Drunken Onion Burgers

Ook vandaag starten we het weekend weer met een heerlijk hamburger recept! Deze Burger Friday een mooi recept voor een ietwat over-the-top burger. De naam en de foto zeggen eigenlijk al genoeg: Deze wil je proberen. Maar pas op, want zelfs ik als ervaren burger eter kreeg deze niet weg zonder te knoeien. Zeker niet als je zorgt dat je eigeel niet stolt. Heerlijk! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 45 minuten Ingrediënten – 2 Italiaanse Bollen – 300 gram Rundergehakt – 4 plakken Bacon – 60 gram Geraspte Cheddar […]

Kip Fajitas

Een tijdje geleden ontving ik een mooie Petromax Dutch Oven. De deksel van deze pan kun je ook gebruiken als koekenpan en dat bracht me op het idee om fajitas te gaan maken! Ik ging voor een variant met kip. Dit recept is een eenvoudige manier om een volledige maaltijd op de BBQ te bereiden. Het is daarnaast een snel recep, maar vol met smaak. Zeker een aanrader om eens te proberen dus! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 4; Tijd: 45 minuten Ingrediënten – 800 gram Kippendijen – 8 Tortilla […]

Pizza Capricciosa

Een goede pizza van de BBQ is zoveel lekkerder dan die van de lokale pizzeria! En die pizza’s uit de diepvries kun je helemaal wel gedag zeggen. Daarnaast is het ook erg leuk om met de pizzasteen aan de slag te gaan, de BBQ flink op te stoken en een heerlijke verse pizza te bakken in een paar minuutjes. Dit keer ging ik voor een echte classic: de Pizza Capricciosa. Met mozzarella, artisjokkenharten en olijven. Heerlijk toch? Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 1 uur en 30 minuten Ingrediënten […]

Mexicaanse Bonen Burgers

Een speciale editie van de Burger Friday vandaag, want deze keer maak het recept voor de vegetarische BBQ’er onder ons. Ik maakte deze Mexicaanse bonen burgers, waarbij de hamburgers zijn gemaakt van zwarte bonen en maïs. Maak dit af met guacamole en een tomatensalsa en je hebt een heerlijke Mexicaanse burger, die zelfs de liefhebbers van vlees zullen waarderen! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 1 uur Ingrediënten – 2 Hamburger Broodjes – 200 gram Zwarte Bonen uit Blik – 100 gram Maïs uit Blik – 1 Avocado – […]

Mini Paprika’s met Feta & Olijven

Een lekker bijgerecht hoeft helemaal niet veel tijd te kosten en gaat dus ook niet ten koste van je andere gerechten. Probeer die dus ook zelf te maken, want zo maak je pas echt indruk op je eters! Tijdens mijn vakantie in Amerika maakte ik deze, met een heerlijk mengsel van feta en olijven, gevulde mini paprika’s en die zijn echt supersnel voorbereid en minstens zo snel klaar. Echt een aanrader dus! Soort gerecht: Voor/Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 25 minuten Ingrediënten – 16 Mini Paprika’s – 150 gram Feta […]

Runder Kebabs met Yoghurt Saus

Zelf lekkere BBQ gerechten maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je kunt het vlees uit de supermarkt sowieso al beter laten liggen, maar ook naar de slager gaan voor kant-en-klaar BBQ vlees is niet nodig. Zelf voorbereiden hoeft namelijk helemaal niet zo lang te duren. En daarbij weet je zeker dat jouw gasten eens iets nieuws krijgen voorgeschoteld. Spiesen zijn tijdens het BBQ altijd wel makkelijk. Ik ging deze keer voor kebabs van rundergehakt, die ik serveerde met een saus van Griekse yoghurt en komkommer. Erg lekker! Soort gerecht: […]

Asian Pork Burgers

Ook deze Burger Friday natuurlijk weer een heerlijke burger! Waar we met hamburgers vaak aan rundergehakt denken en soms aan kipgehakt, denken we eigenlijk te weinig aan het varken. En dat terwijl je er heerlijke hamburgers mee kunt maken. Ik maakte varkensburgers van het Livar Kloostervarken en gaf ze een Aziatisch tintje. Het resultaat? Een heerlijke burger, met zowel pit als een frisse smaak. En door de glaze die de burger krijgt, sowieso een plaatje. Dit wil je toch proberen? Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 30 minuten Ingrediënten […]

Rendang uit de Dutch Oven

Een tijdje terug bedacht ik me dat mijn kamado na het BBQ’en altijd nog heel lang warm blijft en gedurende de nacht helemaal afkoelt. Met die warmte wilde ik wel eens aan de slag om stoofvlees te maken. Want dat zou toch mooi zijn? Als ik met die warmte, zonder er naar om te kijken een heerlijk gerecht kon bereiden? Ik koos voor Rendang, want als het om stoofvlees gaat is dat toch wel een favoriet van mij. Op vrijdagavond maakte ik hamburgers, om vervolgens de Dutch Oven op de […]

Pulled Beef Nachos

Sinds ik een setje skillets kocht vind ik het erg leuk om deze te gebruiken om een voorgerecht klaar te maken op de BBQ. Is weer eens wat anders dan dat stokbroodje en kruidenboter dat je vaak neerzet en je hebt mooi even tijd om verder te gaan met je overige voorbereidingen. Deze keer maakte ik een skillet met pulled beef nacho’s, met een restje pulled beef uit dit recept, en deze was binnen no-time leeggegeten. Dat is een goed teken toch? Soort gerecht: Voor/Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 30 minuten […]

Pizza Burgers

Het is weer vrijdag en dus tijd voor hamburgers! Deze Burger Friday hebben we echter een speciale, want we gaan op de pizza toer! Ik zag laatst namelijk een video van Pitmaster X, waarin hij Pizza Burgers maakte en dat zag er zó lekker uit! Die moest ik dus ook gaan proberen en ik kan je vertellen: Dit wil je! Ja je kent vast die reclame van die combinatie van de hamburger en pizza die tegenwoordig in het diepvriesvak van de lokale supermarkt ligt. Maar nee, daarmee is dit niet […]

Brioche Hamburger Broodjes

Als je van hamburger houdt, ben je het vast met me eens: het broodje is minstens zo belangrijk als het vlees en de toppings. Een hard broodje doet het voor mij meestal niet, maar een broodje moet ook niet te zacht zijn. Het moet de sappen van het vlees en je toppings opnemen, maar niet uit elkaar vallen. Veel eisen hè, voor een simpel broodje? Met dit recept voor brioche hamburger broodjes heb je naar mijn idee een heerlijk hamburger broodje, die recht doet aan je vlees en toppings! Soort […]

Pizza Margherita

Als je wel eens in Napels bent geweest, kun je het alleen maar met me eens zijn: De pizza Margherita is de lekkerste pizza die er is. Vorig jaar was ik in Italië en verbleef ik een aantal dagen in Napels. Ik heb dan ook vrijwel iedere dag pizza gegeten en de Napolitaanse pizza Margherita was gewoonweg heerlijk. Tijd om dat thuis ook eens te proberen. Mooie mozzarella gekocht bij de kaasboer. Basilicum uit eigen tuin. Deeg maken. De BBQ goed opstoken en dan op hoop van zegen! Ik moet […]