Indiase Burgers Met Raita

Vorige week kregen we onverwacht eters en moest ik mijn reputatie als burger bouwer waarmaken. De winkels waren echter al dicht, dus ik moest het doen met wat ik in huis had. En dat is gelukt! Waar je normaal van me gewend bent dat mijn burgers flinke stapels zijn, valt dat nu mee. Deze Indiase burger gaat namelijk in een pitabroodje en probeer daar maar eens in te stapelen.. Al met al erg tevreden met het resultaat en de smaak van deze Indiase burgers met Raita, dus ik zou zeggen: […]

Kip Gado Gado Burgers

Het is weer burger time! Ja, alweer! Het is nou eenmaal een verslaving.. Deze keer eens iets heel anders, namelijk een Kip Gado Gado burger! De optelsom was eenvoudig: I love burgers en Gado Gado is ook te gek. Makkelijk toch? Met dit burger recept schotel je je eters eens iets heel anders voor, maar ik beloof je dat ze je burger lekker zullen vinden. Op de foto lijkt het trouwens een hele stapel, maar deze burger druk je met je handpalm gemakkelijk iets platter, zodat ie ook nog in […]

Franse Hamburgers

Ja hoor! Daar ben ik weer met een burger recept! Ik kan er maar niet mee ophouden om burgers te bouwen. Dit keer werden het burgers met een Frans tintje. Kaas uien bollen, brie, mosterd, alles om een lekkere Franse burger voor te schotelen. Het broodje was een gok, maar erg geslaag en de mosterd mayo maak het helemaal af. Probeer dit Franse hamburger recept dus! Soort gerecht: Hoofd/Lunch; Aantal personen: 2; Tijd: 30 minuten Ingrediënten – 2 Kaas-Uien Bollen – 300 gram Rundergehakt – 4 plakken Brie – 4 […]

Portugese Kip Piri Piri

Afgelopen jaar ben ik op vakantie geweest naar Portugal. Een land vol met lekker eten en drinken. En wat je dan zeker niet mag missen is Kip Piri Piri. Ik heb er een aantal keren van mogen genieten en moest dat thuis toch ook eens proberen na te maken. Met dit Kip Piri Piri recept zet je een goed pittig gerecht op tafel. Serveer het met heerlijke aardappeltjes uit de oven en wat gegrilde groenten en je eters zullen er gegarandeerd van genieten. Als ze van pittig houden natuurlijk! Soort […]

Mexicaanse Pizza

Ik had mijn pizzasteen al een tijdje niet meer gebruikt, dus daar moest maar eens verandering in komen. Tijd voor een heerlijke pizza dus. En met deze Mexicaanse pizza heb ik flink uitgepakt. Gemarineerde biefstuk, mozzarella, jalapeños en dan ook nog tortilla chips en guacamole om het af te maken. Dit Mexicaanse pizza recept moet je echt eens proberen! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 45 minuten Ingrediënten Voor het deeg: – 300 gram zelfrijzend bakmeel – 1 theelepel Bakpoeder – 1 snuf Zout – 1 ei – 100 […]

Italiaanse Burgers

Het was weer tijd voor Hamburgers afgelopen week en ik had nog mooie burgers liggen van vlees van het Chianina rund. Het Chianina rund is een Italiaans ras, dus om geheel in stijl te blijven werden het Italiaanse Burgers. Italiaanse bollen, rucola-pesto mayonaise, mozzarella. Alle ingrediënten samen vormen een heerlijke Italiaanse Hamburger die je zeker eens moet proberen! Soort gerecht: Hoofd/Lunch; Aantal personen: 2; Tijd: 20 minuten Ingrediënten – 2 Italiaanse Bollen – 2 Hamburgers – 4 plakken Pancetta – 2 eetlepels Mayonaise – 1 eetlepel Groene Pesto – 3 […]

Makkelijke Flatbreads

Ooit zag ik op tv een recept van Jamie Oliver langskomen voor super makkelijke flatbreads, of platte broden. Het exacte recept wist ik niet meer, maar het was iets met yoghurt en gelijke delen. Een mooie toevoeging waren ook de jalapeño ringen in de broden, die het er mooi uit laten zien en er ook een heerlijk pittige smaak aan geven. Met dit flatbread recept maak je supersnel heerlijke platte broden van de BBQ of uit de koekenpan en ze zijn heerlijk met een frisse dip, zoals Tzatziki! Soort gerecht: […]

Aziatische Spareribs

Spareribs. Het blijft een klassiek BBQ gerecht dat bij velen in de smaak valt. Met het maken van spareribs kun je namelijk ook eindeloos variëren met smaken, waardoor je kunt blijven experimenteren! Voor het bereiden van spareribs op de BBQ heb je veel tijd en geduld nodig, maar het wachten loont. Ik vind spareribs die volledig gegaard zijn op de BBQ namelijk veel lekkerder. Met dit Aziatische spareribs recept heb ik me gericht op een zoete, maar pikante smaak. Probeer ze eens en laat me weten wat je er van […]

Winter Pizza met Boerenkool

In mijn blog met 7 tips voor de perfecte Winter BBQ beschreef ik al zaken waar je echt aan moet denken bij het organiseren van een Winter BBQ voor vrienden of familie. Echte winter BBQ recepten mogen echter ook niet ontbreken. Maar wat zijn nu geschikte winter BBQ recepten, die je ook voor een grote groep kunt bereiden? Deze Winter Pizza’s met boerenkool en bacon zijn in ieder geval geschikt. Met dit recept kun je namelijk ook een groot aantal kleine winter pizza’s maken! Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; […]

Australische Entrecôte Burgers

Vorige keer maakte ik met mijn eerste porties Cow Under entrecôte heerlijke gerookte entrecôtes met een pittige paprikasaus. Met de tweede porties wilde ik iets met een Australisch tintje maken. Het zijn Australische Burgers geworden, met onder andere rode biet, ananas en een gebakken ei. Het betere stapelwerk dus. En nee, het is niet zonde om hamburgers te maken van entrecôte! Soort gerecht: Lunch/Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 30 minuten Ingrediënten – 2 Hamburger Broodjes – 300 gram Entrecote – 50 gram Cheddar – 2 eieren – 4 plakjes Bacon […]

Gerookte Entrecôte met Paprika Saus

Afgelopen week kreeg ik BBQ post van Cow Under. Van hen ontving ik een prachtig stuk entrecôte uit Australië, rechtstreeks afkomstig van de boerderij van de familie Angus. De runderen van de familie Angus hebben flink de ruimte, want de boerderij in Australië is even groot als de provincie Utrecht. Aan mij de taak om iets moois, maar vooral lekkers met dit stuk entrecôte te maken. Mijn eerste recept met een deel van dit prachtige vlees is dit recept voor gerookte entrecôte met een pittige paprikasaus. Soort gerecht: Hoofd; Aantal […]

Thaise Frikadel Spiesjes

Een kleine maand geleden kreeg ik het boek ‘Smart BBQ’ van Julius Jaspers cadeau voor mijn verjaardag. Een boek vol heerlijke gerechten, waarvan er nog veel op de to do list staan. Een paar weken geleden maakte ik het recept voor Thaise Frikadel Spiesjes. Het is uiteindelijk een eigen draai op het recept geworden, want ik had niet alle ingrediënten in huis en ben voor half om half gehakt gegaan in plaats van varkensgehakt. Het resultaat was heerlijk en zeker de moeite waard om te proberen als je gasten krijgt. […]