aziatische ribfingers uitgelicht

Aziatische Ribfingers

Iberico Ribfingers zijn toch wel de perfecte uitvinding voor op de BBQ. Het genot van spareribs, maar dan een kortere bereidingstijd en ook nog eens lekker voor mensen die niet van kluiven houden. En dan kun je er qua smaak ook nog eens alle kanten mee op. Dit keer ging ik voor een mooie marinade met een Aziatische twist, die je na het marineren ook nog inkookt en in de saus gebruikt om af te lakken. Heerlijk resultaat en zeker een aanrader!

 

aziatische ribfingers recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd: 2 uur 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 4 uur 15 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 830kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • 1 chunk Sinaasappel Rookhout
  • Keukenmachine
  • Steelpan
  • Ziplock Zak

Instructies

  • Voor deze Aziatische ribfingers begin je met de marinade voor het vlees. Hierin mag het vlees 2 tot 4 uur marineren voor het de BBQ op gaat.
  • Neem hiervoor de keukenmachine en doe hier de teentjes knoflook, 2 lente uitjes, de hoisin saus, de rasp van de limoen, het sap van een halve limoen, de sojasaus, de mirin, en de honing in. Ontdoe de rode peper van de zaadjes en doe deze daarna ook bij de ingrediënten in de keukenmachine. Draai alle ingrediënten tot een gladde massa en giet deze in een grote ziplock zak.
  • Haal de Iberico Ribfingers uit de verpakking en doe ze bij de marinade in de ziplockzak. Sluit de zak en masseer de marinade in de ribfingers. Leg de zak vervolgens voor 2 tot 4 uur in de koeling, waarbij je de marinade om het uur even in het vlees masseert.
  • Lang genoeg gemarineerd? Steek dan de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan de chunk rookhout toe en leg daarna de ribfingers op de BBQ. Gooi de marinade niet weg! Sluit de BBQ met de deksel en rook de ribfingers 1,5 uur.
  • Zet ondertussen de steelpan op laag vuur en doe hier de marinade in. Breng deze rustig aan de kook en kook in een minuut of 15 tot de helft in. Meng er daarna de chilisaus doorheen en haal de pan van het vuur.
  • Liggen de ribfingers 1,5 uur op de BBQ? Pak dan je saus en de bastingkwast er bij en bestrijk de ribfingers rondom met de saus. Gaar de ribfingers nu nog een half uur met de deksel op de BBQ.
  • Na dit half uur bestrijk je de ribfingers nog een laatste keer met saus, waarna ze van de BBQ mogen. Leg ze op een mooie serveerplank. Snijd het overgebleven lente uitje in dunne ringen en strooi over Aziatische Ribfingers Serveer vervolgens direct. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 830kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 41g | Fat: 71g | Saturated Fat: 32g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 35g | Trans Fat: 5g | Cholesterol: 188mg | Sodium: 186mg | Potassium: 627mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 253IU | Vitamin C: 23mg | Calcium: 40mg | Iron: 4mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

6 reacties

  1. 5 sterren
    Gemaakt vandaag samen met het vrouwtje, het was top.lekker zuur erbij gemaakt Turks brood er bij.
    Flesje wit erbij wat een feest.volgende x beetje spelen met het recept. Probeer het eens uit mensen en je gaat er blij van worden.dank je

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling