Gezonde BBQ? Ga voor Gepofte Bieten

Gepofte Bieten

Wat we bij de BBQ nog wel eens vergeten is dat we elke dag ook wat groenten binnen dienen te krijgen. En dat terwijl het bereiden van wat groenten als bijgerecht helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Deze gepofte bieten bijvoorbeeld zijn zo voorbereid, smaken heerlijk en zijn ook nog eens gezond. Ok, het poffen op de BBQ duurt even, maar daar hoef je niet de hele tijd bij te staan. Volgende keer dus de BBQ iets eerder aan en deze heerlijke gepofte bieten maken!

Op zoek naar een lekker en gezond bijgerecht, waarbij je ook nog wat groenten binnen krijgt? Ga voor deze gepofte bieten van de BBQ!
Op zoek naar een lekker en gezond bijgerecht, waarbij je ook nog wat groenten binnen krijgt? Ga voor deze gepofte bieten van de BBQ!

Bijgerecht

2 personen

1 uur en 20 minuten

Ingrediënten

– 500 gram Chioggia Bieten
– 2 eetlepels Olijfolie
– Grof Zeezout
– Versgemalen Zwarte Peper

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Aluminiumfolie

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Neem nu het aluminiumfolie en scheur net zoveel stukken aluminiumfolie af als dat je bieten hebt. Neem voor iedere biet een ruim stuk folie, zodat je ze goed kun inpakken.

Leg op het midden van ieder stuk aluminiumfolie een biet. Druppel over iedere biet vervolgens wat van de olijfolie en pak de bieten vervolgens in.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de ingepakte bieten dan op, het indirecte deel van, de BBQ en sluit de BBQ met de deksel.

Pof de bieten nu een uur, zodat ze mooi zacht worden. Je kunt dit eventueel testen met een satéprikker. Als deze gemakkelijk door de biet heen gaat, zijn je bieten gaar.

Haal de bieten na een uur van de BBQ en pak ze vervolgens voorzichtig uit. Ontdoe de bieten van de schil en snijd ze vervolgens in dunne plakken. Leg de plakken gepofte biet op een mooi bord of op een serveerplank en bestrooi naar smaak met versgemalen zwarte peper en wat grof zeezout. Serveer de bieten vervolgens direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *