Gedroogde Tijm
- 2 tenen Knoflook
- 1 theelepel Versgemalen Zwarte Peper
- 1 theelepel Zeezout
- 1 eetlepel Citroenrasp
- 1 eetlepel Citroensap
Overige Benodigdheden:
- BBQ met Deksel
- Ziplock Zak
- Knoflookpers
- Fijne Rasp
Instructies
- Neem een mengkom en doe hier de olijfolie, azijn, oregano, tijm, zwarte peper en zout in. Knijp er vervolgens de teentjes knoflook in uit en voeg een eetlepel citroenrasp en een eetlepel citroensap toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en giet in de ziplock zak.
- Haal de lamszadelkoteletten uit de verpakking en voeg ze toe aan de zak met marinade. Druk zoveel mogelijk lucht uit de zak en sluit deze af. Masseer de marinade in het vlees en leg in de koeling om een uur te marineren.
- Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 230 graden. Gebruik eventueel een gietijzeren rooster voor mooie grilstrepen.
- Is de BBQ op temperatuur? Haal de lamszadelkoteletten dan uit de verpakking en laat de een klein beetje uitlekken. Leg de koteletten vervolgens op de BBQ en gril ze 2 minuten per kant.
- Haal de lamskoteletten nu weer van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!
Benadering van voedingswaarden
Calories: 627kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 62g | Fat: 40g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 24g | Cholesterol: 189mg | Sodium: 342mg | Potassium: 819mg | Fiber: 1g | Sugar: 0.1g | Vitamin A: 68IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 54mg | Iron: 6mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
is 2 minuten per kant niet erg lang? of hangt het af van de dikte van het vlees?
Hoe dunner de plak, hoe korter je grilt uiteraard. Koud uit de koeling 2 minuten per kant kan echter al snel prima is mijn ervaring. Je wil tenslotte ook wel een beetje een korst creeëren.