Aziatische Ribfingers

Iberico Ribfingers zijn toch wel de perfecte uitvinding voor op de BBQ. Het genot van spareribs, maar dan een kortere bereidingstijd en ook nog eens lekker voor mensen die niet van kluiven houden. En dan kun je er qua smaak ook nog eens alle kanten mee op. Dit keer ging ik voor een mooie marinade met een Aziatische twist, die je na het marineren ook nog inkookt en in de saus gebruikt om af te lakken. Heerlijk resultaat en zeker een aanrader!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 2 uur 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 4 uur 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

  • 1000 gram Iberico Ribfingers
  • 2 tenen Knoflook
  • 3 Lente Uitjes
  • 4 eetlepels Hoisin Saus
  • 1 Limoen
  • 1 eetlepels Sojasaus
  • 3 theelepels Mirin
  • 1 eetlepels Honing
  • 1 Rode Peper
  • 6 eetlepels Zoete Chilisaus

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • 1 chunk Sinaasappel Rookhout
  • Keukenmachine
  • Steelpan
  • Ziplock Zak

Instructies

  • Voor deze Aziatische ribfingers begin je met de marinade voor het vlees. Hierin mag het vlees 2 tot 4 uur marineren voor het de BBQ op gaat.
  • Neem hiervoor de keukenmachine en doe hier de teentjes knoflook, 2 lente uitjes, de hoisin saus, de rasp van de limoen, het sap van een halve limoen, de sojasaus, de mirin, en de honing in. Ontdoe de rode peper van de zaadjes en doe deze daarna ook bij de ingrediënten in de keukenmachine. Draai alle ingrediënten tot een gladde massa en giet deze in een grote ziplock zak.
  • Haal de Iberico Ribfingers uit de verpakking en doe ze bij de marinade in de ziplockzak. Sluit de zak en masseer de marinade in de ribfingers. Leg de zak vervolgens voor 2 tot 4 uur in de koeling, waarbij je de marinade om het uur even in het vlees masseert.
  • Lang genoeg gemarineerd? Steek dan de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan de chunk rookhout toe en leg daarna de ribfingers op de BBQ. Gooi de marinade niet weg! Sluit de BBQ met de deksel en rook de ribfingers 1,5 uur.
  • Zet ondertussen de steelpan op laag vuur en doe hier de marinade in. Breng deze rustig aan de kook en kook in een minuut of 15 tot de helft in. Meng er daarna de chilisaus doorheen en haal de pan van het vuur.
  • Liggen de ribfingers 1,5 uur op de BBQ? Pak dan je saus en de bastingkwast er bij en bestrijk de ribfingers rondom met de saus. Gaar de ribfingers nu nog een half uur met de deksel op de BBQ.
  • Na dit half uur bestrijk je de ribfingers nog een laatste keer met saus, waarna ze van de BBQ mogen. Leg ze op een mooie serveerplank. Snijd het overgebleven lente uitje in dunne ringen en strooi over Aziatische Ribfingers Serveer vervolgens direct. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.